REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Lun., 4 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6658
8.5° Constanța Luni, 4 Martie 2024 Anul XX Nr. 6658
 

Iohannis: Dascălilor, părinţilor, elevilor le spun că lucrurile se vor îmbunătăţi în sistemul educaţional

Iohannis: Dascălilor, părinţilor, elevilor le spun că lucrurile se vor îmbunătăţi în sistemul educaţional

A.F. 25 mai 2023 | 17:35 587

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, joi, profesorilor, părinţilor şi elevilor că lucrurile se vor îmbunătăţi în sistemul educaţional, el reiterând că solicitările dascălilor privind majorările salariale sunt întemeiate, dar că această problemă nu se poate rezolva instant.

Iohannis: Dascalilor, parintilor, elevilor le spun ca lucrurile se vor imbunatati in sistemul educational

"M-am mai exprimat în această chestiune - spre surprinderea unora - şi rămân la opinia mea: solicitările dascălilor sunt întemeiate. Este poate chiar puţin greu de înţeles şi de transmis de ce dascălii sunt o categorie care câştigă foarte puţin şi în acelaşi timp oferă comunităţii tot. Un dascăl oferă tot: şi persoana, şi cunoştinţele, şi dăruirea pentru educaţia tinerei generaţii. Însă, în acelaşi timp, trebuie să vedem că lucrurile nu pot fi îndreptate sau corectate de azi pe mâine. De aceea, cred că este nevoie să vedem şi ce se poate face repede şi Guvernul a promis câteva chestiuni care se pot rezolva repede, dar trebuie să vedem şi ce nu se poate face repede. Există voinţa politică pentru a face aceste lucruri şi atunci negocierile trebuie să se ducă în aşa fel încât să se ajungă la o concluzie comună şi la o agendă. Să ştim exact când şi ce este fezabil să se facă. În mod natural, sindicatele întotdeauna cer foarte mult şi dacă se poate cer foarte mulţi bani. Cu toate că este simplu de înţeles, asta este o problemă care nu se poate rezolva instant, dar convingerea mea este că aceste chestiuni se vor rezolva într-un viitor nu îndepărtat, nu vreau să spun că în jumătate de an sau într-un an", a spus şeful statului, scrie Agerpres.

El a mai avut un mesaj pentru profesori, părinţi şi elevi.

"Aveţi încredere, lucrurile se vor îmbunătăţi - şi contextul general, şi felul în care va funcţiona sistemul educaţional. Şi sunt convins că şi salarizarea personalului didactic va fi îmbunătăţită, fiindcă trebuie să facem acest pas în România", a afirmat preşedintele Iohannis.

Pe de altă parte, şeful statului s-a declarat surprins că nimeni din cei care au organizat greva nu a constatat sau subliniat că în această perioadă Parlamentul a aprobat noile legi ale educaţiei.

"M-aş fi aşteptat măcar marginal să se menţioneze şi aceste lucruri. Este prima dată de multă vreme încoace că legile educaţiei se aprobă aşa cum trebuie în Parlament, în procedură ordinară. Sunt foarte multe noutăţi în această legislaţie. Ea mai are de parcurs un pic până poate să vină la promulgare, dar eu sunt foarte mulţumit că am ajuns în această etapă pe o procedură absolut normală. Parlamentul a înţeles importanţa acestor legi. Mi-aş fi dorit foarte mult ca şi cei care vorbesc în ultima vreme foarte mult despre ce ar trebui să facem să constate că am făcut paşi şi vom face şi în continuare", a mai spus Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa mori in chinuri, jigodie nenorocita ! Sa te pupa camila aia de Carmen rece.
0
0
Bani pentru ucrainieni exista. Bani pentru magistrati exista. Bani pentru parlamentari exista. Exista bani pentru orice afacere oneroasa Nu exista bani pentru cei care sunt cinstiti si vor sa traiasca cinstit si decent din salariu.
3
0
Bine ca vb.dulapul transformat in dulap cu sticla...o fi vitrina acusi? Vezi cu meditatiile si casele ce faci ca daca nu pupi sinecura ,base e mic copil( precedentul creeat cu el a fost pt tine)
2
0
Mai mult că ca ta
4
0
Multa mwe cu kkt pnl si tuturor sustinatorilor sai
4
0
Cam cate salarii de profesor ar fi platit deplasarile acestui om cu avioane de lux? sa mearga cu masina si atunci o sa i spunem si noi sa lucrurile se vor imbunatatii si pentru el peste mai multi ani cand tara asta isi va permite un avion decent pentru presedinte .....
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
4815544473
5/49
1646443303-03-20246 8 4 7 2 1 1
joker
1812120439