REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ioana Mihăilă: Resursele pentru Sănătate, limitate. Investiţiile trebuie prioritizate

Ioana Mihăilă: Resursele pentru Sănătate, limitate. Investiţiile trebuie prioritizate

Replica API 14 august 2021 | 01:10 777

Resursele pentru Sănătate sunt ''limitate'', iar rolul celor care stabilesc politicile în domeniu este să prioritizeze investiţiile, a declarat, joi, ministrul Ioana Mihăilă, în cadrul mesei rotunde "Sănătatea angajaţilor. Concediile medicale", care a avut loc la Camera Deputaţilor.

Ioana Mihăilă

Potrivit ministrului, rolul sistemului de sănătate este să prevină îmbolnăvirile, iar dacă acest lucru se întâmplă să se asigure că durata şi consecinţele bolii sunt cât mai mici posibile şi recuperarea este cât mai rapidă.

"Resursele pentru sănătate sunt limitate, iar rolul celor care stabilesc politicile de sănătate este să prioritizeze aceste investiţii, fie că vorbim de investiţii pe termen lung, fie că vorbim de investiţii în tratamente, în concediu sau în recuperare, acolo unde este cea mai mare nevoie de ele. Atunci, practic, deciziile pe care le-am luat recent şi care sunt o parte dintr-un şir mai lung de decizii au legătură exact cu aceste lucru. Rolul sistemului de sănătate - pe de o parte, să prevină interacţiunea pacienţilor cu sistemul de sănătate în calitate de pacienţi, practic să prevină îmbolnăvirile, pe de altă parte, dacă aceste îmbolnăviri se întâmplă, rolul sistemului de sănătate este să ne asigurăm că durata şi consecinţele bolii sunt cât mai mici posibile şi că recuperarea este cât mai rapidă", a explicat Mihăilă, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sictir ma, resursele le asiguram noi care platim CAS si trebuie sa primim ce trebuie pentru banii aia, nu suntem doar donatori de bani pe care voi ii cheltuiti aiurea sau sponsori pentru ce care nu platesc!!!
5
0
esti o MIZERIE NATIONALA.....MARS
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212