REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Iohannis: Lumea aşteaptă de la România o acţiune bugetară responsabilă

Iohannis: Lumea aşteaptă de la România o acţiune bugetară responsabilă

Replica API 20 octombrie 2020 | 00:00 1311

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, la Palatul Cotroceni, că toată lumea aşteaptă de la România o acţiune bugetară responsabilă, punctând că, în cazul în care nu se va întâmpla astfel, ţara noastră va intra într-o procedură specială care implică un rating în scădere.

Klaus Iohannis

Sursa foto: presidency.ro

"Da, riscul există, şi unul, şi celălalt. Toată lumea se aşteaptă de la România la măsuri care, evident, sunt precaute. Deci, se aşteaptă de la noi o acţiune bugetară responsabilă, în condiţiile în care criza economică este, din păcate, un fapt. Din păcate, consumul a scăzut, veniturile la buget au scăzut. Este evident că anumite cheltuieli trebuie făcute - de exemplu, cele pentru susţinerea sistemului spitalicesc, pentru medici, pentru tablete pentru elevi - însă multe cheltuieli pot fi amânate până când situaţia se îmbunătăţeşte şi asta se aşteaptă de la noi, o acţiune responsabila. Dacă nu va fi aşa, cu siguranţă, vom intra într-o procedură specială, care implică, pe de-o parte, un rating care va fi în scădere şi nu în creştere. Pe de altă parte, Comisia Europeană citeşte deja cu foarte mare atenţie tratatele, ca să vadă în ce zonă putem fi încadraţi şi traşi la răspundere", a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Şeful statului a fost întrebat dacă are informaţii noi în privinţa posibilităţii ca România să piardă bani europeni dacă pensiile se vor majora cu 40% şi dacă există posibilitatea ca România să fie retrogradată de agenţiile de rating.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Mariane! Asa este! n are asta niciun interes comun cu tara asta. Nici el nici muianelele de hastagisti care acum nu sufla nimic desi am ajuns la 6000 morti.
1
0
Unde pizdilii ma-ti ai vazut tu psd in postarea lui Marian,ma? Fute-l pa tac-tu-n cur ca sa-ti treaca liniuta!
1
1
cacat esti tu cu pesedeii tai muisti !!!
1
2
Lumea asteapta ca romanii sa fie in continuare forta de munca ieftina si Romania piata de desfacere pentru produsele proaste,sa fie condusa de cacati cu ochi slugarnici portilor inalte. Asa a fost in toata istoria si nimic nu s-a schimbat,in afara de discursul ceva mai elevat afara si mai de gunoi, grobian in interiorul Romaniei.Ce asteapta romanii te intereseaza mai,Iohannis? Te doare-n cur! Copii nu ai,parintii sunt in Germania,te iubesti numai pe tine,credinta doar o mimezi,nu te tine nimic sa fii asa rece si cinic fata de popor. Bai,crezi ca lumea vrea romani fericiti,ii pasa lumii de noi?
3
1
Noi asteptam anularea tuturor pensiilor speciale si a altor pomeni banesti date aiurea de pesedisti.
4
2
Domnule Presedinte,cred ca pensionarii sunt niste nemernici care au muncit ca sa aibe ce distruge,fura si vinde aceste minuni de politicieni.De ce nu-i omorati?Acum sunt o povara pentru voi lifte nenorocite,osanze imputite provenite din mlastini puturoase si infestate numite -partide.acesti oameni au muncit si au produs ca nu ati reusit voi sa distrugeti in 30 ani.va plageti ca nu sunt bani?! nu ati condus voi jigodiilor aceasta tara?De ce ati ados-o in aceasta situatie?
4
1
corect incepeti cu anularea pensiilor speciale si reducerea nr parlamentari conform referendum
5
2
Chiar "lumea " este asa de tampita si n-a aflat inca de jaful facut bugetului prin pensiile si salariile nesimtite ?Hai sa aflam si care-i "lumea" asta ....
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367