REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Învățătoare de la Școala 10 din Constanța, condamnată după ce a agresat fizic un copil de 6 ani

Învățătoare de la Școala 10 din Constanța, condamnată după ce a agresat fizic un copil de 6 ani

Virgil STOIAN 22 mai 2023 | 00:00 3705

Se spune că învățătoarea este practic o a doua mamă pentru copiii pe care trebuie să îi învețe tainele alfabetului. Dar oare ce se întâmplă atunci când un dascăl își agresează verbal elevii,  chiar și fizic? Este cazul Mihaelei Mincu, care în urmă cu mai bine de 6 ani, în timp ce activa ca învățătoare la școala 10 din Constanța, a fost acuzată că a lovit pe spate o minoră, în vârstă de 6 ani, cu un „arătător” din lemn, apoi a tras-o de păr și a împins-o pe scaunul unei bănci, minora lovindu-se, în cădere, la tâmpla dreaptă.

invatatoare de la scoala 10 din Constanta, condamnata dupa ce a agresat fizic un copil de 6 aniMihaela Mincu

Potrivit rechizitoriului, Mihaela Mincu, în  calitatea sa de profesor pentru învățământul primar la clasa pregătitoare B din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 10 „Mihail Koiciu” Constanța, a lovit pe spate victima, în vârstă de 6 ani, cu un „arătător” din lemn, apoi a tras-o de păr și a împins-o pe scaunul unei bănci, minora lovindu-se, în cădere, la tâmpla dreaptă, fiindu-i astfel cauzate leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 3 zile de îngrijiri medicale. Victima a adăugat că motivul pentru care a fost agresată de către inculpată a constat în solicitarea acesteia de a i se permite în timpul orei să meargă la toaletă. 

Învățătoarea nu este la prima abatere

Mihaela Mincu se pare că nu este la prima abatere, aceasta schimbând de-a lungul timpului mai multe școli, tot din motive disciplinare. Astfel, în 2005, în timp ce preda la școala 40, învățătoarea lipsea nemotivat de la ore, lăsa elevii de clasa I nesupravegheați și nu le preda lecțiile în conformitate cu metodologia în vigoare. Mai mult, ea spunea că nu se poate acomoda cu noul colectiv și că micuții de șase-șapte ani o încarcă cu energie negativă. În 2017, proaspăt mutată de la școala 40, probabil din cauza conflictului de mai sus, femeia a fost din nou reclamată, pentru că la ora de Limba Română se ascultau manele iar la geografie erau puși să facă conspecte de pe Wikipedia.

invatatoare de la scoala 10 din Constanta, condamnata dupa ce a agresat fizic un copil de 6 ani
Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea Mihaelei Mincu la 1 an de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă. Sentința a fost dată pe 5 mai 2023 și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai spagar ISJ din tara a distrus invatamantul constantean! Rusine PNL Constanta pentru ca sustii in continuare doi incompetenti!
8
0
PNL SI PSD AU DISTRUS INVATAMANTUL CU UN TARNACOP NUMIT MIHAI SORIN SI O GREBLA NUMITA LOREY CIOARRA.
9
1
Și profesoara de matematica, Andrei Gabriela, lovea Și jignea copiii în mod repetat iar doamna director a scuzat-o în fața a treizeci de părinți, că toate i se întâmplă pentru că nu a mai văzut bărbat de șase luni.. Nicolai dixit...
5
6
Sa ne pishaam pe voi de proosti.
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468