REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Iohannis, despre compensarea combustibilului: "Aceşti 50 de bani, la unii români se vor simţi mult"

Iohannis, despre compensarea combustibilului: "Aceşti 50 de bani, la unii români se vor simţi mult"

Replica API 23 iunie 2022 | 17:57 1419

Președintele Klaus Iohannis a comentat măsura Guvernului de a compensa cu 50 de bani pe litru prețul combustibilului la pompă. "Până la urmă şi 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai când alimentezi la pompă", a declarat şeful statului.

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a comentat anunţul făcut de Nicolae Ciucă.

Premierul a anunţat astăzi, că prețul carburanților va fi compensat cu 50 de bani pe litru, timp de trei luni.

De asemenea, președintele a spus că reducerea accizelor la carburant nu se poate face din cauza legislației europene, scrie antena3.ro.

Klaus Iohannis: "Nu e posibil să scazi preţul direct la carburanţi"

"Reducerea accizelor este doar aparent la îndemâna Guvernelor, în realitate nu este din cauza legislației europene. La accize e ușor de umblat dacă vrei să le crești. Dacă vrei să le scazi, nu se prea poate sub un anumit nivel. Discuția aici se oprește foarte repede și rămâne una doar de teorie matematică. Celelalte instrumente la dispoziţia Guvernului sunt sigur, cele naţionale, să umble la TVA, la sprijin bugetar, la alte mecanisme. În situaţia în care şi la noi, preţurile la pompă au crescut destul de mult, Guvernul, pe bună dreptate, a analizat chestiunea şi a ajuns la concluzia că trebuie să facă ceva, atât cât se poate. Nu este posibil să plafonezi preţul direct, sau să subvenţionezi o parte semnificativă, dar atât cât se poate. Am discutat ieri cu premierul această chestiune, mi-a explicat cum vede mecanismul. Atât cât se poate, este corect să se fac. Până la urmă și 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu-i dai când alimentezi la pompă.

Și cred că la cei care, de exemplu, pentru transport de mărfuri, consumă cantități mari de carburant, se simte la sfârșitul lunii și la unii se simte chiar semnificativ. Deci, aici stăm acum și premierul m-a asigurat că această sumă poate fi suportată de bugetul național, poate fi suportată din resurse care le va identifica Guvernul, mai exact Ministerul Finanțelor", a declarat Klaus Iohannis, după reuniunile liderilor din Uniunea Europeană și Balcanii de Vest de la Bruxelles.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu are limita infatuatul asta in a desconsidera prostimea care la pus acolo. Mai bine tacea.
0
0
si 1300 RON la parlamentari peste noapte se va simti putin sa le dam mai mult
0
0
cred ca nu gandesti... 50 de bani,este o mare afacere...de acesti bani sa ai parte in viata ta...stii cat costa o paine???
1
0
alimentati de ...cinzeci de bani o luna in fiecare zi !
0
0
Ma rs in mortii ma-ti de tradator ne norocit! MWE CU KKT TIE SI FAMILIEI TALE !!!
1
0
chiria pe o luna la una din case! sictir
0
0
mai ce tupeu are bulanul asta incredibil
1
0
Muieeeee Gurzu
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218