REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Inundațiile din comuna Crucea vor fi stopate. Se reface vechiul dig

Inundațiile din comuna Crucea vor fi stopate. Se reface vechiul dig

Replica API 11 mai 2020 | 00:00 1693

Din pricina inundațiilor destul de grave suferite după fiecare ploaie, digul de la Crucea va fi refăcut. Viceprimarul comunei Crucea, Iulian Tudorache, spune că poți face lucruri bune pentru comunitate dacă vrei și ești motivat. Acesta vrea să readucă la viață comuna Crucea și să le ofere localnicilor condiții normale de trai. Una din problemele cele mai mari ale comunității sunt inundațiile.

După fiecare ploaie însemnată cantitativ, locuitorii din localitatea Băltăgești sunt puternic afectați de torențe. Astfel, în plan este reabilitarea vechiului dig de pământ. „DJ 224 străbate localitatea Baltagesti iar în zonele de nord și sud urmează să facem intervenții în ceea ce privește captarea și descărcarea apelor pluvionare. În zona de nord, DJ 224 are o subtraversare, ce necesită decolmatare precum și lucrări de captare a apelor precum și de descărcare a acestora astfel încât în timpul ploilor consistente să nu mai permită inundarea locuințelor și a drumurilor interioare cuprinse între DJ 224 și Strada Grădinarilor în localitatea Băltăgești. Totodată în zona de sud este necesară refacerea digului de pământ ce proteja satul de torențele de ape ce se formează în timpul ploilor însemnate cantitativ și care cel puțin o dată pe an afectează localitatea Băltăgești și zona de sud a localității prin inundații a străzilor și a locuințelor situate pe străzile Siliștei, Trandafirului și Dunării” a declarat Iulian Tudorache, viceprimarul comunei Crucea.

Tot acesta a mai adăugat faptul că lucrările vor începe chiar de la începutul acestei săptămâni, cu ajutorul celor de la RAJDP. „Din discuțiile pe care le-am avut zilele trecute cu Lucian Lungoci, directorul RAJDP și Horia Țuțuianu, președinte CJ urmează ca luni sau marți să se prezinte o echipă de specialiști și împreună să stabilim cele mai bune rezolvări pentru situațiile descrise” a mai spus viceprimarul.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inainte de locale toti primarii si candidatii isi dau sufletele pentru pulime. Dupa alegeri se fac nevazuti
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272