REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Iohannis: Dintotdeauna am evitat risipa, pentru mine nu e nimic să fac economie

Iohannis: Dintotdeauna am evitat risipa, pentru mine nu e nimic să fac economie

Mirela PASCAL 20 octombrie 2022 | 16:04 305

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că una din temele care va fi abordată la reuniunea de joi de la Bruxelles a Consiliului European va fi Ucraina şi războiul ilegal dus de Rusia împotriva acestei ţări. Şeful statului a adăugat că va fi o discuţie şi despre securitatea alimentară şi a ţinut să precizeze că au fost exportate 5 milioane de tone de cereale prin România, fiind aproximativ 60% din ce a exportat Ucraina anul acesta.

 

”Suntem solidari cu Ucraina, vom continua să sprijinim Ucraina atât timp cât e nevoie. Avem o temă, în legătură cu Ucraina, care ţine de politica globală. E vorba de securitatea alimentară. Voi spune că România s-a străduit şi a reuşit să construiască o logistică pentru a inlesni exportul de cereale. Au fost exportate 5 milioane de tone de cereale, prin România. E aproximativ 60% din ce a exportat Ucraina în acest an”, a afirmat Klaus Iohannis.

Acesta a mai precizat că ”vom continua dezvoltarea logisticii, drumuri, Porturi, etc, pentru a  contribui la diminuarea unei posibile crize alimentare”

Întrebat dacă el face economie, în contextul crizei, președintele a declarat: ”Dintotdeauna am evitat risipa, pentru mine nu e nimic nou economia. Sunt multe chestiuni mici, dar care însumate, se văd la bani”.

Peste o mie de oameni au protestat în stradă, printre care polițiști sau angajați din sistemul sanitar. Legat de acest aspect, Iohannis a precizat: ”Oamenii pe bună dreptate sunt îngrijorați. Suntem în criză, lumea așteaptă răspunsuri clare. Coaliția și Guvernul vor veni cu răspunsuri. Creșterea salariilor, pensiile trebuie să fie corelate cu inflația, și salariile trebuie să fie rezonabil corelate cu inflația. Dacă nu există creșteri, înseamnă că populația suportă prețul crizelor, și nu mi se pare corect.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272