REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 29 Sept. 2023
Anul XX Nr. 6501
19.4° Constanța Vineri, 29 Septembrie 2023 Anul XX Nr. 6501

Iohannis participă la segmentul de nivel înalt al Adunării Generale a ONU

Iohannis participă la segmentul de nivel înalt al Adunării Generale a ONU

Victor ROTARU 20 septembrie 2023 | 00:00 105

Preşedintele Klaus Iohannis participă la segmentul de nivel înalt al Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, urmând ca miercuri să susţină intervenţia naţională în acest format.

Iohannis participa la segmentul de nivel inalt al Adunarii Generale a ONU

Tema centrală a actualei sesiuni a Adunării Generale este "Reconstruirea încrederii şi relansarea solidarităţii globale: accelerarea acţiunii privind Agenda 2030 şi Obiectivele sale de Dezvoltare Durabilă în scopul păcii, prosperităţii, progresului şi sustenabilităţii pentru toţi".

În marja reuniunii la nivel înalt, şeful statului va avea întrevederi bilaterale şi va lua parte la evenimentele formale consacrate, incluse în programul fiecărui segment de nivel înalt al Adunării Generale a ONU.

Astfel, va participa, marţi, la Summitul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, context în care va susţine intervenţia naţională în cadrul Dialogului Liderilor cu tema "Unitate şi solidaritate: întărirea sistemului multilateral pentru sprijin consolidat, cooperare, follow-up şi revizuire", arată Administraţia Prezidenţială.

La finalul zilei, Klaus Iohannis şi Carmen Iohannis sunt invitaţi la recepţia tradiţională oferită de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, şi prima doamnă a SUA, Jill Biden, în onoarea şefilor de delegaţii, la Muzeul Metropolitan de Artă.

Tema centrală a actualei sesiuni a Adunării Generale a ONU, care are loc în această săptămână la New York, este "Reconstruirea încrederii şi relansarea solidarităţii globale: accelerarea acţiunii privind Agenda 2030 şi Obiectivele sale de Dezvoltare Durabilă în scopul păcii, prosperităţii, progresului şi sustenabilităţii pentru toţi".

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care anul trecut a participat la Adunare prin videoconferinţă, va fi unul dintre primii care se vor adresa acesteia, în deschiderea sesiunilor, iar în ziua următoare va vorbi în faţa Consiliului de Securitate al ONU, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TAIATI PENSIILE SPECIALE Pentru magistrati. Parazitii societatii romanesti. Cer drepturi de trei ori mai multe decat este normal, dar isi bat joc de dosarele cetatenilor de rand. Ce fel de dreptate faceti ? Judecati mizerabil si dati sentinte ciudate iesite din comun. Pentru aceste aspecte negative cereri drepturi ? Nu va este rusine ? Noi oamenii de rand pe care ii judecati stramb sa muncim ca sa va imbuibati voi ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
14113451724
5/49
1610388237
joker
11339203516