REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Iohannis: "Este necesară o prezență militară sporită NATO în țara noastră și în regiunea Mării Negre"

Iohannis: "Este necesară o prezență militară sporită NATO în țara noastră și în regiunea Mării Negre"

Replica API 23 martie 2022 | 00:10 688

Este necesară o prezență militară sporită aliată în România și în regiunea Mării Negre, ca răspuns cu caracter strict defensiv la agresiunea Rusiei, a spus Klaus Iohannis în declarația comună de presă susținută alături de omologul polonez, Andrzej Duda.

Klaus Iohannis, sursa foto: Facebook

„România și Polonia sunt state cu poziții geostrategice foarte relevante pe Flancul Estic al NATO. Împreună, reprezentăm o forță care contează – în regiune și în Alianța Nord-Atlantică. Suntem inițiatorii unor formate regionale importante, precum București 9, format esențial pentru coordonarea transatlantică și pentru coagularea poziției Aliate pe temele majore legate de securitatea euroatlantică.

Am convenit cu Președintele Duda ca România și Polonia să-și intensifice cooperarea deosebit de substanțială pe linie de securitate. I-am mulțumit Președintelui Duda pentru contribuția Poloniei la structurile NATO de pe teritoriul României, inclusiv cu militari polonezi pe teren, prezenți încă din 2017, și l-am asigurat că România va continua contribuția sa la Grupul de Luptă NATO și la celelalte structuri aliate aflate pe teritoriul polonez”, spune Klaus Iohannis, scrie antena3.ro.

El reiterează tema potrivit căreia este nevoie, urgent, de o consolidare consistentă și echilibrată a Flancului Estic, de o Prezență Înaintată unitară și întărită.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce, tradatorule? ne ataca cineva?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212