REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.1° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Investiții majore în cartierul Henri Coandă, cu fonduri europene. Despre ce este vorba!

Investiții majore în cartierul Henri Coandă, cu fonduri europene. Despre ce este vorba!

Replica API 14 februarie 2019 | 00:03 576

Mai multe zone din Constanța aflate într-o stare deploarabilă vor fi transformate, în viitorul apropiat, în locuri de recreere și atracții pentru copii. În atenția administrației locale se află terenuri din cartierele CET, Abator, KM 4-5, Zona de Cultură și, mai nou, vizat este și cartierul Henri Coandă, dar și Tomis Nord.

În acest sens, Primăria Constanța anunță achiziţia serviciului de elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții “Îmbunătățirea mediului urban în zona Tomis Nord – Henri Coandă " – Elaborare expertiză tehnică. Valoarea estimată a achiziției, fără TVA, este 23.800Lei. Investiția se realizează din fonduri europene nerambursabile. Am plasamentul pe care va fi realizat proiectul este zona Tomis Nord-Henri Coandă-strada Ștefăniță Vodă (tronson cuprins între strada Soveja și Badea Cârțan), strada Badea Cârțan, strada Tulcei, strada Zmeurei, aleea Murelor și Piața Badea Cârțan. Suprafața studiatăe ste de 34.406 mp.

De precizat că Primăria Constanța consultă piața și în ceea cu privire la achiziția serviciului de elaborare documentaţie tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii „Facilități de recreere în zona CET-Medeea" (SF, avize, studii de teren: topografic, geotehnic, peisagistic, plan de reutilizare).

