REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Iohannis a promulgat legea privind reorganizarea Secției Speciale. Reacția lui Stelian Ion

Iohannis a promulgat legea privind reorganizarea Secției Speciale. Reacția lui Stelian Ion

Replica API 12 martie 2022 | 14:56 1204

Președintele Iohannis a promulgat legea prin care se reorganizează Secția specială de anchetare a magistraților într-o rețea națională. Au schimbat SIIJ cu RIIJ. Acesta este semnul renunțării la reforma justiției, la lupta anticorupție și la apărarea independenței magistraților, este de părere fostul ministru al Justiției, Stelian Ion.

Președintele Iohannis avea posibilitatea legală să întoarcă legea în Parlament pentru reexaminare. I-am cerut oficial, printr-o scrisoare pe care i-am adresat-o, să trimită legea în parlament, dar nu a vrut. Asta în ciuda faptului că știa despre opinia preliminară a Comisiei de la Veneția care critica în termeni duri proiectul lui Cătălin Predoiu. Faptul că președintele Iohannis nu a așteptat câteva zile, până când Comisia de la Veneția va emite în mod oficial avizul pe proiectul lui Cătălin Predoiu, arată o ruptură profundă între angajamentele asumate de România și voința politică la cel mai înalt nivel”, este de părere Stelian Ion.

Ion: Iohannis a ales să se mute cu bagajele în tabăra antireformiștilor din justiție

Klaus Iohannis a ales astăzi să se mute cu toate bagajele în tabăra antireformiștilor din justiție. Věra Jourová, vicepreședintă a Comisiei Europene, a anunțat că i-a transmis ministrului Cătălin Predoiu îngrijorările Comisiei față de proiectul de reorganizare a Secției speciale pentru anchetarea magistraților. Mai mult, Věra Jourová, va face ceea ce Cătălin Predoiu nu a făcut: va urmări îndeaproape discuțiile cu Comisia de la Veneția.

Câte semnale ar mai fi trebuit să primească ministrul Predoiu și președintele Iohannis ca să înțeleagă faptul că angajamentele trebuie respectate, că nu poți păcăli Comisia Europeană?

Tocmai acum, când statul de drept este în pericol, când democrațiile sunt în pericol, Klaus Iohannis decide că independența magistraților nu este așa de importantă și validează noua rețea de control și intimidare a justiției”, a spus fostul ministru.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce vrea cipanul asta? n a facut nimic cat a fost ministru si acum ii este dor de ciolan
1
1
Sa ne kkm pe tine, si pe toti sustinatorii tai. Ne si pisam ca ati ajuns in sondaje la 5 la suta, mai da va n pe li le noastre de slobozi.
4
1
Foarte bine asa.ceva.trebuie sa existe
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272