REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Iohannis, la întâlnirea cu antreprenori români din Silicon Valley: Poate aveţi unele lecţii care ne-ar folosi

Iohannis, la întâlnirea cu antreprenori români din Silicon Valley: Poate aveţi unele lecţii care ne-ar folosi

Replica API 24 septembrie 2022 | 00:00 1056

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, vineri, cu antreprenori români din Silicon Valley.

"Am un singur obiectiv cu vizita mea pe Coasta de Vest: să întâlnesc oameni din comunitatea de români. Nu am obiective politice aici şi nici nu mi-am propus să intru în relaţii bilaterale, asta facem mai mult pe Coasta de Est. (...) Am vrut să mă întâlnesc cu oameni de afaceri, oameni din cercetare din comunitatea românească pentru a vă asculta. Nu am niciun fel de lecţii să vă dau, dar poate aveţi dumneavoastră unele lecţii care ne-ar folosi. Sunteţi (...) oameni de succes şi chiar mă interesează să ştiu ce ar trebui să se întâmple ca acest succes al dumneavoastră să se fi întâmplat în România sau să se întâmple altora în România. Nu vreau sub nicio formă să chestionez motivaţiile dumneavoastră pentru care aţi plecat din România. Asta este chestiunea fiecăruia, dar cu siguranţă există câteva zone unde puteţi să ne spuneţi cum credeţi că ar fi fost bine să funcţioneze lucrurile în România", a spus Iohannis, la întâlnirea cu antreprenorii români din Silicon Valley.

El a amintit de proiectul "România Educată".

"După părerea mea, fără un tineret bine educat şi bine pregătit pentru piaţa muncii, pentru învăţământ, pentru cercetare România nu are niciun fel de şanse. Suntem o ţară cu o problemă demografică gravă, populaţia îmbătrâneşte, suntem tot mai puţini şi ca să rămânem în top trebuie să fim tot mai performanţi, or, tot mai performanţi se poate doar tot mai bine pregătiţi, dar evident continuarea educaţiei este integrarea în piaţa muncii şi este clar că scopul unei educaţii de foarte bună calitate este ca fiecare român să-şi găsească locul potrivit şi să aibă succes în munca pe care o depune şi în varianta cea mai bună să-i şi placă ceea ce face", a afirmat Iohannis, scrie Agerpres.

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a declarat că antreprenorii români din SUA ar putea juca un rol important în ceea ce priveşte dezvoltarea componentei economice a Parteneriatului Strategic.

"Acest Parteneriat a fost un vector al integrării României în spaţiul de securitate transatlantic şi al consolidării valorilor democratice vreme de 25 de ani şi ne propunem ca în anii următori să adăugăm o importantă componentă de dezvoltare economică şi de consolidare a prosperităţii şi credem că dumneavoastră puteţi să jucaţi un rol foarte important aici, pentru că sunteţi vectori importanţi ai relaţiei noastre bilaterale şi aveţi potenţialul de a impulsiona pe mai departe dinamica cooperării noastre cu SUA", a subliniat Muraru.

La eveniment a participat şi consulul onorific al României la San Francisco, George Roth.

"Sper ca întâlnirea cu dumneavoastră să reprezinte un punct de pornire pentru crearea unui organism bazat pe un parteneriat public privat care să ajute antreprenorii din România ce au construit companii de succes, ce au dezvoltat tehnologii sau care au rezultate bune în cercetare să vină în Bay Area, în Silicon Valley, cu ajutorul celor de aici să reuşească să globalizeze companiile lor şi să aibă acces la finanţări substanţiale. Modele de acest fel au multe ţări aici: Canada, Cehia, Israel, Belgia, Franţa, Germania, Bulgaria. România nu are din păcate", a spus George Roth.

Preşedintele Klaus Iohannis a condus marţi şi miercuri delegaţia care a participat, la New York, la segmentul la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Joi şi vineri, şeful statului a efectuat o vizită în San Francisco.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai lectia este deja predata,doar ca nimeni nu o invata. Cei mai talentati pleaca din tara tocmai pentru ca aici nu sunt considerati ca atare si nu au cum sa-si aduca contributia la dezvoltarea tarii. Mai avem inca oameni buni in tara. Ce facem cu ei? Pai ce sa facemdecat tot posibilui sa-i scarbim si practic sa-i gonim,ori macar sa le punem bete in roate,pumnul in gura,sa-i tinem departe de tot ce inseamna posturi meritate,functii meritate. Nu e loc. Impostura domina.
0
0
Ce cauta un popa acolo? A gasit ceva de primit..
0
0
cei mai destepti,au plecat din aceasta tara unde salariul este de 300 euro net,cea mai de cacat tara,patronii te fura la ore,de ex la paza lucrez 240 ore si ma plateste 168,am fost lla ITM si ia dat dreptate la patron,am dus un teanc de acte copii xerox dupa condica,orar,audio si video
0
0
sa i-o sugeai lu iohAnus.
0
0
In Romania Haotica stau si ma intreb, ca cetatean care le-am platit o parte din salariu, ce au facut pt. romani cei care ne conduc?De ex. dl Iohannis ce a facut pt. intrare in Schengen,pt. Visa Waiver,cum a ajutat afaceristii romani pt. intalnirea cu companii investitionale-vezi Ungaria.......Randament f. s**b pt. un Presedinte iar cine se aseamana s'aduna vezi Guvernul!!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369