REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Iohannis, declaraţii de presă după şedinţa CSAT. Mandatul Generalului Ciucă, prelungit!

Iohannis, declaraţii de presă după şedinţa CSAT. Mandatul Generalului Ciucă, prelungit!

Replica API 29 decembrie 2018 | 00:00 409

Președintele României, Klaus Iohannis, a anuntat, vineri, după ședința CSAT, că nu îl numește pe Dumitru Scarlat șef al Statului Major al Armatei, acesta fiind propunerea ministrului Apărării, Gabriel Leș. Astfel, Iohannis a decis prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă, actualul sef al Statului Major.

Ședința a fost organizată cu scopul de a analiza solicitările ministrului Apărării referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României. ”Această propunere nu respectă rigorile legii. În consecință, PSD nu e capabil să gestioneze problemele mari ale țării. Nu există o propunere valabilă pentru persoana care va prelua funcția de șef al Statului Major. Nu există o propunere pentru șef. Mandatul generalului Ciucă se termină pe 31 decembrie. România nu poate rămâne fără șef al Armatei. Această situație generată de incompetența PSD trebuie rezolvată. Am luat decizia, am semnat și trimis spre publicare decretul prin care se prelungește mandatul pentru general Ciucă. Un soldat recunoscut, competent, cu rezultate dintre cele mai frumoase. Bine ar fi fost ca această cehstiune să-și fi găsit mai repede soluționarea. Armata României trebuie să știe cine o conduce, cum o conduce”, a spus președintele.

Ministrul Apărării, în replică, a declarat că decretul privind prelungirea mandatului generalului Ciucă nu este legal: ”Pe ce bază legală a fost emis decretul ? Am aflat din presă despre acest decret. Nu ne-a informat. Singurele explicații sunt că trebuie să venim cu alte propuneri. Vom veni cu altă propunere”,a spus ministrul Apărării, Gabriel Leș.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ca este banal, este acel 9m care te uiti la el si nu iti inspira nimic!aeste o creatie a unora cu care au dat gres.NIMIC NU ESTE VESNIC!ADIO PNL-PD
0
0
In primul rand Iohannis este un tip banal condus de niste antiromani si pus sa se manifeste ridicol. Nasol este ca meciurile lui cu restul de pe acolo de sus,au ca recul mersul inapoi al romanilor inca ramasi in tara asta batjocorita in primul rand de mafiotii autohtoni. Nici nu e nevoie de dusmani ca Putin sau tembelul ala din Corea de Nord,nu ne trebuiesc insi gen Bin Laden. Noi avem darul sa ne alegem lideri,presedinti care sa faca sa paleasca actiunile tuturor teroristilor din lume,care se multumesc cu cateva distrugeri ici-colo,nu cu distrugerea unei tari intregi ,ca la noi.
1
0
bai 2154 alias EUROPEANU iar esti de serviciu ? Numai un bou este consecvent si tu esti consecvent in muia cu cacat pe care o iei zilnic dela toti !Cu ce postaci vrea Iohannis sa castige alegerile ha ,ha ,ha !Tine-o tot asa PSD AlDE peste jumatate la alegerile europarlamentare, SASCONTRA nici turul 2 nu-l pupa
1
1
prostule de mai jos si cu unu sugeti pula lui iohannis si-mi lingeti cacatul mie !!! Muie voua cu cacat, muie dragnea, muie pesede !!!
5
5
PSD schimba orice ce nu le convine, atat ministri cat si alte cadre politice ne-am cam saturat ca din 3 an 3 luni sunt schimbari, asta da dovada de incapabilitate de a conduce o tara
6
4
profesorasul ofuscat ca nu i se face pe plac a reusit sa dea cu piciorul si in armata ,2 generali compromisi unul in fata aliantei NATO, celalat in fata armatei .Ce lovitura in vederea destabilizarii armatei a reusit afonul asta politic! .Am ajuns sa ne intrebam in slujba carei puteri straine lucreaza acest presedinte si penelistii care il sustin ? La suspendare si apoi la demitere cu acest neica nimeni ca daca ii spui presedinte distrugi conceptul de presedinte. Asta este mai rau ca Basanaul ! La multi ani romani ! Si poate scapam de asta inainte de alegerile prezidentiale de la anul !
7
7
nu el avea dreptul sa il prel . prostovane nu i l-au publicat , postac muist .
3
5
Este corecta, constitutionala, decizia d-ul presedinte. Daa ...!! Cine-i Gabriel Les, de cand este ministru, cata experienta are, cine l-a numit !? Vai de noi, cu asa guvernanti ! Rasul-plansul!
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212