REPLICA ONLINE CONSTANTA

10° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
10° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Iohannis: Investim şi contribuim la rezilienţa instituţională africană

Iohannis: Investim şi contribuim la rezilienţa instituţională africană

Victor ROTARU 25 noiembrie 2023 | 00:00 384

România va rămâne alături de partenerii săi, inclusiv din Africa, a transmis preşedintele Klaus Iohannis, la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite din Senegal.

Iohannis: Investim si contribuim la rezilienta institutionala africanaKlaus Iohannis

"Investim şi contribuim la rezilienţa instituţională africană, la menţinerea păcii şi la consolidarea capacităţilor instituţionale ale statelor africane. Identificarea de soluţii durabile şi eficiente în beneficiul tuturor reprezintă singurul mod pentru dezvoltare durabilă", a afirmat preşedintele.

Potrivit acestuia, ONU are un rol major, central şi în domeniul sprijinirii implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

"Coordonarea şi eficienţa sistemului ONU sunt esenţiale, iar România se implică şi susţine eforturile continue în acest sens", a arătat Klaus Iohannis.

El a subliniat că inaugurarea Casei ONU la Dakar vine în sprijinul consolidării acţiunilor organizaţiei mondiale la nivel regional.

"Sunt convins că aducerea 'sub acelaşi acoperiş', în frumoasa dumneavoastră capitală, a unui număr însemnat de fonduri, programe şi agenţii specializate din Sistemul ONU va contribui la reconfirmarea succesului abordării coordonate şi coerente. Astfel, Senegalul, care întregeşte în mod fericit familia ţărilor gazde ale Caselor ONU, îşi reconfirmă, o dată în plus, tradiţia îndelungată şi substanţială de susţinere şi implicare activă în diplomaţia multilaterală", a mai transmis şeful statului.

Iohannis a remarcat că Senegalul are "o îndelungată şi apreciată implicare nu doar la nivelul ONU, ci şi în cadrul Francofoniei", potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai nu prea sunt OK institutiile din Romania si dam lectii altora? Sau le aratam cat e de nasol daca fac ca noi? Ce misto e sa investesti din gatlej ca si cum Romania e a ta pe persoana fizica! Uite ca noi poate ca nu vrem sa investim unde vrei tu,na! Mergi de investeste cu prietenii tai,cu neamurile tale in orice loc vrei,dar mai repede!
1
0
fara pic de rusine.
1
0
Nu mai dati stiri cu turistul asta nesimtit care face 1 decembrie in Dubai
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468