REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ioana Mihăilă: Voi accelera prezentarea datelor publice relevante şi voi încuraja elementele de reformă

Ioana Mihăilă: Voi accelera prezentarea datelor publice relevante şi voi încuraja elementele de reformă

Replica API 23 aprilie 2021 | 01:33 1186

Noul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, într-o conferinţă de presă, că va accelera prezentarea "din oficiu a tuturor datelor publice relevante" şi va încuraja "toate elementele" de reformă.

Ioana Mihăilă

"Cu acest scop USR PLUS a primit votul cetăţenilor, pentru că a prezentat un plan de guvernare care include reforme şi transparenţă. Aceste lucruri sunt şi parte a programului de guvernare şi voi face totul pentru ca mandatul meu să fie ghidat de aceste valori. Cu acest scop voi accelera prezentarea din oficiu a tuturor datelor publice relevante şi voi încuraja toate elementele de reformă. Este o datorie faţă de cetăţeni şi un lucru esenţial pentru încrederea în sistemul sanitar, în guvernare în general. Suntem încă într-o criză sanitară, dar am convingerea că împreună putem depăşi, am convingerea că prin eforturi comune, la finalul acestei crize, sistemul de sănătate va fi mai puternic", a spus ministrul, scrie Agerpres.

În ceea ce priveşte paturile ATI din secţiile COVID, ministrul a afirmat că numărul acestora era marţi de 1.634.

"Problema principală pe care o avem acum în spitale este disponibilitatea redusă a paturilor de ATI. În contextul în care în ultima săptămână numărul de cazuri a scăzut cu 10%, ne aşteptăm ca şi solicitarea pe paturile ATI să nu mai continue să crească în perioada următoare. (...) În 20 aprilie, numărul de paturi ATI în secţiile COVID era de 1.634. Acestea sunt paturile ATI dedicate COVID. În plus, mai există până la 4.000 paturi avizate în structurile spitalului care sunt dedicate cazurilor de terapie intensivă de alte patologii. Cred că prin modificarea ordinului care direcţiona circuitele intraspitaliceşti şi pacienţii cu coronavirus s-a permis o flexibilizare a secţiilor din spitalele - anterior erau spitale COVID şi non-COVID - iar acum sunt spitale mixte. Cred că împreună cu managerii de spitale vom reuşi să ne flexibilizăm şi noi acţiunile, aşa fel încât să ne adaptăm atât pentru pacienţii COVID, cât şi pentru pacienţii cu alte patologii", a susţinut Ioana Mihăilă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108