REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Întrevedere Orban - preşedintele CCIR; s-a discutat despre aşteptările mediului de afaceri de la viitorul guvern

Întrevedere Orban - preşedintele CCIR; s-a discutat despre aşteptările mediului de afaceri de la viitorul guvern

Replica API 17 octombrie 2019 | 00:00 194

Ludovic Orban

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a avut joi o întâlnire cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, pe agenda discuţiilor aflându-se evaluarea situaţiei economice, dar şi aşteptările mediului de afaceri de la viitorul guvern.

"Reprezentanţii CCIR au atras atenţia asupra faptului că economia României este extrem de polarizată, iar mediul de afaceri este tot mai fragil, ceea ce reclamă măsuri de sprijin pentru încurajarea şi dezvoltarea iniţiativelor economice private. În acest context, a fost prezentată şi analizată o situaţie la zi a societăţilor comerciale care indică mai multe vulnerabilităţi privind modelul de dezvoltare economică spre care se îndreaptă România", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de PNL.

Potrivit sursei citate, din cele 927.373 de societăţi comerciale înregistrate oficial, 221.229 de companii nu au depus situaţiile financiare aferente anului 2018, această cifră fiind într-o creştere alarmantă în ultimii ani, iar din totalul de societăţi comerciale active, un procent de 0,56%, adică 3.770 de companii, realizează 65% din cifra de afaceri totală din economie, acesta fiind un grad extrem de ridicat de polarizare.

În acelaşi timp, se precizează în comunicat, deşi sunt peste 650.000 de societăţi cu capital românesc 100%, acestea realizează o cifră de afaceri de 156 miliarde euro, prin comparaţie cu cele circa 35.000 de companii cu capital străin 100% care însumează o cifră de afaceri de 116 miliarde euro.

"S-au analizat mai multe posibilităţi de sprijinire a mediului de afaceri şi de sprijinire a capitalului autohton fără o discriminare a companiilor străine. Astfel, preşedintele PNL a vorbit despre facilitarea accesului pentru societăţile comerciale româneşti la lucrările şi serviciile cu finanţare publică, consultanţă şi asistenţă tehnică pentru accesul companiilor la surse private de capitalizare şi finanţare prin intermediul pieţei de capital, eliminarea barierelor administrative de pe piaţa muncii şi încurajarea angajărilor în economia privată, sprijinirea programelor de investiţii private în şcolarizarea angajaţilor şi în învăţământul profesional în sistem dual (public - privat)", arată sursa citată.

La finalul discuţiilor, ambele părţi au convenit asupra necesităţii unei consultări permanente şi unei colaborări deschise între mediul de afaceri şi viitorul guvern pentru a recâştiga încrederea investitorilor şi a micilor întreprinzători în perspectivele de dezvoltare a afacerilor într-un climat economic, fiscal şi legislativ stabil şi predictibil. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doi habarnisti, discuta despre macroeconomie si principii economice
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369