4.1° Constanța Sâm., 3 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6201
4.1° Constanța Sâmbătă, 3 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6201

Iohannis: Finanţarea media de către partidele politice „trebuie să vină într-o zonă clar reglementată“

Replica API 26 septembrie 2022 317

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că finanţarea media de către partidele politice ar trebui transparentizată şi este de părere că aceasta nu trebuie anulată. Iohannis a explicat că nu e bine ca o parte din banii pe care îi primesc partidele de la bugetul de stat să meargă netransparent către presă.

Klaus Iohannis

”Este un punct unde, din păcate, la noi progresele au fost destul de puţine. Zona trebuie în primul rând transparentizată. Nu putem să avem finanţări netransparente făcute de partide politice către trusturi media, către jurnalişti şi aşa mai departe. Aşa ceva nu există nicăieri în lume”, a afirmat, vineri seară, Klaus Iohannis, referindu-se la finanţarea media de către partidele politice.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Iohannis a precizat că finanţarea netransparentă a presei nu este în beneficiul nici al cetăţeanului, nici al partidelor şi nici al media.

”Pe de altă parte, trebuie să avem grijă ca această finanţare să fie just definită. Nu cred că este bine ca o parte semnificativă din banii pe care îi primesc partidele de la bugetul de stat să meargă fără nicio transparenţă şi fără niciun control spre zona media. Nu este în beneficiul nici al partidelor, nici al zonei media, nici al cetăţeanului simplu care până la urmă se bazează pe media pentru a primi o imagine cât de cât obiectivă a ce se întâmplă. Lipsa de transparenţă în această zonă strică foarte mult şi ar trebui să clarificăm întreaga procedură. Nu sunt de părere că toată procedura trebuie să fie anulată. Nu, însă ea trebuie să vină într-o zonă clar reglementată şi transparentă”, a declarat Klaus Iohannis, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Fara bani de la buget. Au afaceri , au sponsorizari, au cotizatii. Hai sa vedem o politica corecta
1
0
sa se autofinanteze din cotizatiile membrilor de partid si din salariile functionarilor numjti politic, NU DIN BUGETUL STATULUI.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359