rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 1 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Investiţia imobiliară a lui Maticiuc, din zona Pescărie, nu are trecere!

Proiectul de la Pescărie, al lui Ion Maticiuc, tatăl mondenului Codin Maticiuc, va ajunge, din nou, în atenția consilierilor locali în ședința din 30 mai. Însă, nu într-un mod pozitiv, ci din contră. Proiectul va ajunge în fața consilierilor cu propunerea de respingere a PUZ-lui inițiat de acesta pentru mega proiectul imobiliar din zona Pescărie. Dar, haideți să vedem de ce PUZ-ul nu a primit avize favorabile din comisii!

Proiectul lui Ion Maticiuc, tatăl mondenului Codin Maticiuc, privind realizarea unui complex imobiliar în zona căminelor studenţeşti, de la Pescărie, a eșuat în luna august a anului trecut, după ce consilierii locali nu au aprobat PUZ-ul elaborat, imperios necesar în vederea ridicării ansamblului rezidențial cu 12 etaje. De atunci, PUZ-ul a mai fost reintrodus pe ordinea de zi a ședințelor viitoare, însă a fost respins. Mai nou, proiectul ajunge și în ședința din 30 mai în atenția consilierilor, asta după ce membrii Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului au dat avize negative.

De ce a primit avize negative!

Nu s-au prezentat soluţiile propuse în vederea diminuării presiunii traficului viitor asupra girației de la bd. Mamaia. Accesele rutiere sunt prevăzute direct din viitorul drum de coastă, în zonă neexistând o reţea de străzi de descărcare şi nici nu au fost analizate/ propuse soluţii pentru un sistem de străzi ierarhizat şi funcţional.

Infrastructura stradală din interiorul zonei studiate nu a fost detaliată, fapt subliniat de lipsa unei dimensionări adecvate a fluxurilor în raport cu numărul maxim simultan de utilizatori. Prevederile RLU potrivit cărora se vor rezerva anumite suprafeţe de teren pentru lărgirea străzilor existente, sunt anulate / în contradicţie cu prevederile conform cărora este permisă poziţionarea clădirilor pe aliniament.

Nu se tratează modalitatea de descărcare a traficului înspre sud şi nici rezolvarea problemei circulaţiei pietonale în zonă pentru locatari/ vizitatori/ turiști.

Soluţiile propuse nu asigură valorificarea potenţialului natural al zonei, vederea panoramică spre mare. Regimul de înălţime propus este fundamentat prin proximitatea construcţiilor propuse din zona de acces în Staţiunea Mamaia, însă sunt motivate printr-o desfăşurată altimetrică dinspre mare, fără a ţine cont de topometria zonei, sau de perspectivele mult mai importante dinspre oraş.

Nu se analizează în detaliu contextul urban, reglementările favorabile fiind concentrate asupra lotului principal de peste 2500 mp ce a generat PUZ-ul, în detrimentul celorlalte suprafeţe înscrise în celelalte zone de reglementare propuse.

Nu este fundamentat impactul imobilelor de locuit propuse asupra funcţiunilor conexe (gradiniţă, creşă, şcoală, policlinică, etc.) acolo unde există, zona de reglementare ZM fiind propusă în scopul construirii de locuințe colective permanente.

Nu se respectă prevederile articolului 31 din RGU aprobat prin HG nr. 525/1996, privind respectarea înălţimii medii a clădirilor învecinate şi a caracterului zonei.

Relaţia dintre cele trei zone de reglementare propuse nu este pe deplin studiată / agrementată.

Ultimul aviz negativ l-a primit luna aceasta, asta după ce și în aprilie membrii Comisiei de Urbanism au dat aviz negative.

Pe 14 mai, aviz nefavorabil în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism

De exemplu, în şedinţa Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism din data de 14.05.2021 s-a avizat nefavorabil documentaţia prezentată, din următoarele considerente:

Nu s-au prezentat concluziile studiului de trafic și soluţiile propuse 1n vederea diminuării presiunii traficului viitor asupra girației de la bd. Mamaia. Accesele rutiere sunt prevăzute direct din viitorul drum de coastă, în zonă neexistând o reţea de străzi de descărcare şi nici au fost analizate/ propuse pentru un sistem de străzi ierarhizat şi funcţional.

