REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Iohannis: Prin carantinarea localităţilor putem să ţinem sub control epidemia de COVID-19

Iohannis: Prin carantinarea localităţilor putem să ţinem sub control epidemia de COVID-19

Replica API 23 noiembrie 2020 | 00:00 1284

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că prin carantinarea localităţilor epidemia de COVID-19 poate fi ţinută sub control, apreciind că este o măsură care şi-a dovedit eficienţa.

"Carantinarea este o măsură complexă de restricţionare a circulaţiei în esenţă, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate şi primele rezultate au început să apară. Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare creşterea aceea necontrolată de cazuri de pe o săptămână pe alta în toate cazurile a încetat, urmând să se menţină restricţiile până când numărul de infectări începe să scadă, dar nu doar într-o zi, ci în mai multe zile consecutive în aşa fel încât să se poată considera că infecţia nu se mai răspândeşte galopant. Este o măsură care şi-a dovedit eficienţa, însă problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic, fiindcă restricţionările respective au un efect economic negativ măsurabil. De aceea, experţii recomandă, după analiza atentă, foarte amănunţită, unde se impune şi unde nu se impune carantinarea. Din păcate, sunt destul de multe localităţi care acum sunt propuse pentru carantinare, dar cred că peste tot, într-un timp relativ scurt, de regulă două-trei săptămâni, lucrurile reintră într-o oarecare normalitate, deci pandemia nu dispare, însă se reintră pe cifre care corespund mediei naţionale şi în acest fel putem să ţinem epidemia sub control, acţionând local şi regional pentru aceasta", a spus Iohannis, duminică, după ce a vizitat Institutul Clinic Fundeni, scrie Agerpres.

Precizările au venit după ce Iohannis a fost întrebat dacă se ia în calcul o carantinare a Capitalei în următoarele săptămâni.

Şeful statului a vorbit şi despre definiţia de caz.

"Definiţia cazului sau cazului suspect este actualizată destul de des de INSP şi cred că avem acolo cei mai buni specialişti şi sunt convins că, aşa cum descriu ei cazurile, este corect", a afirmat Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acum ascultam la stiri unde il sustine pe Nicusor Dan ca nu e nevoie de carantinarea Bucurestiului nu inteleg doar in anumite orase e nevoie ori suntem toti in aceeasi oala ori nu
0
0
Esti un bulangiu libidinos, un mancator ce kkt, care nici macar nu te auzi ce vorbesti. Meri in pwla, la nou se spune merinos!!! Esti un papagal
0
0
Mincinosul nr. 1 al tarii. Nene nimeni nu te mai crede. De cate ori deschizi gura emani prostie si minciuni. Sa te duci dracului si tu si PNL ul tau
2
0
Voi nu sunteti in stare sa tineti sub control nici macar pantalonii de pe voi dar o pandemie!
5
0
Fara dublarea masurii cu testari gratuite in masa,aceste carantinari nu sunt decat batai de joc la adresa romanilor,un mod de a injura grav romanii, fara sa foloseasca cuvinte obscene. E mai ieftin sa moara oamenii la ATI pentru ca vin acolo din cauza ca nu si-au inceput tratanentul la inceputul infectarii?E mai ieftin sa oamori tot sistemul medical cu pacienti grav Covid da si sa lasi alti pacienti sa moara de alte boli fara sa fie medici disponibili si apti fizic,odihniti? Tarile civilizate testeaza ,medievalii ca noi,nu,ca uite asa li s-a sculat astora ce-si zic demnitari.
4
0
imi pare rau ca te am votat nene .. tu crezi ca rezolvi ceva cu carantina !! te credeam mai destept ! gripa sezoniera e mai periculoasa ca kk covit tanpitilor ! la cat mai multa mumu !!
9
0
sunt curios cate localitati vor fi in carantina in ziua votului. pun pariu ca niciuna!!! sau mai precis ii doare in poola de pandemie prosti multi sa fie sa-i va voteze.
6
0
trebuia suspendat de mult acest zerou ! iohannis am fost un fraier ca te-am votat. esti depasit de situatie si tu si pnl !!! v-ati vandut, se stie.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212