REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Iohannis: Schimbarea lui Corlăţean cu Meleşcanu nu rezolvă problema suplimentării secţiilor de votare

Iohannis: Schimbarea lui Corlăţean cu Meleşcanu nu rezolvă problema suplimentării secţiilor de votare

Replica API 11 noiembrie 2014 | 00:38 256

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că schimbarea ministrului de Externe Titus Corlăţean cu Teodor Meleşcanu nu rezolvă problema suplimentării secţiilor de votare din străinătate, menţionând că Guvernul ar putea emite o OUG cum a emis, "peste noapte", pentru migraţia primarilor, notează mediafax.ro.

Iohannis a declarat, la Realitatea TV, că nu are încredere că schimbarea din funcţie a ministrului Titus Colăţean cu Teodor Meleşcanu va rezolva problema secţiilor de votare suplimentare din diaspora.

"Este un scandal imens ceea ce s-a întâmplat pe 2 noiembrie în diasporă. Mii de oameni, deci nu câţiva, mii de oameni au fost împiedicaţi să voteze, mii de oameni, mii de români, nu au putut să-şi dea votul candidatului lor. (...) Dacă se dorea, se putea face bine. Aşa cum Guvernul Ponta a putut să vină peste noapte cu tot felul de ordonanţe, şi OUG 45 şi OUG 55 care legaliza migraţia primarilor, de ce nu au putut să vină cu ordonanţă de urgenţă tot aşa peste noapte, să creeze un cadru care este extrem de limpede? Se putea face acest lucru, vă spun, ca să avem un număr mai mare de secţii de votare. Eh, Guvernul Ponta a vrut să găsească un pion de sacrificiu. Ceea ce s-a întâmplat acum nu este demisia ministrului Corlăţean, este decizia primului ministru, candidatul Victor Ponta ... a fost trimis acasă, domnul Corlăţean a fost trimis acasă ca să pară în faţa lumii că cineva a fost găsit vinovat pentru acest scandal care s-a produs cu votul în diasporă. Nu cred în această măsură. Dacă cineva trebuia să demisioneze astăzi, acel cineva este chiar primul ministru Ponta", a declarat Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272