REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Investiție uriașă în Portul Midia: centru turistic și de agrement, mall și complex hotelier. Cine este investitorul!

Investiție uriașă în Portul Midia: centru turistic și de agrement, mall și complex hotelier. Cine este investitorul!

Replica API 16 octombrie 2019 | 00:00 1670

Portul Midia Năvodari se află în atenția unei societăți comerciale ce intenționează să investească aici într-un centru turistic și de agrement dedicat inclusiv ambarcațiunilor de agrement, proiectul fiind denumit „Midia Grand Marina”. În acest sens, societatea Comagra SRL a elaborat un PUZ ce a ajuns pe masa Agen’iei pentru Protecția Mediului. Terenul pe care va fi ridicată investiția este amplasat în Navodari, incinta Port Midia, parcela 38, str. Depozitelor, nr. FN.

Suprafața totală a terenului ce a generat documentația PUZ este de 136.616 mp și este compusă din 132.446 mp./ 13,2446 hectare teren inchiriat de la CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta și 4.170 mp / 0,417 ha teren aflat în proprietate. Primaria Orasului Navodari consideră elaborarea Planului Urbanistic Zonal propus ca fiind oportună, emițând astfel avizul de oportunitate nr. 13356 din 15.01.2019, indicând câteva condiții de respectat, condiții ce au fost luate în calcul și integrate în cuprinsul prezentului Plan Urbanistic Zonal prezentat. Odată inițiată elaborarea Planului Urbanistic Zonal, beneficiarii vor urma toți pașii necesari consultării publicului împreună cu elaboratorul documentației de P.U.Z. și cu persoana responsabilă din cadrul administrației publice locale,conform Regulamentului de informare și consultare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism la nivelul Municipiului Constanța aprobat . Implicarea publicului va fi făcută prin postarea pe site-ul primăriei a intenției de elaborarecu punerea la dispoziție a unui P.U.Z. preliminar cu fotografii elocvente și toate datele necesare identificării zonei și a modificărilor propuse. Acesta va fi menținut pe site pe toată perioada de obținere avize, timp în care, cei interesați vor putea trasmite sugestii în ceea ce privește strategia de dezvoltare a zonei afectate. În faza ulterioară de dezbatere publică, se va amplasa pe teren un panou cu anunțul de consultare,se va posta din nou pe site anunțul de consultare, pentru o perioada de 25 de zile și se vor notifica toți locuitorii din arealul P.U.Z.-ului. De asemenea, se va organiza o ședinta de dezbatere publică stabilită de comun acord în calendarul consultării și se va face o corespondență între cei interesați, primărie și elaboratorul documentației de urbanism. La finalul procedurii, se va întocmi raportul informării și consultării populației, act necesar în vederea aprobării P.U.Z.-ului de către administrația locală.

Ce presupune proiectul Grand Marina!

În mod specific, investiția „ Midia Grand Marina” va cuprinde în totalitatea ei, la momentul finalizării, următoarele obiective: bazin portuar, mall de divertisment, wellness, sală multifunctională pentru evenimente, sală jocuri, sala joaca pentru copii, restaurant, cafeteria, casino – suprafața construită – 3000mp – P+2E; club de yachting și restaurant cu specific pescăresc; clădiri adiacente bazinului cu funcțiuni de alimentație publică și cazare la etaj; vile turistice cu acces auto și acces direct la canalele interioare – P+1E-P+3E; parc cu alei, mobilier urban și spatiu de joacă pentru copii în aer liber; piscină exterioare cu anexe – vestiare, grupuri sanitare, bar, terasă, suprafata bazine apă – 1,079,79mp., 3 terenuri de tenis și3 terenuri de sport, pontoane plutitoare pentru acostarea ambarcațiunilor, parcări pentru cel putin 269 de autoturisme.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici nu pute a titei...
2
0
Astia sunt aia de vand oi prin tarile arabe probabil tot arabi... intr-adevar cine vine la un grand resort chiar langa rafinerie...
3
0
Mangla este pe mana cu o banca si cu APC. Banca da banii apc da pamantul si investitorul nu da nimic si banii dispar in diverse conturi si dupa 3-4 ani de procese nu se mai recupera nimic.
11
0
Asa mai baieti, mai duceti-va si in alta parte. Poate mai ramane un metru patrat de spatiu verde si la noi.
13
1
Ce scrie in avizul de mediu?
15
1
nu cumva sunt rusnaci in spate?
8
1
Mall si relaxare langa o rafinarie ???? Chiar aproape lipita , de rafinarie !! Cine ar locui sau relaxa acolo ? Sa-ti scurtezi viata stand acolo sau cum ? Cu masca de gaze la relaxare ?
22
0
acolo trebuia zona verde ,cu multi pomi inalti turnati betoane idiotilor, o sa vina cucu in mirosul ala ,mai bine amenajati zona cu flora spontana cum au facut cei de la ecluza,ati facut dezastru ecologic cu mizeriile de gunoaie aruncate pe malul canalului,primaria asteapta spaga probabil ,nu va lasati navodareni amagiti de mana de excroci care va conduc
16
0
Ba esti nebun ??? Cum sa faci complex turistic langa rafinarie ???!!! Nici cimitir nu mergea...
18
1
daca e la navodari ce treaba are mun constanta ? spaga oricum hotelul nu are rost acolo miroase a gaze si petrol
12
1
Nicaieri in lume nu faci hotel la mai putin de 2 kn de rafinarie. Ca este zona de protectie. Plus facilitatile necesare pt extractia de gaze o sa se faca la fratelli pe plaja....ca nu mai e loc in alta parte..
19
2
E foarte bine.Gaze de sonda proaspete de la rafinarie,miros ca la ploiesti,perfect ptr o investitie solida. Bucuresteni si securisti,investiti baieti,investiti!
16
2
Sa-mi bag poula in blocurile voastre!
15
2
Mie nu-mi miroase bine, la propriu, . In spatele rafinariei, lipit de acest teren, nu era o fabrica, ceva legat de uraniu sau materiale radioactive? Nu stiu exact, dar parca asa imi aduc aminte...
18
1
Cine sunt investitorii? Felix si Dumitrache, nu?
24
3
Hmm practic lipit de rafinarie, lasand mirosul, cateodata de nesuportat cat si zgomotul produs uneori, in caz de Doamne fereste, explozie, incendiu....
28
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614