REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Iohannis: Contestările permanente ale regulilor sanitare şi ale măsurilor restrictive întreţin o stare de neîncredere

Iohannis: Contestările permanente ale regulilor sanitare şi ale măsurilor restrictive întreţin o stare de neîncredere

Replica API 14 octombrie 2020 | 00:00 1058

Contestările permanente ale regulilor sanitare şi ale măsurilor restrictive, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, întreţin o stare de neîncredere, a afirmat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

"Contestările permanente ale regulilor sanitare şi ale măsurilor restrictive întreţin o stare de neîncredere, cu efecte nocive majore asupra sănătăţii publice. Experienţa din ultimele luni ne arată clar că situaţia poate fi ţinută sub control prin respectarea normelor sanitare şi prin luarea unor măsuri stricte, atunci când este nevoie, pentru perioade limitate de timp", a spus şeful statului, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

El a vorbit de maniera în care autorităţile se adaptează la situaţie şi de necesitatea ca populaţia să respecte regulile recomandate de protecţie sanitară.

"Acum avem mult mai multe informaţii medicale despre virus, iar autorităţile se adaptează permanent şi învaţă inclusiv din propriile greşeli pentru a lua măsurile necesare. Este mult mai uşor să respectăm acum măsurile sanitare şi să fim foarte precauţi decât să regretăm mai târziu că nu am făcut absolut tot ce a ţinut de fiecare dintre noi pentru a salva vieţile celor dragi", a arătat Iohannis, scrie Agerpres.

Preşedintele a spus că, în prezent, asistăm la "o perioadă de răspândire galopantă a coronavirusului".

"Să nu ne amăgim singuri. Această etapă nu va trece de la sine. O vom putea depăşi cu bine doar respectând cu stricteţe regulile şi încurajându-i pe toţi cei din jurul nostru să facă la fel. Suntem o naţiune puternică, este momentul să o dovedim din nou", a punctat Klaus Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
adica dupa mintea ta inceata, ar trebui sa nu mai conteste nimeni, nimic in Romania condusa de niste incompetenti
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272