REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Învăţământul cică este gratuit, dar `mafia` cu fondul clasei este în floare!

Învăţământul cică este gratuit, dar `mafia` cu fondul clasei este în floare!

Replica API 22 februarie 2020 | 00:00 405

În România, învăţământul este gratuit doar pe hârtie, ceea ce se întâmplă şi la Constanţa. În fiecare an, părinţii susţin că sunt obligaţi să acopere lipsurile sistemului educaţional. Purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa a declarat, pentru Replica, faptul că învăţământul este gratuit şi colectarea unor astfel de fonduri este ilegală.

Anual, părinţii constănţeni sunt invitaţi, de către cadrele didactice, să scoată bani din buzunare pentru fondul şcolii sau al clasei. Acest lucru nu mai este un subiect tabu de foarte multă vreme. Astfel, constănțenii spun că din aceste acţiuni reiese faptul că învăţământul este gratuit doar pe foaie şi ar trebui luate măsuri. Astfel de colectări sunt adesea întâlnite în şcolile şi gradiniţele din Judeţul Constanţa, după cum ne-a relatat o mămică: ”La început de an, ni s-a adus la cunoştiinţă că trebuie să dăm bani pentru fondul clasei şi al şcolii. Am înţeles că acest lucru este interzis, dar totuşi, aceste acţiuni se practică în toate şcolile. Vă daţi seama că dacă refuzi să plăteşti, cel care va suferi este copilul. Tocmai din această cauză preferăm să nu luăm atitudine și să ne conformăm, însă nu este în regulă așa. Există părinți care nu-și permit”, a declarat pentru Replica o constănţeancă.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii ISJ Constanţa au declarat că:” Într-adevăr , învăţământul este gratuit. Colectarea unor astfel de fonduri estet ilegală, aceasta este poziţia oficială. Dacă ne este semnalată o astfel de problemă, noi, imediat acţionăm, ştiind despre ce este vorba.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Marinela Mrejeru. Prin urmare, părinții care se lovesc de astfel de situații sunt sfătuiți să sesizeze ISJ Constanța.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
FONDUL CLASEI REPREZINTA UNEORI DOAR UN MOFT. NU S-A CERUT NIMIC LA NOI IN SCOALA DAR AM AVUT PRETENTIA LA UN VIDEO PROIECTOR, IMPRIMANTA PTR FISE SI CARTUS NEGRU...SE PUTEA SI FARA ELE DAR A FOST DORINTA PARINTILIR. SA NU CONFUNDAM ACESTE SUME STRANSE CU NEVOILE DE MOBILIER, VAR, ILUMINAT...ASTA CHIAR E PROBLEMA SCOLII
3
0
Invatamantul gratuit este doar pentru asistatii sociali care toarna copii si tigani.
6
0
nu se mai cere fond al clasei dar nu ai loc de parintii beizadelelor care te inghesuie sa-ti dea bani ca sa o duca bine beizadeaua!!! si asta e un mare adevar!!!
8
1
Pana nu vor fi condamnati la puscarie profesorii sau educatorii sau parintii care cer bani pt fond, nimic nu se va schimba. Eu am copilul la gradinita, si merg cu camera ascunsa la toate sedintele. Abia astept sa vina cineva cu initiativa si sa depun plangere. Multe scoli si gradinite primesc fonduri, doar ca nu le folosesc unde trebuie, stiind ca parintii cad in capcana minciunilor cadrelor sau directorilor si uite asa scoala infloreste pe o minciuna.
4
3
Dna Ivan avea coloana vertebrala..nu i-a cantat in struna inspectorului general si nu mai e acum purtator de cuvant..actuala doamna e o oportunista si o alunecoasa..asta e
2
2
Daca cineva cere bani la scoala reclamatia se face direct la inspectorat. Nu se reclama la director pentru ca directorii obliga profesorii cu de a sila sa ceara bani la copii.
4
5
Daca fagadica are treaba sa dea cutiile pline cu prostii in loc sa investeasca in scoli
3
3
Care ...gratuit ???, ca nimic nu-i gratuit.
10
2
In tara asta nu se schimba nimic daca noi facem aceleasi greseli,parinti nu dati nici un ban la scoala invatamantul este gratuit
10
3
Lasa doamna "Mreje-zei "pozitia oficiala,ca realitatea e alta.Va dati fete mari cand voi sunteti hoaste batrane.:n-ati auzit in viata voastra de fondul clasei, al acolii, de cadou pt doamna...Veniti cu teoria chibritului cand flacara arde.
10
2
Tocmai individa Mrejeru este purtator de cuvant.Nesimtirea nu are limite.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212