REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Învie handbalul constănţean? Bani alocaţi şi de Consiliul Judeţean

Învie handbalul constănţean? Bani alocaţi şi de Consiliul Judeţean

Replica API 3 septembrie 2015 | 00:00 126

Resuscitare

Resuscitare

Fosta glorie a României şi, implicit, a Constanţei, Handbal Club Municipal, ajunsese de mai mult timp într-o stare critică. Aflat în imposibilitatea de a accesa fonduri de la autorităţile locale din cauza bâjbâielilor legislative, clubul a ales calea destrămării şi a reorganizării. Astfel, din fostul HCM au luat fiinţă Handbal Club Dobrogea Sud şi Handbal Club Farul Constanţa. Ambele pornesc din sezonul viitor din liga 2, una va forţa accederea în prima ligă, iar cea de-a doua se va organiza ca o pepinieră, fiind axată pe formarea juniorilor în acest sport.

Astfel, pentru sezonul următor, ambele echipe vor beneficia de suma de aproximativ două milioane de lei, din partea Consiliului Local Constanţa, aşa cum a anunţat, luni, viceprimarul cu atribuţii de primar al Constanţei, Decebal Făgădău, în cadrul şedinţei consilierilor municipali. Miercuri, în cadrul şedinţei consilierilor judeţeni, au fost alocate sume noi: două milioane lei pentru Handbal Club Dobrogea Sud şi peste 800.000 lei pentru Handbal Club Farul Constanţa.

„Legea spune că, prin hotărâre de CJ se repartizează suma, urmând ca dânşii să îndeplinească acele condiţii, să nu aibă datorii la stat, să nu fie în litigiu cu noi, să vină cu un proiect. Aceasta este suma, noi o să dăm un avans ca să înceapă activitatea. Finanţarea se face exclusiv din art. 69, legea 69. Acelaşi articol se referă la contractul de finanţare. Suntem în situaţia în care am aprobat suma, urmând ca toate chestiunile să fie îndeplinite ca atare.

Să ştiţi şi să aveţi încrederea că în aceste momente în care am atribuţii de preşedinte la nivelul CJC totul se face ca la carte şi nu voi lăsa la voia întâmplării, chiar dacă aţi văzut că am fost făcută persoană non-grata, groparul sportului constănţean ş.a.m.d. Unde-i lege, nu-i tocmeală şi cu asta am încheiat acest subiect. Îmi pare rău. Şi eu aş fi vrut să fie mai uşor...”, a spus vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJC, Cristinel Dragomir. Cele două proiecte de hotărâre au fost votate în unanimitate.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272