Pentru revitalizărea zonei urbane, vor fi realizate următoarele tipuri de activități:1. realizare alei pietonale, piste pentru bicicliști, creare trotuare;2. amenajare spații verzi (defrișarea vegetației existente; modelarea terenului; plantarea cu plante perene /gazonarea suprafețelor, inclusiv plantare arbori și arbuști);3. crearea de facilități pentru recreere pe terenurile amenajate (zone speciale amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii, etc.);4. achiziționarea și montarea elementelor constructive de tipul alei, foișoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, spatii pentru intretinere/vestiare, scene;5. instalare Wi-Fi în spațiile publice;6. instalare sisteme de supraveghere video a spațiilor amenajate prin proiect;7. dotare mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, toalete ecologice, suport parcare biciclete, etc);8. modernizarea străzilor urbane care conduc în mod direct la terenul supus intervenției;9. înlocuirea și/sau racordarea la utilități publice a terenului obiect al investiției;10.realizare sistem de irigații/sistem de iluminat pentru spațiile amenajate prin proiect.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fagabou nu este in stare sa intretina asa zisele parcuri existente. Mizerie, buruieni, topogane si leagane distruse, noroi in toate locurile de joaca.
3
0
Stim cu toti ca cenzurati la greu cau banii altora dar va veni vremea cind banii nostri nu vor mai avea loc in gura noastra.
2
0
Daca parinti mei voteaza cu psd un leu nu le mai trimit.Au terminat de rezolvat problemele din Constanta.... le fac pe tru ca stiu ca cei cu 7 clase ai voteaza.Va vine randu baietei sa pierdeti ciolanu
4
3
Promitzau, ai facut un rahat. Zero fonduri europene, zero Cazino, zero Constanta veke. Exceptie parcul primariei, care parca e facut cu faianta. Intr-un mandat de primar crezi ca-s suficiente cateva dungi pe asphalt, popici si cateva autobuze de cacat?
6
1
Este foarte bine pozitionat acest ansamblu , chiar la limita orasului .
3
5
Baga ba. Fa pula mare la ciori panarama de primar ce esti
11
0
PENTRU DOMNU PRIMAR FATALAU SI VICELE BABUINU, DRAKU VA MAI VOTEAZA, NU FACETI DECIT SA VA FACETI VOI TREBURILE, SUGETI ORASUL ASTA DE BANII PUBLICI DAR LA PROSTIMEA CARE VA VOTAT, IGNOR TOTAL!!! S VA IA DRAKU
11
2
Mai bine am face in Hari Coanta un teren de paint ball. Avem noi bilele norocoase pentru popice.
10
1
Fagadau si gasta poate simt ca se vor muta acolo in curand. Ce naiba curentul e pe gratis. Restul orasului e o mizerie, un noroi. Dupa chipul si asemanarea jegurilor politice dar si nesimtirii cetatenilor.
13
1
campanie electorala, n-a facut nimic tot mandatul si s-a trezit acum sa va prosteasca cu promisiuni
12
1
,,Mai multe zone din Constanta aflate intr-o stare deplorabila.."Dar care sunt zonele care arata bine?S-a bagat repede soparla cu fondurile europene,pentru Henri Coanda ,,cartierul de tabla" se poate.Pentru atatea alte lucruri in orasul asta nu s-au mai accesat fonduri europene,pe vremea lui Mazare cand viceprimar era Fagadau,nici nu exista notiunea!S-a facut cartierul asta de votanti PSD din bani publici iar Mazare a luat si parandaratul!
14
1
se face pentru clientela politica...asistati social.
9
2
bv primaria constanta ?????!!!???......... dar pe cand sa faceti ceva si pentru constantenii care platesc taxe si impozite pt acest oras, locuri de parcare pt toti cetatenii locuri de joaca in fiecare cartier, asfaltarea tramei rutiere si trotuare etc
15
1
Am si eu o curiozitate: cat va rezista mobilierul urban? Chiar si cosurile metalice de gunoi au disparut ... o banca sau un foisor cu atat mai mult o vor face, doar e mult fier in ele !!!
8
1
Domnu primar face-ti foarte bine ceia ce face-ti te votam si data vitoare
3
24
Pentru gigacalorie mai ieftina nu aveti bani d-le primar Fagadau?
11
6
Cum dracu v-ati gasit sa faceti investitii majore exact in zona rau-famata Henri Coanda? Locuri de joaca copii, piste biciclisti, WIFI, etc. etc.. Voi faceti astea pentru asistatii social, dar cetateanului obisnuit care isi plateste impozitele, ii bagati mana in buzunar luandu-le pur si simplu garajele pe nimic - pentru ca trebuie sa muti sau sa-l demolezi, operatiune care costa de la 1000 de RON in sus - , nefacand locuri de joaca copii, neasfaltand alei, etc. etc. Sper ca tampitul de cetatean obisnuit sa se trezeasca si va mature la alegeri, aruncand-va la groapa de gunoi a istoriei
35
2
In 1942 erau dusi in stepa dintre Nistru si Bug. In 2019 ii tinem in buricul targului.
30
2
acest ansamblu trebuia construit la limita orasului , unde spre Tomis plus . Ati vrut sa ajutati niste oameni dar i-ati distrus pe altii . Ati creat un centru infractional intr-un cartier cu renume al Constantei , nu era asta solutia , v-ati batut joc de mii de familii , le - ati facut viata grea . Singura solutie este o alta constructie , marginasa , mutarea lor de urgenta , apoi demolarea si igienizarea totala a locului .
30
1
In gura ma-tii jegosule,sa te ajunga blestemele noastre,ai continuat opera lui Mazare.Ne ai distrus cartierul cu mizerabilii in HC,furturi&masini vandalizate la greu in zona,umbla in cete jegosii,asa ataca,ca romanii nu sar oricum cand ataca si singuri.Merg gratis pe ratc,vand tigari nestingheriti in piete, fac chindii nestingheriti pana dimin.,cand dracu ii muti la marginea orasului.Pune camere peste tot sa vezi ce fac.Ei platesc ggcal mai scumpa sau din cauza ca nu ne lasi sa ne punem gaze,sa moara cetul,reusesc sa iti tii votantii pe banii nostri,MOCA?focar d infectie acolo si tu modernizez
38
4
Nu uitati toaleta la punctul vanzare flori si statie autobuz piata tomis 3
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272