REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Iohannis: Lumea se aşteaptă la un recul în economie după criza legată de coronavirus. Pregătim un plan de măsuri

Iohannis: Lumea se aşteaptă la un recul în economie după criza legată de coronavirus. Pregătim un plan de măsuri

Replica API 12 martie 2020 | 22:05 1078

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că "lumea se aşteaptă la un recul în economie" după ce se termină criza legată de coronavirus şi este în pregătire un plan de măsuri.

"E foarte clar, şi asta am aflat şi ieri de la ceilalţi lideri europeni, că lumea se aşteaptă la un recul în economie după ce se termină criza de coronavirus. Sperăm să se termine poate deja în câteva săptămâni şi atunci, e clar, noi nu vrem să pierdem timpul şi deja pregătim împreună un plan de măsuri", a spus Iohannis, la Palatul Victoria, unde va prezida prima reuniune a Grupului de lucru interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României generat de efectele COVID-19 (GLI-ECOROM).

El a indicat că ministrul interimar de Finanţe, Florin Cîţu, l-a asigurat că nu vor fi problemele cu plăţile.

"Ceva urmări vor fi, chiar dacă am aflat că ministrul Finanţelor s-a pregătit foarte bine pentru această situaţie. M-a asigurat, astăzi, la Cotroceni, când am avut discuţia noastră, că nu vor fi niciun fel de probleme cu plăţile în următoarele luni, dar, sigur, pe la mijlocul anului se va trage linie, se va face cu siguranţă o evaluare şi atunci, la momentul respectiv, vreau să ştiu că avem deja măsurile fie în curs, fie pregătite pentru a putea merge bine mai departe", a explicat Iohannis, potrivit Agerpres.

Şeful statului a fost întrebat dacă România este pregătită în caz de epidemie. "Asta vrem să elucidăm. (...) Eu am încredere în Guvernul Orban şi cred că se vor găsi cele mai potrivite măsuri", a afirmat Klaus Iohannis.

El a indicat că în cadrul grupului vor începe discuţiile despre măsurile de sprijin a firmelor.

Preşedintele a făcut apel ca informaţiile să fie luate de la autorităţi. "Dacă vă uitaţi la televizor şi vedeţi politicieni care dau sfaturi la toată lumea şi le ştiu pe toate, eu vă sfătuiesc să schimbaţi canalul. Luaţi sfaturile de la autorităţi, autorităţile sunt pregătite, vă dau cele mai bune sfaturi şi sunt, cum se spune, pe fază. Ceea ce comunică autorităţile care se ocupă de gestionarea crizei asta este indicaţia care este bine să fie urmată", a spus Iohannis, întrebat despre solicitările unor politicieni privind declararea stării de urgenţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Urmeaza taieri de salarii si pensii sa poata fi ingrasat porcul corporatiilor externe. Astia sunt muistii liberali in frunte cu plavanul lor.
2
0
Lumea va fi normal afectata de pandemie si va lua masuri economice care sa sustina cel mai important capital ,adica oamenii. Romania va face in schimb tot ce li se nazare unor dubiosi care considera populatia tarii ca o gramada se saci cu voturi si atat. Daca din sacii aia iese cineva si face gura,se va gasi sufficient de repede cine sa se cace pe acel individ. Nu exista nici o singura dovada ca Iohannis si altii de teapa lui au ceva bun facut sau ca potential de a fi facut bine pentru romani. Romanii in schimb au capetele murate si continua sa creada totul,fara sa puna la indoiala nimic.
2
0
alocam bani la greu pentru neplatitorii de taxe care vin din diaspora si pe urma ii cocosam pe astia care inca si le mai platesc aici in tara cu cresteri de euro, cu taxe, cu taieri de salarii nu-i asa ? oare pana cand ???
3
1
Ce sa mai inchida nebuno?N-auzi ca esti in aia 200 de mil care trebuie sa moara?uite ce facea fam Gates: octombrie 2018, Centrul Johns Hopkins pentru Siguranta Sanatatii impreuna cu Fundatia Bill and Melinda Gates, cu toate ca nu exista nicio amenintare de pericol pandemic, au organizat si gazduit asa numitul "Event 201" un exercitiu de simulare a unei pandemii de grad innalt.
1
2
inchideti institutiile, magazinele si granitele cat mai repede
2
1
sa il opreasca cineva pe mutalau, a inceput sa ciripeasca ca un canar,comunicate de genul; soarele a rasarit si azi dimineata sau cum era si normal a venit noaptea.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108