REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Iohannis: Avem responsabilitatea de a acţiona ferm pentru apărarea valorilor în care credem

Iohannis: Avem responsabilitatea de a acţiona ferm pentru apărarea valorilor în care credem

Victor ROTARU 26 mai 2023 | 00:00 654

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că în contextul războiului de la graniţe, care aminteşte de ororile celor două războaie mondiale, România are responsabilitatea şi obligaţia morală de a acţiona ferm, alături de parteneri şi aliaţi, pentru apărarea valorilor proprii.

Iohannis: Avem responsabilitatea de a actiona ferm pentru apararea valorilor in care credem

"Înaintaşii noştri, în lupta lor pentru desăvârşirea unităţii naţionale şi crearea statului naţional român, suveran şi independent, au acţionat decisiv pentru conectarea României la spaţiul cultural şi politic european. Moştenirea preţioasă lăsată de eroii noştri ne obligă să luăm atitudine împotriva oricăror acţiuni care aduc atingere valorilor esenţiale pe care le respectăm şi care ne definesc ca naţiune europeană. Astăzi, România, în calitate de membru NATO şi al Uniunii Europene, reprezintă un furnizor de securitate în Flancul Estic al Alianţei Nord-Atlantice şi este un stat pe deplin angajat în eforturile internaţionale de apărare şi garantare a respectării libertăţii, democraţiei, precum şi a drepturilor şi libertăţilor fundamentale. Într-un context în care suntem martorii unui conflict militar la graniţele noastre, care ne aduce aminte de ororile conflagraţiilor mondiale din secolul trecut, avem obligaţia morală faţă de înaintaşi, dar şi responsabilitatea faţă de cetăţenii ţării noastre de a acţiona ferm, alături de partenerii şi aliaţii noştri, pentru apărarea valorilor în care credem", a spus şeful statului la manifestările prilejuite de sărbătorirea "Zilei Eroilor".

El a subliniat că este responsabilitatea generaţiilor actuale să nu uite crimele împotriva umanităţii comise în timpul celor două războaie mondiale, să se asigure că greşelile trecutului nu vor fi repetate şi să construiască o lume a păcii.

"Avem datoria morală să cinstim memoria eroilor noştri şi să-i onorăm cu înaltă preţuire pe cei care şi-au dat viaţa pentru ca noi să avem astăzi un stat de drept, liber şi democratic, membru al familiei europene şi euroatlantice. Ziua Eroilor ne oferă, totodată, prilejul pentru a reflecta la responsabilitatea pe care noi, cei de astăzi, o avem faţă de generaţiile viitoare. Este rândul nostru să înfruntăm, cu demnitate şi curaj, riscurile şi provocările pe care le întâmpinăm în aceste vremuri tulburi, pentru a asigura respectarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale, pentru atingerea înaltelor idealuri naţionale, dar şi pentru a continua să clădim România europeană, modernă şi democratică în pace, într-o lume liberă", a afirmat preşedintele Iohannis.

Acesta a transmis aprecierea şi respectul tuturor românilor pentru veteranii de război şi militari.

"În această zi de sărbătoare naţională, ne înclinăm cu adâncă recunoştinţă şi respect în faţa jertfei înaintaşilor noştri. Cu preţul vieţii lor trăim astăzi în libertate. Suntem datori să-i onorăm pe eroii noştri nu doar prin cuvinte, ci şi prin fapte. Cea mai nobilă cale de a le cinsti memoria este de a continua lupta pe care au început-o, de a contribui la crearea unui viitor mai bun pentru generaţiile care vor urma", a arătat Klaus Iohannis.

Între cei care au participat la eveniment s-au numărat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, primarul Sibiului, Astrid Fodor, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, potrivit agerpers.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sint de acord sa apar valoarea, turist fara frontiere, fara ginduri despre tara!
1
0
Un idiot si un escroc; sa speram ca la tragerea urmatoare avem putin mai mult noroc
6
0
E vorba de valorile traditionale
1
0
Ai învățat poezii frumoase dar tara e vândută la prieteni Austria Germania Se taie zilnic păduri și ies vagoane de bușteni peste graniță Valorile profesorii sânt in strada ați uitat sa le măriți salariile Daca mai intra in grevă și alte sectoare de activitate se creează haosul in tară Vise frumoase și zboruri spre alte zone însorite Australia Monte Carlo și Panamea Tara se duce aiurea Viața e frumoasa când o privești de sus și spargi semințe in cap la cei care trăiesc și muncesc în tara lor Romania
7
0
De procesul de la Neuremberg ce se spune?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614