REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

INVAZIE de buburuze pe PLAJELE din MAMAIA

INVAZIE de buburuze pe PLAJELE din MAMAIA

Replica API 26 iunie 2021 | 23:34 2250

Este invazie de buburuze la Mamaia. Insectele au pus stăpânire pe plajă. Sunt peste tot, pe saltele, genți, pe haine și chiar și pe turiștii care stau la soare, ceea ce le creează un oarecare disconfort. Specialiștii dau însă asigurări că aceste insecte sunt total inofensive, ba chiar benefice pentru culturi.

foto: Digi24

„Din fericire, este vorba despre o specie autohtonă, despre Coccinella septempunctata, care practic adunce foarte multe beneficii, atât culturilor, cât și în general grădinilor, pentru că aceste buburuze consumă alte insecte mai mici, acele afide sau păduchi de plante, care efectiv distrug atât cultura agricolă, cât și grădini și arbori”, spune biologul Răzvan Popescu-Mirceni, scrie digi24.ro.

foto: Digi24

„E un fenomen natural, nu transmit nici boli, nici nu ciupesc, nu au niciun fel de efecte adverse asupra sănătății oamenilor. Din fericire, cum spuneam, este vorba despre o specie autohtonă, pentru că mai avem o altă specie, invazivă, i se mai spune și buburuza-arlechin, care are capacitatea să dea patru generații pe an, populații mult mai mari. Provenind din Asia de Est, ea a fost răspândită în mod deliberat de om, a fost importată de exemplu în Statele Unite, tocmai pentru a combate dăunătorii din agricultură, la începutul secolului XX”, a explicat biologul.

De ce au ajuns buburuzele pe plaja din Mamaia? Cel mai probabil au eclozat, s-au transformat din pupe în adulți un număr mare de exemplare și au fost aduse cu acel front atmosferic ce a adus azi și puțină ploaie la Constanța, spune Răzvan Popescu-Mirceni. În cel mult câteva zile, până într-o săptămână, ele vor dispărea de pe plajă, dă asigurări specialistul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai are nimeni si nimic loc de atatia oameni. Scoteti-le ma din pahar nu le lasati sa se inece,
2
0
Alea nu sunt buburuze, ca noaptea orice molie e fluture. Asa ca mai intreaba pe la delfinariu ce sunt alea inainte de a scrie
3
0
Noi suntem invadatorii
3
0
asta inseamna ca fetele vor sa se marite!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272