REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Iohannis: Mai mult de jumătate din populaţia României e formată din femei; reprezentarea politică să fie pe măsură

Iohannis: Mai mult de jumătate din populaţia României e formată din femei; reprezentarea politică să fie pe măsură

Victor ROTARU 9 septembrie 2023 | 00:00 396

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că, în contextul în care mai mult de jumătate din populaţia ţării este formată din femei, reprezentarea acestora la nivel politic şi decizional trebuie să fie pe măsură.

Iohannis: Mai mult de jumatate din populatia Romaniei e formata din femei; reprezentarea politica sa fie pe masura

Şeful statului a transmis un mesaj în cadrul Şcolii de Vară a Organizaţiei Femeilor Liberale "O nouă viziune: leadership feminin liberal", care are loc la Eforie Nord.

Preşedintele Iohannis spune, în mesajul transmis de consilierul de stat Cătălina Galer, că, în contextul celor patru runde de alegeri care vor avea loc, 2024 reprezintă un an semnificativ pentru viitorul României şi un bun prilej de reflecţie asupra modului în care femeile pot participa mai mult la consolidarea democraţiei, inclusiv prin susţinerea lor în funcţii din care să contribuie la dezvoltarea statului.

"Mai mult de jumătate din populaţia României este formată din femei, iar reprezentarea acestora la nivel politic şi decizional trebuie să fie pe măsură. Dezvoltarea solidă a societăţii poate fi realizată doar prin apărarea intereselor şi punerea în valoare a tuturor membrilor săi, indiferent de gen. Femeile aduc abordări şi perspective proaspete, modelate de experienţele lor unice în comunitate şi în familie. Înţelegerea profundă a provocărilor societale, empatia şi compasiunea pe care le manifestă trebuie valorificate şi în actul politic. Avem nevoie de motivaţia, energia şi viziunea dumneavoastră pentru conturarea unor politici publice mai eficiente, care să conducă la bunăstare socială şi la consolidarea unei societăţi juste şi echitabile. Prin performanţele remarcabile în politică şi în administraţia publică, depăşiţi bariere în fiecare zi, invalidând stereotipurile de gen şi prejudecăţile. Astfel, reprezentaţi veritabile modele pentru tinerele din România, demonstrând că femeile pot fi lideri de succes, iar opiniile şi ideile lor sunt cruciale în procesul decizional", afirmă şeful statului.

El se declară bucuros că PNL a înţeles necesitatea promovării femeilor în politică şi în administraţie, arătând că acest fapt este dovedit şi prin nominalizarea unui număr mai mare de doamne pentru a deţine portofolii ministeriale.

"Sprijinirea femeilor pentru a ocupa poziţii de conducere la cel mai înalt nivel în stat, în Guvernul şi în Parlamentul României, precum şi în alte instituţii centrale reprezintă un imbold şi o sursă de inspiraţie. Este important ca asigurarea echităţii şi egalităţii de gen să devină o practică la nivelul întregii societăţi şi încurajez Partidul Naţional Liberal să dea semnale tot mai puternice în favoarea respectării şi promovării drepturilor femeilor", spune Iohannis.

Şeful statului le-a transmis femeilor liberale să-şi asume proiecte îndrăzneţe, să acţioneze întotdeauna cu corectitudine şi integritate şi să nu se lase descurajate atunci când întâmpină dificultăţi.

"Prin rezultatele muncii dumneavoastră, sunt convins că veţi aduce schimbări pozitive în societate şi veţi juca un rol esenţial în definirea viitorului politicii româneşti", conchide preşedintele Iohannis, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
coardele adevarate sunt barbatii politicieni !!! Care fura totul !!!
2
0
Atata timp cat sunt corespunzatoare cu fisa postului e ok, dar, daca sunt puse pe posturi doar ca stau in genuchi e f rusinos. O gramada de fufe au ajuns in pozitii de conducere fara sa aibe nicio legatura cu specificul functiei. E f rusinos ce se intampla in societatea romaneasca, pur si simplu sa vezi niste coarde puse in functii de conducere doar prin suport politic sustinut de un pulete intepenit prin guvernul puterii!!! Huoooooooo!
3
2
Reprezentarea politica trebuie facuta in funtie de calitati ,nu de sex,e***e,culoarea pielii si alte criterii valabile poate la concursurile de frumusete. Daca la un moment cei mai buni politicieni sunt majoritari femei sau barbati nu conteaza,cata vreme ei fac ce este mai bine pentru tara si poporul ei. Cliseele dobitoace nu trebuiesc sa fie aplicate in general,mai ales unde e vorba de interes national,nu de parade gen LGBT plus niste litere.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468