Infrastructura stradală din interiorul zonei studiate nu a fost detaliată, fapt subliniat de lipsa unei dimensionări adecvate a fluxurilor în raport cu nr. maxim simultan de utilizatori. Prevederile RLU potrivit cărora se vor rezerva anumite suprafeţe de teren pentru lărgirea străzilor existente, sunt anulate / în contradicţie cu prevederile conform cărora este permisă poziţionarea clădirilor pe aliniament.

Nu se tratează modalitatea de descărcare a traficului înspre sud şi nici rezolvarea problemei circulaţiei pietonale în zonă pentru locatari/ vizitatori/ turiști.

Soluţiile propuse nu asigură valorificarea potenţialului natural al zonei, vederea panoramică spre mare. Regimul de înălţime propus este fundamentat prin proximitatea construcţiilor propuse din zona de acces în Staţiunea Mamaia, însă sunt motivate printr-o desfăşurată altimetrică dinspre mare, fără a ține cont de topometria zonei, sau de perspectivele mult mai importante dinspre oraş.

Nu au fost identificate, în cuprinsul documentaţiei înaintate, elementele care să evidenţieze urmărirea vreunui obiectiv de interes public. Nu se analizează în detaliu contextul urban, reglementările favorabile fiind concentrate asupra lotului principal de peste 2500 mp ce a generat PUZ-ul, în detrimentul celorlalte suprafeţe înscrise în celelalte zone de reglementare propuse.

Nu este fundamentat impactul imobilelor de locuit propuse asupra funcţiunilor conexe (grădiniţă, creşă, şcoală, policlinică, etc.) acolo unde există, zona de reglementare ZM fiind propusă în scopul construirii de locuințe colective permanente.

Se remarcă neconcordanţe între informaţiile menţionate în ,,RLU şi planşele desenate (exemplu: partea scrisă menționează un regim maxim de înălţime de S+P+15E - 50 metri înălţime, iar partea desenată precizează un.regim maxim de înălţime de S+P+12E - 48,50 metri).

Nu se respectă prevederile articolului 31 din RGU aprobat prin HG nr. 525/1996, privind respectarea înălţimii medii a clădirilor învecinate şi a caracterului zonei. Propunerea de mobilare, în forma prezentată, prezintă inadvertenţe între plan şi perspectivele propuse. Relaţia dintre cele trei zone de reglementare propuse nu este pe deplin studiată / agrementată.

Cum a ajuns terenul la Maticiuc

Terenul de la Pescărie a fost cumpărat treptat, începând cu anul 2004, 2005 și 2006. Un lot de 2.499,1 metri pătraţi a fost cumpărat prin licitaţie publică, în toamna anului 2004. Un teren de 500 mp a fost obţinut prin contract de vânzare - cumpărare, încheiat pe 11 martie 2005, altul tot de 500 mp a fost apoi cumpărat şapte luni mai târziu. Cinci loturi au fost achiziţionate de către Smaranda şi Ion Maticiuc, prin vânzare-cumpărare, în anii 2005 şi 2006.

Blocuri de 12 etaje

Terenurile însumează peste 3.500 de metri pătraţi, sunt în proximitatea zonei de coastă şi prezintă interdicţie temporară de construire, până la aprobarea PUZ-ului. Toate parcelele sunt libere de construcţii, cu excepţia unui lot de 2.500 de metri pătraţi, care are pe el trei corpuri vechi.

Regimul de înălţime maxim propus este 2S+P+12 etaje, un procent de ocupare a terenului de 60% şi funcţiunii de servicii, inclusiv retail, birouri, sedii de bancă, activităţi comerciale şi de alimentaţie publică, locuire colectivă, spa, locuri de joacă şi activităţi sportive în spaţii acoperite.

Codin Maticiuc

În schimb, Maticiuc va putea fi liniștit în ceea ce privește proiectul de lângă centrul comericial TOM. Consilierii ar putea vota, tot în ședința din 30 mi, proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru teritoriul delimitat de str. Valencia, str. Londra, incinta RAJA și incinta Complexului comercial TOM, inițiator Maticiuc Ion. Sau, cine știe, poate va avea aceeași soartă ca cel de la Pescărie.

Om trăi și-om vedea...pe 30 mai!

