REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Iohannis: Numărul de morți este prea mare! Presiunea la ATI se menține la cote foarte înalte

Iohannis: Numărul de morți este prea mare! Presiunea la ATI se menține la cote foarte înalte

Replica API 23 noiembrie 2020 | 21:49 1541

Președintele Klaus Iohannis a efectuat o vizită la Institutul Clinic Fundeni, acolo unde a inaugurat un nou sistem modular pentru ATI. Iohannis a spus că presiunea asupra ATI este foarte mare, iar numărul morților este mult prea mare, scrie stiripesurse.ro

În ultimele zile vedem că numărul de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 se menține pe un platou, așa cum ne spun și experții, ceea ce confirmă că măsurile recomandate de aceștia și puse în aplicare de către autorități au fost măsurile corecte, juste.

Numărul de decese provocate de acest virus necruțător este însă în continuare prea mare. La fel, presiunea pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă se menține la cote foarte ridicate și, de aceea, am hotărât, împreună cu Ministerul Sănătății, să intensificăm eforturile pentru creșterea capacității acestor secții, deci capacitatea secțiilor ATI, la nivel național.

Un foarte bun exemplu de adaptare la nevoile din ce în ce mai mari de terapie intensivă este ansamblul modular instalat în incinta Institutului Clinic Fundeni, un complex pe care l-am vizitat chiar la început, când am intrat aici, în spital.

Am ținut să vin astăzi aici pentru a le transmite direct medicilor de terapie intensivă că efortul lor este apreciat și, cel mai important, salvează vieți. La inițiativa acestor medici dedicați muncii lor, a fost amenajat acest spațiu cu multiplă utilitate, atât de triaj pentru pacienții aflați în stare critică, infectați cu SARS-CoV-2, în așteptarea rezultatului testării, cât și de tratament pentru pacienții în stare gravă, în condițiile creșterii necesarului de locuri la ATI.

Containerul este dotat cu toată aparatura necesară - vorbim de paturi, ventilatoare și injectomate - și are, la acest moment, toate avizele necesare funcționării, fiind deservit de medicii Spitalului Fundeni, pe care îi felicit pentru că au făcut posibil să avem un astfel de spațiu.

Am vizitat și sistemul modular dedicat copiilor incluși în programul de oncologie, care, de asemenea, este dotat la standarde competitive și de siguranță împotriva infectării cu noul coronavirus. Este complexul pe care îl vedeți în spatele meu.

Acest centru cu paturi de spitalizare de zi este rezultatul unei colaborări între spitalul public, organizații neguvernamentale și mediul privat. Iată cât de multe lucruri se pot face printr-un parteneriat autentic și sunt convins că vom vedea tot mai des astfel de inițiative de succes. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care sprijină activitatea medicilor în aceste condiții grele de pandemie.

În cadrul întâlnirii de astăzi, am avut o discuție foarte consistentă cu colectivul medical, dar și cu Ministrul Sănătății, care mi-a prezentat raportul preliminar al acțiunilor de control în secțiile de Terapie Intensivă COVID și non-COVID din unitățile spitalicești, la nivelul întregii țări.

Am discutat, totodată, și măsurile propuse în planul de acțiuni, care urmează să fie cât mai repede implementat.

În încheiere, subliniez din nou că, deși sunt semne pozitive, mai avem încă mult de luptat împreună, noi toți, pentru a ține această pandemie sub control.

Până la apariția vaccinului anti-COVID-19 și la folosirea lui la scară largă, la scară națională, doar respectarea normelor sanitare – atenție - doar respectarea normelor sanitare și a măsurilor de restricție este eficientă pentru a limita răspândirea acestui virus.

Medicii fac tot posibilul pentru a salva cât mai multe vieți. Haideți să îi sprijinim, fiecare dintre noi, în acest efort uriaș pentru a proteja sănătatea întregii națiuni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai vrut guvernul tau si il ai, acum vrei parlamentul tau si il vei avea dar asta o faci catarandu-te pe cadavre. Istoria te va judeca si vei plati pentru tot ceeace ai facut impotriva poporului tau mai neamt jegos
2
0
Nenea Iohannis,sa stii ca majoritatea romanilor poarta masca,se spala naibii pe maini dar tu refuzi sa testezi gratuit si asta face sa se ajunga cu cazuri grave la ATI si sa moara atatia oameni! Masurile ar trebui sa includa eliminarea de la conducere a celor fara cap si suflet,adica inclusiv a ta,tovarase Iohannis. Sigur nu mai exista un presedinte de tara atata de pornit impotriva propriului popor in afara de al nostru. In regula,uitasem de Corea de Nord,Siria si alte locuri malefice,insa voiam sa ma refer la spatiul European.
3
0
cand vom afla adevarul cu minciuna asta va mancam de vi satanelor !
3
1
Numarul de morti este mare ca asa l-ati dictat.Poate auzim si noi inregistrarile cu voi.Tot ce vedem si auzim la tv si in ziare au un pic de adevar.Poate va vedem si la inchisoare curand.Ne-am saturat de hotii care ne conduc doar pentru bani si afacerile lor personale.Stati ca capusele si asteptati sa vina banii de la UE ca sa aveti ce suge.
7
1
ei acum si tu te faci ca nu stii ca joianis spunea la inceputul pandemiei ca e o simpla gripa!!!
7
0
asta zicea asta vara ca nu e covid si ca se umfla artificial cazurile. el nu purta masca ce deviatie de seot si ca, sanchi nu poatsee sa respire. Acum il fute grija ca s prea multe ca multi l au ascultat. si cica Guvernul e de vina. Ciolacule, tu esti di vina! Ca o balerina!
3
9
respecte pe ei insasi si sa respcte indicatiile medicilor. Dar au preferat sa se relaxeze in concedii si la terase dupa ce se odihnisera in starea de urgenta,etc,etc....plus ca nimeni nu poate garanta ca peste trei nu va fi mai rau decat este acum....deci?
5
4
ba prostovanis da dastept mai esti
7
2
El nu a venit sa constate, ci sa sperie mai rau. Ca e rau. Doar pentru acceptarea vaccinului.
13
2
stim si noi mai joianis !! tu ce faci acum ai venit de la pascut si ai constatat?
17
1
... da dovada ca ai putin respect si pentru romani ! Chiar daca partidul tau , in sondaje , este in picaj necontrilat , da si Tu dovada de putina empatie cu sarmanii de romani care te-au votat si ... amana Alegerile Parlamentare pentru luna mai 2021 ! Ia sa te vedem !
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212