REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Iohannis: Asistăm, în regiunea noastră, la acţiuni deliberate care vizează subminarea securităţii. România - pilon de stabilitate

Iohannis: Asistăm, în regiunea noastră, la acţiuni deliberate care vizează subminarea securităţii. România - pilon de stabilitate

Replica API 26 septembrie 2019 | 01:39 495

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că în continuare în regiunea Mării Negre au loc "acţiuni deliberate care vizează subminarea securităţii" şi a subliniat că România rămâne un pilon de stabilitate în regiune.

"Dezvoltarea şi securitatea sunt interconectate. Cu toate acestea, abordarea bazată pe legătura dintre securitate - dezvoltare s-ar putea să nu fie suficientă pentru a răspunde provocărilor de securitate, deoarece acestea pot avea origini care nu se limitează la dimensiunea de dezvoltare. Din păcate, continuăm să asistăm, în regiunea noastră, la acţiuni deliberate care vizează subminarea securităţii. Centura de conflicte nerezolvate din jurul Mării Negre - care are importanţă strategică pentru securitatea transatlantică - rămâne o sursă importantă de instabilitate, afectând cooperarea regională şi securitatea internaţională în ansamblul său", a spus şeful statului, în cadrul intervenţiei naţionale de la dezbaterile generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care se desfăşoară la New York.

El a adăugat că "prezenţa militară pe teritoriile altor ţări, fără consimţământul acestora, militarizare, gesturi agresive, ameninţări de utilizare a forţei şi folosirea tacticilor hibride pentru a submina stabilitatea internă reprezintă dezvoltări îngrijorătoare şi trebuie respinse de noi toţi".

"România rămâne un susţinător puternic al ordinii internaţionale multilaterale bazate pe reguli, construită în jurul Organizaţiei Naţiunilor Unite, care reprezintă cea mai bună speranţă a noastră de a gestiona astfel de provocări. Eficacitatea acestei ordini internaţionale depinde, însă, de disponibilitatea tuturor statelor membre ONU de a se angaja în găsirea de soluţii multilaterale durabile, în conformitate cu valorile fundamentale ale ONU. România rămâne ferm angajată să acţioneze în acest sens, ca pilon de stabilitate în regiune, şi am susţinut constant eforturile ONU de a gestiona astfel de riscuri, inclusiv prin rezoluţiile Adunării Generale a ONU referitoare la aceste aspecte", a arătat Iohannis. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
! Fceti bai panaramelor psd-iste ceva bun pentru tara asta si oamenii pe care-i prostiti si-ndobitociti cu nerusinare cu latrinele condamnatilor penali voiculescu si ghita ca uite in ce hal arata tara! Orbilor si nesatuilor. P-ulea o sa va mai voteze cand una spuneti ca faceti si alta cand ajungeti la putere! Doar sa furati, sa va faceti legi sa ramaneti si cu prada dar nici puscarie sa nu faceti! Nu mai prostiti voi pe nimeni, nimeni nu va mai cred
1
0
Prietene nu esti tu presedintele tarii, nu ii pupi tu in cur pe americani ? In afara de concedii si dezbinare politica ce altceva ai mai facut ? Esti un nimeni si istoria te va judeca.
3
3
Avem cativa militari foarte buni dar prost echipati si ceva si mai prost motivate. Ei sunt acel pilon,adica ceva carne de tun. Restul populatiei se prabuseste in saracie,infractionalitate de tip medieval,abuzuri ale justitiei,impostura la cele mai inalte niveluri in stat. Da,militarii romani pot lupta sa apere interesele celor ce au cumparat pamanturile si exploateaza resursele de pe teritoriul Romaniei. Populatia ,restul pulimii e praf. Da,Iohannis stie lozinci,le spune incet si apasat sa inteleaga toti cei de la gradinita . Mi-e scarba!
2
2
ai zacut comod toata viata ta si vrei sa dormi in continuare, rusine la tine!p.nleul e varza cu tine!
5
3
chiar tu si incalci si constitutia deliberat ca vrei iar guvernul tau sa furi voturi
4
3
a intrat in nato ucigasul mafiot putin suge pula poporului roman ! Si el stie asta !
4
1
Iohanis? Putin daca vrea in 10 ore de scoate din Cotroceni si te trimte primar la Magadan.
4
3
Bine punctat! Da!
3
1
pilonul de stabilitate este in cur la tine
5
3
Este defect saracul
6
4
GANDESTI CU CINCI ANI INTARZIERE..
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212