7.7° Constanța Joi, 8 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6206
7.7° Constanța Joi, 8 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6206

Învățământul gratuit COSTĂ chiar și în mediul ONLINE!

Replica API 16 septembrie 2020 1556

Primăria Municipiului Constanța, împreună cu Orange România, au pus la dispoziția elevilor, părinților și a profesorilor o platformă de lecții online, denumită 24edu.ro. Iniţial, accesul pe această platformă a fost gratuit, venind în sprijinul actului educațional în perioada în care unitățile de învățământ au fost închise. Anul acesta şcolar, platforma nu mai este gratuită pentru cei care doresc să-şi desfăşoare activitatea în cadrul acesteia. Aşa că, directorii unităţilor de învăţământ au decis să se reorienteze, până când Primăria Constanţa le va finanţa sumele necesare pentru plata abonamentelor pe 24 edu.

“Deocamdată lucrăm pe o altă platformă”

În cadrul platformei, folosită deja în peste 500 de şcoli şi de peste 200.000 de elevi din România, este disponibil sistemul de învățare online prin care profesorii pot susține lecțiile în mediul virtual. În pandemie şi până la finele anului şcolar trecut, elevii şi profesorii foloseau această platformă, gratuit. Nu şi anul acesta. Acesta a fost și motivul pentru care profesorii constănțeni au preferat să aleagă o altă platformă prin intermediul căreia să facă lecțiile online împreună cu elevii. Din informațiile primite, Primăria Constanța ar urma să plătească taxa cerută de platforma 24edu.ro, pentru ca profesorii să poată organiza lecțiile pe vechea platformă.

“Până acum s-a lucrat pe acea platformă pentru că a fost gratuită. Am fi vrut să lucrăm în continuare pe această platforma pentru că elevii erau obișnuiți cu ea, dar de anul acesta costă. Am făcut o notă de fundamentare la Primăria Constanța, pentru a ne aproba finanțarea. Vorbim de 67 de abonamente pentru 67 de cadre didactice, timp de patru luni, adică 12,778 lei. În principiu, vom primi acești bani. Deocamdată lucrăm pe altă platformă.”, a declarat, pentru “Replica”, Elisabeta Iuliana Linea, directorul Liceului Teoretic “Lucian Blaga”, din municipiul Constanța.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Cine a dezvoltat 24edu.ro ?

Platforma 24edu.ro a fost dezvoltată de către cei de la i-Tom Solutions, o firmă ce-şi desfăşoară activitatea în domeniul consultanţei şi tehologiei informaţiei şi de asemenea, o companie de dezvoltare a soluţiilor IT şi furnizare de servicii de dezvoltare de software/soluţii pentru companiile din România. Avându-şi sediul în Bucureşti, societatea activează pe piaţă încă din 2006, având o vechime în domeniu de 14 ani. Cu un număr de 16 angajaţi, societatea a reuşit ca în anul 2019 să obţină o cifră de afaceri de 2.548.420 RON şi un profit ce a ajuns la suma de 605.328 RON.

Date despre I-TOM SOLUTIONS SRL

Firma I-TOM SOLUTIONS SRL are trei acționari, potrivit datelor de la Registrul Comerțului: GOGAN ANDREI (45%), FILIP VALERIU (45%) și APARASCHIVEI ANDI-CLAUDIU (10%), iar în ultimii ani a avut peste 50 de contracte în valoare de aproximativ 300.000 lei cu instituții publice, în principal școli, pentru cataloage electronice și sistemul electronic de management școlar.

Diana MAXIMIUC; Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

primaria trebuia sa se ocupe la timp de cablarea structurata ptr internet in clase si dotarea cu webcam -uri si calculatoare .
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
362723143843
5/49
32410352725
joker
8194117188