Mirela PASCAL

marţi, 24 mai 20229629
GANDUL.RO
Mărturii cutremurătoare despre ultimele zile de viață ale lui Valentin Uritescu: Nu iese viu din operație!
Comentarii

01adica vom(24 mai 23:15)
trai..cum adica om trai?..bai frate ..laso dracu de saworma ..
06Foarte bine!!(24 mai 10:55)
Ne-am saturat de constructii haotice care ne sufoca!
55codin(24 mai 01:25)
e un biet redus mintal, daca era pe puterile lui ajungea om al strazii.
mai mult...Replica
1 iul 17:23ReplicaAtac sângeros pe Aurel Vlaicu: Agresorul a fost arestat

Polițiști din cadrul Secției 5 au fost sesizați, la data de 29 iunie a.c., în jurul orei 23.00, prin apel 112, de...1441

1 iul 16:15ReplicaCinci ani de produse premium Miele, la Constanța512
1 iul 16:16ReplicaMoment istoric: Summit-ul NATO, organizat la Constanța, despre agresiunea rușilor849
1 iul 00:00ReplicaTineri, prinși cu droguri, în Vama Veche

Vineri, 01.07., în jurul orei 12.40, jandarmii din cadrul Grupării Mobile Constanţa au depistat doi tineri turiști...558

1 iul 00:00ReplicaEl este bărbatul care a murit carbonizat, la Hârșova1954
1 iul 10:57ReplicaRomânia se sufocă. Coduri roșii, portocalii și galbene, de căldură!769
1 iul 13:10ReplicaUn tânăr din Hârșova a murit carbonizat după ce a intrat cu mașina în copac, șoferul nu avea permis de conducere

Un eveniment teribil a avut loc la Hârșova, în noaptea de joi spre vineri, 30 iunie spre 1 iulie, în jurul orei...1917

1 iul 00:36ReplicaPSD Constanța și-a băgat un om și în conducerea Șantierului Naval Mangalia!2574
1 iul 00:35ReplicaAPIA se mută din Palatul Administrativ în “casa” lui Valentin Ionescu!2691
1 iul 10:04ReplicaZoom Beach a dat startul distracției: sporturi nautice, filme în aer liber și mega petreceri. Video

Zoom Beach este una dintre plajele de top din Faleză Nord! Administratorul Ioan Picu a pornit, în urmă cu 10 ani, de...2118

1 iul 00:24ReplicaCentrul Operațional al Poliției Constanța a fost inaugurat! Video1889
1 iul 21:53ReplicaOMS ne anunță că valul COVID-19 va lovi în vara asta1795
Vremea
25°22.3° - 25° vineri, 1 iulie 2022
ConstanțaUmiditate: 81%
Vânt: 3.04 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/4910439202144
5/4027129212822
joker26142271917
Horoscop
mai mult...SPSportRT
1 iul 00:00SportFotbal: FC Barcelona oferă 40 de milioane de euro lui Bayern Munchen pentru Lewandowski

Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona a reiterat oferta sa şi a propus echipei germane Bayern Munchen suma de 40 de...286

1 iul 00:00SportTenis: Feliciano Lopez a egalat recordul lui Roger Federer la turneele de Mare Şlem

Tenismanul spaniol Feliciano Lopez (40 ani) a egalat, marţi, recordul deţinut de elveţianul Roger Federer, 81 de...300

1 iul 00:00SportFotbal: Olandezul Xavi Simons pleacă de la PSG la PSV Eindhoven

Marea speranţă a fotbalului olandez Xavi Simons a semnat un contract cu PSV Eindhoven până în 2027, după trei...221

1 iul 00:00SportTenis: Nick Kyrgios a recunoscut că a scuipat un spectator la Wimbledon

Tenismanul australian Nick Kyrgios, care a avut nevoie de cinci seturi pentru a trece de primul tur la Wimbledon, a...288

Local
1 iul 22:00LocalCondamnat pentru abandon de familie, prins la Constanța

La data de 29 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 38 de...568

1 iul 22:00LocalISU Dobrogea participă la programul pentru prevenirea incendiilor din Grecia

În perioada 01 iulie - 01 august 2022, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor...380

1 iul 22:01LocalPrimăria Hârșova anunță festivalul „Dobrogea cu bundiță și pestelcă”

480

1 iul 22:00LocalAccident rutier cu victimă încarcerată, pe varianta Ovidiu

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină joi, 30 iunie a.c., pe varianta Ovidiu-Constanța,...1291

1 iul 16:04LocalMarocanul acuzat că a lovit cu mașina o persoană, intenționat, nu mai vrea revizuirea dosarului

