REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Iohannis: Firmele germane din România joacă un rol de pionier în dezvoltarea pregătirii profesionale în sistem dual

Iohannis: Firmele germane din România joacă un rol de pionier în dezvoltarea pregătirii profesionale în sistem dual

Victor ROTARU 26 mai 2023 | 00:00 345

Firmele germane din România joacă un rol de pionier în dezvoltarea pregătirii profesionale în sistem dual, a evidenţiat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, care şi-a exprimat speranţa că investiţiile germane vor continua să se extindă în perioada următoare.

Iohannis: Firmele germane din Romania joaca un rol de pionier in dezvoltarea pregatirii profesionale in sistem dual

El a efectuat o vizită la Sibiu împreună cu preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

"Sibiul a fost şi rămâne un model pentru convieţuirea diferitelor etnii în armonie. De asemenea, Sibiul este şi un oraş în care numeroşi investitori germani au ales să vină şi să creeze afaceri de viitor, care să aducă locuri de muncă. Calitatea investiţiilor germane este foarte apreciată în România şi sper că aceste investiţii vor continua să se extindă în perioada următoare, nu numai aici, ci în întreaga ţară. Aş dori să subliniez şi importanţa acordată cooperării pentru dezvoltarea pregătirii profesionale în sistem dual, domeniu în care firmele germane din România joacă un rol de pionier. Ele oferă un model valoros pentru întregul nostru sistem de educaţie şi, respectiv, pentru cel economic, astfel încât să putem pregăti tineri cât mai competenţi şi cu capacitatea de a se adapta provocărilor economiei viitorului", a spus şeful statului, la un dejun oficial cu omologul său german.

Iohannis a subliniat că prietenia româno-germană, cu o veche tradiţie, a ajuns în prezent într-un punct de dezvoltare fără precedent.

"Avem o cooperare consistentă în plan politic bilateral şi european şi avem, mai ales, legături interumane puternice, care se datorează oamenilor, în special comunităţii româneşti din Germania şi minorităţii germane din România. Este baza pe care construim împreună o Europă unită, care să ne asigure un viitor prosper în faţa numeroaselor provocări globale", a declarat preşedintele Iohannis.

Preşedintele Republicii Federale Germania a evidenţiat, la rândul său, consolidarea relaţiei celor două ţări.

"De la începutul războiului rus de agresiune împotriva Ucrainei am întărit considerabil Flancul estic al NATO şi ne-am extins cooperarea în mod considerabil în domeniul politicii de securitate. Şi în cadrul Uniunii Europene şi în cadrul NATO, ţările noastre colaborează strâns şi bazat pe încredere, cu precădere în aceste vremuri dificile şi cred că suntem cu toţii conştienţi de importanţa coeziunii noastre şi a sprijinului nostru comun pentru Ucraina în aceste zile", a arătat Frank-Walter Steinmeier, potrivit traducerii oficiale.

El a amintit că în cadrul Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est al NATO de la Sibiu se află şi soldaţi germani.

Steinmeier a menţionat, totodată, că, la un moment dat, Sibiul a fost "capitala saşilor transilvăneni".

"Chiar dacă mulţi dintre dumneavoastră au părăsit România în condiţii dificile, rămân legături strânse cu acest loc. Acest lucru s-a arătat în mod impresionant la marea întâlnire a saşilor din 2017, la care au participat circa 17.000 de oameni din întreaga lume, toţi având un numitor comun - rădăcinile lor din Transilvania", a transmis Frank-Walter Steinmeier, adăugând că anul viitor este programată o nouă astfel de întâlnire, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atentie,investitie nu inseamna a folosi forta de munca ieftina pentru o ,,peroada'' si gata! Asta este exploatare si atat. In plus,nu prea stim ca strainii care vin la noi,sa investeasca asa cum e in cartile despre capitalismul modern,ci mai mult sa ne sece de resurse. Ba chiar sa platim firmelor straine pentru resursele de pe teritoriul tarii noastre. Iohannis si cei ce se invart ca mustele in jurul lui sunt de folos,insa nu poporului nostru. Pentru binele cui se strofoaca cei alesi de noi nu stim,insa se vede clar ca binele nostru este doar afisat ca o reclama mincinoasa.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218