REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

INVESTIȚII cu bani EUROPENI în PORTUL CONSTANȚA

INVESTIȚII cu bani EUROPENI în PORTUL CONSTANȚA

Replica API 19 aprilie 2021 | 23:01 2677

Modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța a intrat în linie dreaptă. Astfel, în cursul zilei de miercuri, 7 aprilie, Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico - economici ai proiectului „Modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța”, iar în cursul zilei de joi, 15 aprilie, hotărârea a fost publicată și în Monitorul Oficial. De asemenea, a fost aprobată și cererea de finanțare privind extinderea la 4 benzi a drumului de circulație existent între Poarta 10 bis și Poarta 10.

Modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța

Conform hotărârii cu numărul 413/7 aprilie 2021, prin realizarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța se vor îndeplini mai multe cerințe importante. Mai exact, este vorba despre înlocuirea în totalitate a echipamentelor, de pe medie/joasă tensiune din posturile de transformare existente cu echipamente noi, în conformitate cu standardele actuale de performanță și siguranță cu funcționarea pe partea de medie tensiune la 20 kV, obiectivul final al beneficiarului fiind trecerea întregii rețele de distribuție a energiei electrice RED de la tensiunea de lucru de 6kV la tensiunea de 20 kV.

De asemenea, se dorește creșterea gradului de siguranță în alimentarea consumatorilor; reducerea consumului propriu tehnologic (CPT), dezvoltarea sistemului SCADA care oferă posibilitatea conducerii prin dispecer a instalațiilor electrice, upgradarea și extinderea sistemelor de telegestiune a energiei electrice existente care va permite monitorizarea tuturor sistemelor de măsurare a consumurilor de energie electrică activă, reactivă (inductivă și capacitivă) precum și putere electrică pe liniile electrice și pentru toți consumatorii de energie electrică din zona de nord a Portului Constanța.

(Indicatori tehnico-economici)

Valoarea proiectului este de peste 113 milioane de lei

Valoarea investiției este de peste 113 milioane de lei, iar finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, prin Programul operațional Infrastructură Mare POIM 2014-2020 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Cheltuielile cu lucrări în instalațiile CN APM SA Constanța sunt de 80.875.148,04 lei fără TVA, iar cheltuielile aferente gestiune E Distribuție – 14.639.589,82 lei fără TVA.

Infrastructura portuară va fi modernizată cu bani europeni

O altă veste extrem de așteptată a fost aceea legată de lucrările de modernizare a infrastructurii portuare. În acest sens, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a aprobat cererea de finanțare a proiectului „Extinderea la 4 benzi a drumului de circulație existent între Poarta 10 bis și Poarta 10”, proiect cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Infrastructura Mare.

Valoarea totală a proiectului este de 50.528.000 lei (fără TVA), din care finanțarea Uniunii Europene este de 42.948.800 lei.

Iată ce lucrări vor fi edificate!

În cadrul acestui proiect se vor realiza un drum cu 4 benzi de circulație cu o lungime de 982 metri, în incinta portului, un sens giratoriu care să satisfacă un trafic semnificativ de vehicule lungi cu remorci sau semiremorci, dar și două bretele de acces ce vor reprezenta punctul de conexiune pe fiecare sens de circulație de acces intrare sau ieșire pe la Poarta 10 bis.

Lucrările au ca scop modernizarea și fluidizarea drumului de circulație existent între Poarta 10 bis și Poarta 10 care să reducă timpul de tranzitare a autovehiculelor către porțile de acces ale portului Constanța, în condiții de siguranță, iar obiectivul proiectului îl constituie modernizarea infrastructurii portuare în vederea manipulării unui volum crescut de marfă, în condiții competitive.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce poza?asa arata acum 30 ani doar niste macarale portcontainer.RUSINE
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218