Jamma Saad, acuzat că a lovit cu mașina, în mod intenționat, o persoană cu care avusese anterior un conflict, a...652

1 iul 21:59LocalBeți și drogați la volan, pe străzile din Constanța

La data de 30 iunie a.c., în jurul orei 2.30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Comunal Mihail Kogâlniceanu...1384

1 iul 22:01LocalIncendiu în Năvodari!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în cursul zilei de joi, 30 iunie a.c., în...552

1 iul 22:02LocalAtenție, șoferi! Restricții de circulație pe Autostrada A2

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi, 30 iunie, sunt aplicate mai...476

1 iul 22:02LocalPrimul cod roșu de caniculă din această vară

453

Politică
1 iul 00:17PoliticăCum vor arăta noile grile de impozitare și deduceri din Codul Fiscal

Liderii coaliției au decis măsurile fiscale care vor fi introduse un noul Cod Fiscal. Acestea includ deduceri pentru...875

1 iul 23:07PoliticăVești proaste pentru șoferi: Parlamentarii au decis creșterea amenzilor

Deputaţii au adoptat, miercuri, în plen, un proiect de lege care are ca obiect de reglementare modificarea anexei nr.2...699

1 iul 23:06PoliticăS-a prelungit cu încă cinci ani perioada de rambursare a taxei auto!

867

1 iul 23:09PoliticăTraian Băsescu va ataca la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și paza SPP

Curtea de Apel Bucureşti a admis o cerere a lui Traian Băsescu şi a dispus sesizarea CCR cu excepţia de...605

1 iul 23:09PoliticăKlaus Iohannis, la dineul liderilor NATO

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri seara, la un dineu oferit de premierul Spaniei, Pedro Sanchez în...428

1 iul 23:08PoliticăSupraimpozitarea pensiilor speciale a fost respinsă de PNL în ședința Coaliției de guvernare

Liderii coaliției de guvernare nu au reușit să cadă de acord, miercuri, asupra supraimpozitării pensiilor speciale,...652

1 iul 23:06PoliticăOrban: Cîţu a fost o unealtă folosită şi aruncată; cu Ciucă vor proceda la fel după ce nu va mai fi folositor

Florin Cîţu a fost o 'unealtă folosită şi aruncată la lada de gunoi', iar Nicolae Ciucă va fi aruncat şi el de...522

30 iun 23:52PoliticăChiriţoiu: Plafonarea preţului carburanţilor este o măsură proastă, care ne-ar întoarce în comunism

Plafonarea preţului la carburanţi este o măsură proastă care ne-ar duce înapoi în comunism, când stăteam la...508

1 iul 23:07PoliticăÎCCJ: Elena Udrea rămâne după gratii pe durata judecării recursului în casație

530

Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...4071

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul...2509

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

5608

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4259

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3275

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...6978

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2653

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...2931

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

4047

Monden
1 iul 23:05MondenR. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru abuz sexual

...1003

1 iul 00:00MondenGhislaine Maxwell, condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic sexual cu minori

Ghislaine Maxwell, o fostă vedetă britanică în vârstă de 60 de ani, declarată vinovată la sfârşitul anului...246

1 iul 00:00MondenDeborah James, prezentatoarea-vedetă a unui podcast dedicat cancerului, a murit la vârsta de 40 de ani

238

1 iul 00:00MondenTravis Barker, transportat pe targă la spital! Soțul lui Kourtney Kardashian și-a îngrijorat fanii

Momente delicate pentru Travis Barker și soția sa, Kourtney Kardashian. Toboșarul formației Blink 182 a fost...256

1 iul 00:00MondenProaspăta soție a lui Brooklyn Beckham, atac către socrii Victoria și David?

Într-un interviu recent, modelul Nicola Peltz, care i-a devenit de curând soție lui Brooklyn Beckham, fiul celebrilor...323

1 iul 01:08MondenMachine Gun Kelly a fost la un pas de sinucidere! Cum l-a salvat Megan?

