REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Iohannis: Vom continua demersurile constante pentru traseul european al Republicii Moldova

Iohannis: Vom continua demersurile constante pentru traseul european al Republicii Moldova

Replica API 17 martie 2022 | 00:00 328

România va continua demersurile constante pentru traseul european al Republicii Moldova, a subliniat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită la Chişinău, după întrevederea cu omologul său, Maia Sandu.

Sursa foto: presidency.ro

"Vom continua demersurile constante, în toate formatele relevante la nivelul Uniunii, destinate mobilizării sprijinului instituţiilor europene şi al statelor membre pentru traseul european al Republicii Moldova. Noi ştim din propria noastră experienţă că drumul către integrarea europeană nu este deloc uşor. Dar fiecare drum, oricât de lung şi greu ar fi, începe cu un pas. De partea Republicii Moldova, acest pas a fost făcut prin semnarea şi înaintarea solicitării de aderare. Dar cred că este important să subliniem că acest pas al Moldovei nu a fost făcut doar prin acea cerere, ci, mai ales, prin angajamentul solid, sincer al actualei conduceri a Republicii Moldova faţă de valorile europene, faţă de construirea unui stat de drept şi a unei societăţi democratice şi echitabile pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova", a declarat Iohannis, scrie Agerpres.

Şeful statului s-a declarat convins că decizia semnării cererii de aderare de către Republica Moldova va duce la continuarea accelerată a reformelor asumate de Chişinău.

"Integrarea europeană este singura cale în măsură să asigure democraţia, stabilitatea, prosperitatea, dezvoltarea economică şi socială ale Republicii Moldova şi acest lucru cred că între timp ne este foarte clar tuturor", a spus preşedintele Iohannis.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis că ţara sa mizează pe susţinerea României pentru acceptarea cererii de aderare la Uniunea Europeană.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212