REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Inundații la intrare în Năvodari: ploaia a transformat șoseaua în baltă

Inundații la intrare în Năvodari: ploaia a transformat șoseaua în baltă

Replica API 18 decembrie 2017 | 23:51 254

Intrarea în orașul Năvodari, dinspre localitatea Lumina, s-a transformat, din nou, într-o mare de apă, iar aceeași poveste se repetă după fiecare ploaie. Și de această dată, traficul rutier a fost îngreunat, șoferii fiind nevoiți să circule cu viteză redusă, pentru evitarea fenomenului de acvaplanare.

Aceste probleme au apărut în urma reabilitării Drumului Judetean 226, care face legătura dintre Năvodari și Lumina. Șoseaua a fost lărgită și asfaltată, iar pe margini au fost amenajate trotuare pietonale, așa cum mai rar întâlnești între localități, bașca au fost plantați și stâlpi de iluminat public, cu panouri fotovoltaice. S-a omis, totuși, ceva: proiectantul sau constructorul a uitat să asigure și scurgerea apei rezultată în urma precipitațiilor. Dacă înainte de reabilitarea și modernizarea drumului, apa pluvială se scurgea, pur și simplu, la vale, în Canalul Dunăre-Marea Neagră, odată cu amenajarea trotuarelor și montarea bordurilor, apa nu s-a mai putut scurge nicăieri, motiv pentru care se adună pe șosea și formează adevărate bălți, mai ales vara, când plouă torențial. E adevărat că, după primele inundații mai serioase, rezultate după montarea bordurilor, administrația publică locală a făcut unele demersuri și au apărut 2-3 șanțuri de scurgere, care trec pe sub trotuar, făcând apa să se scurgă spre Canal, însă sunt prea puține, în opinia localnicilor, dat fiind lungimea drumului. Având în vedere că vremea s-a răcit deja, temperaturile ajungând sub 0 în timpul nopții, iar apa cumulată în zonă s-ar putea să înghețe, recomandăm șoferilor să circule cu prudență și să nu înjure prea tare administrația publică locală, pentru lipsa de inspirație.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din pacate eu am luat spoaga la inceput nu stiam ca trebuie luata la terminarea lucrarii,in mandatul viitor ma voi schimba....va promit !
0
0
repara dragnea
4
0
De bine ce a fost facut oare cat sa furat
4
0
Se pare ca ne meritam soarta,asa se intampla unde conduc prostii
5
1
...tu esti prost? Aici e vb de altceva, nu de gunoaiele tale
5
0
Aruncati gunoaiele la intamplare si acuzati primaria de incompetenta!
2
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102