Machine Gun Kelly, în vârstă de 32 de ani, este unul dintre artiștii aflați pe val în momentul actual. Deși...249

1 iul 00:18MondenWoody Allen a declarat într-un interviu acordat lui Alec Baldwin că ar putea să nu mai regizeze filme

Cineastul Woody Allen, care s-a confruntat cu un val de critici la Hollywood în urma acuzaţiilor de agresiune sexuală...198

1 iul 00:00MondenBillie Eilish şi Anya Taylor-Joy, printre noii membri ai AMPAS, instituţia care decernează premiile Oscar

Academia de film americană (AMPAS) a publicat marţi o listă cu 397 de profesionişti din industria cinematografică...188

1 iul 23:06MondenPrima reacţie a lui Grasu XXL după ce a agresat un tânăr la un concert

739

Mapamond
1 iul 00:17MapamondTraficanții de droguri nu se sperie nici de NATO

Un laborator unde se fabrica drogul sintetic Ecstasy a fost descoperit în vecinătatea unei baze militare belgiene...426

1 iul 23:05MapamondZelenski: Putin are o boală gravă, suferă de lipsă de respect faţă de poporul ucrainean

Președintele rus Vladimir Putin suferă într-adevăr de o gravă maladie, iar aceasta constă în lipsa de respect...451

1 iul 23:02MapamondPutin poate fi înlăturat de la putere de propriul anturaj

422

1 iul 00:00MapamondGuvernul SUA sprijină vânzarea de avioane F-16 către Turcia, în urma acceptului pentru extinderea NATO

La o zi după ce Turcia a renunţat la dreptul de veto privind extinderea NATO, guvernul american a anunţat miercuri...211

1 iul 23:03MapamondPremierul Franței: 'Avortul trebuie înscris ca drept fundamental în Carta UE'

Şefa guvernului francez, Elisabeth Borne, a cerut miercuri includerea dreptului la avort în Carta drepturilor...414

1 iul 23:04Mapamond18 cadavre au fost găsite în mall-ul ucrainean atacat de ruși

Căutările în ruinele mall-ului din Kremenciuk vor mai ține două-trei zile, spun autoritățile ucrainene, potrivit...415

1 iul 23:02MapamondJoe Biden: 5.000 de militari NATO vor fi trimiși în România

Statele Unite vor avea 5.000 de militari în România, ca parte a planului de descurajare la adresa Rusiei, a anunțat...390

1 iul 23:02MapamondȘeful NATO vorbește despre un posibil război nuclear: Întreaga lume se va schimba

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus, înaintea summit-ului NATO de la Madrid, că Alianța urmărește...835

30 iun 00:00MapamondJens Stoltenberg: După acordul Turciei, NATO va invita Suedia şi Finlanda să se alăture Alianţei

318

Sănătate
1 iul 00:00SănătateAlexandru Rafila: Suntem în faza finală de aprobare a Strategiei naţionale HIV/SIDA

Noua strategie naţională referitoare la HIV/SIDA se află în fază finală de aprobare, a anunţat marţi ministrul...183

1 iul 00:00SănătateINSP: 59 de cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron, în săptămâna 20 - 26 iunie

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează că, în săptămâna 20 - 26 iunie, au fost confirmate...185

1 iul 19:56SănătateUNOPA: Bugetul programului de tratament HIV în 2022 încă nu este alocat pentru tot anul

176

1 iul 00:00SănătateDeputat PSD: Șanse sporite pentru medicii rezidenți de a practica medicina în spitalele publice

Consecventă dezideratului de îmbunătățire permanentă a sistemului medico-sanitar, conducerea PSD a Ministerului...205

1 iul 00:00SănătateDiana Păun: Asistăm la progrese substanţiale în tratamentul HIV/SIDA

Consilierul prezidenţial Diana Păun a declarat că s-au făcut progrese substanţiale în tratamentul HIV/SIDA, care...196

1 iul 00:00SănătateOMS: Cazurile de variola maimuței au fost înregistrate în general la bărbații gay

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că "transmiterea susţinută" a variolei maimuţei la...197

1 iul 23:06SănătateDupă COVID-19 și variola maimuței, a apărut și MRSA, o tulpină care poate trece de la porci la oameni

O tulpină extrem de rezistentă la antibiotice a super-bacteriei stafilococul auriu meticilino-rezistent (MRSA) care a...606

1 iul 23:03SănătateDouă noi cazuri de variola maimuței, diagnosticate în România

Două noi cazuri de variola maimuței au fost diagnosticate miercuri 29 iunie a.c., în România Cei doi pacienți sunt...467

1 iul 23:04SănătateBioNTech şi Pfizer încep testele asupra unui vaccin universal împotriva coronavirusului

420

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT