REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Iohannis: România joacă un rol semnificativ în soluționarea problemei legate de transportul cerealelor din Ucraina. Video

Iohannis: România joacă un rol semnificativ în soluționarea problemei legate de transportul cerealelor din Ucraina. Video

Replica API 16 iunie 2022 | 00:00 1179

Într-o declarație comună alături de președintele francez, Klaus Iohannis spune că România este hotărâtă să joace un rol pozitiv în soluționarea problemelor legate de transportul cerealelor din Ucraina în piețele internaționale și caută cele mai bune soluții logistice în acest sens. Mai mult, conform spuselor președintelui, este necesară și creșterea capacității Portului Constanța pentru a transborda cantități importante de cereale, și multe, multe alte lucruri.

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 15 iunie 2022, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, declarații de presă comune cu Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron. La eveniment au fost prezenți și Nicolae Ionel Ciucă, prim-ministru al Guvernului României, dar și Bogdan Lucian Aurescu, Ministru al Afacerilor Externe. Printre subiectele abordate de cei doi președinți s-a regăsit aderarea României la Schengen, dar și situația din Ucraina.

Iohannis: România joacă un rol semnificativ

Un subiect abordat de președintele Klaus Iohannis a fost și cel legat de stoparea declanșării crizei alimentare pe planetă. ,,În ceea ce privește transportul cerealelor din Ucraina înspre piețele internaționale, este clar că ne confruntăm cu o provocare logistică de o amploare epică. România este hotărâtă să joace un rol pozitiv în soluționarea acestei chestiuni și, pentru a găsi cele mai bune soluții logistice, practice, deja Premierul Ciucă a constituit un comitet interministerial și se lucrează intens la găsirea unor soluții. Trebuie să vedem prima dată unde ne aflăm. Aceste trasee logistice, această întreagă logistică de transport de capacitate mare în momentul acesta nu există.

Noi suntem în situația să dezvoltăm, nu chiar de la zero, dar de la un nivel destul de redus la un nivel foarte înalt capacitățile de transport. Pentru asta este nevoie să punem în practică rapid anumite proiecte de infrastructură. De exemplu, să aducem o linie de gabarit mare până într-un port, probabil în zona Galați. Este nevoie de a înlesni procedurile pe Dunăre, transportul cu barje pe Dunăre și așa mai departe. Este nevoie de a crește semnificativ capacitatea Portului Constanța pentru a transborda cantități importante de cereale, și multe, multe alte lucruri.

Acum, în momentul în care vorbim, deja România joacă un rol semnificativ. Am transportat sute de mii de tone de grâu din Ucraina spre Constanța și de acolo spre piețele lumii, dar, evident, este nevoie de o creștere semnificativă a acestei capacități și suntem, împreună cu partenerii, dispuși și interesați să dezvoltăm rapid aceste căi.”, a declarant președintele Klaus Iohannis, miercuri, 15 iunie a.c.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Linia de cale ferata de ecartament rus exista din timpul lui Ceausescu fiind construita pentru transportul de minereu de fier de la Krivoi Rog din Ukraina la Galati la combinat. Acum se preface ca o construieste din nou
0
0
Schimbati idiotii ca sa mearga treaba
0
0
Asa a dat ordin actorul comandant...escrocul Europei care ne sperie cu apararea lui in fata altor idioti lacomi,rusii...se bat pe pamanturile lor, noi desfacem cracii...
1
0
Zelensky a cerut, dulapul a executat. Sa iti moara toata familia in chinuri Dulapule! Sa iti dispara urma de pe pamant!
2
0
Barhalescu la puscarie!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272