REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11.7° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Iohannis pleacă la preşedinţie. Blaga, ŞOC, nu vrea la guvernare!

Iohannis pleacă la preşedinţie. Blaga, ŞOC, nu vrea la guvernare!

Replica API 19 noiembrie 2014 | 00:08 85

Şedinţă de maximă intensitate a liderilor noului PNL, marţi, în care s-au tranşat noi directive. Lipsită, totuşi, de stresul campaniei, şedinţa, urmată de o conferinţă de presă, a avut menirea să clarifice obiectivele şi viitoarele strategii ale PNL.

Din start, Klaus Iohannis a ținut să transmită câteva direcții clare pentru partidul pe care îl va părăsi cât de curând pentru a pleca la Cotroceni.

“Trebuie urgent făcute discuțiile pe Codul Electoral. Există o comisie în Parlament care se ocupă de asta și trebuie reactivată. Este nevoie de un vot foarte clar în Parlament pe încuviințările solicitărilor din partea Justiției. (…) În ceea ce privește Guvernul: pot să vă spun foarte clar: noi dorim să preluăm puterea, noi PNL, nu mai există două partide. Acest lucru se va întâmpla în 2015 sau cel mai târziu în 2016. Nu ne interesează cosmetizări de ochii lumii, noi vrem schimbarea profundă”, a spus Iohannis.

De partea cealaltă, co-preşedintele noului PNL, Vasile Blaga, a spus că partidul “nu va face racolări în Parlament”. “Nu intrăm la guvernare decât în 2016, pe baza alegerilor, atunci când vom avea majoritate”, au spus la unison şi Blaga şi Iohannis.

Pe de altă parte, după 22 decembrie a.c., Iohannis va prelua frâiele de la Cotroceni, ceea ce ar însemna că structura veche a PNL va trebui să desemneze un nou co-preşedinte.

“În statutul nostru, avem un articol în care am prevăzut că locurile vacante sunt înlocuite cu propuneri din cele două foste partide şi este atributul fiecărui partid să propună un înlocuitor. Deci, între 1 ianuarie 2015 – 1 ianuarie 2017, avem oricând posibilitatea de a demara oricând procedura de alegeri interne. După 22 decembrie, PNL, structura veche, va face o altă propunere. (...) Funcţiile vacante sunt completate de către cele două partide, vechile lor structuri. Noi vorbim acum de situaţia în care ne aflăm, cu co-preşedinţi, cu Biroul Permanent de peste 100 de membri, în teritoriu cu conducere bicefală. Liberalii vor desemna un nou co-preşedinte, care, împreună cu Vasile Blaga, va conduce”, a clarificat co-preşedintele PNL Constanţa, Christian Gigi Chiru, pentru Replica.

Numele lui Ludovic Orban se vehiculează ca favorit pentru funcţia de viitor co-preşedinte al PNL. Situația juridică în interiorul vechiului PNL este una foarte complicată, în acest moment, întrucât noua formă de statut a PNL a fost respinsă de către Tribunalul București, iar liberalii au depus apel la această decizie. Altfel spus, liberalii nu știu după care formă de statut funcționează în momentul de față și astfel nu știu cine va prelua interimatul, având în vedere că fotoliul de șef al PNL va fi foarte curând unul vacant.

Astfel, liberalii au, pentru moment, varianta vechii forme de statut, care prevede că președintele interimar al partidului este prim- vicepreședintele.

Cei șapte prim- vicepreședinți ai PNL sunt: Răducu Filipescu, Teodor Atanasiu, Dan Motreanu, Alina Gorghiu, Cristian Bușoi, Marin Almăjanu şi Ludovic Orban.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108