REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ion Ciucur, fostul ȘEF al Miliției Județene Constanța, se tratează cu ȚUICĂ împotriva COVID

Ion Ciucur, fostul ȘEF al Miliției Județene Constanța, se tratează cu ȚUICĂ împotriva COVID

Replica API 22 octombrie 2020 | 00:01 4037

Colonelul în rezervă, Ion Ciucur, a fost șeful Miliției Județene Constanța până în anul 1989, apoi a devenit primul comandant al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Ion Ciucur a fost la cârma Poliției din județul Constanța în perioada 1985-1990, prinzând și denumirea de Miliție, care, ulterior, s-a transformat în Poliție. Cunoscut pentru modul original în care povesteşte despre păţaniile prin care a trecut când se afla în vechea poliţie a Constanţei, Ion Ciucur a abordat aceeaşi metodă şi când a venit vorba despre a povesti spaima prin care a trecut din cauza coronavirusului.

Covid sau gripă? Aceasta-i întrebarea

În această perioadă în care simptomele Covid se pot confunda cu uşurinţă cu cele ale unei simple gripe, mulţi dintre cetăţeni trăiesc în această incertitudine, neştiind ce drum să apuce: să stea acasă, cel mai probabil în izolare, cu pastilele lângă ei ori să meargă direct la spital pentru a face testul Covid. Aceasta a fost şi întrebarea colonelului în rezervă, Ion Ciucur, după ce a descoperit că are simptome de răceală. “Aveam niște simptome de răceală. Nas ușor înfundat și iritat în adâncimea lui, și cam atât. Eram gata să adorm când mi-am amintit că pe la noi se plimbă nestingherit covidul. Am sărit ca ars. Dacă sunt infectat? Vai de mine! Era sfârșitul meu la ce vârstă am și câte morbidități am adunat”, a precizat Ion Ciucur. Prima soluţie găsită a fost un “search pe Google”. După ce a “răsfoit” câteva articole legate de simptomele pe care le poţi avea atunci când ai gripă ori coronavirus, fostul şef al Poliţiei a decis că trebuie să facă testul.

Care sunt simptomele?

Şi informaţiile de pe internet pot fi de ajutor, dar, de cele mai multe ori, acestea alimentează starea de incertitudine. Iată continuarea poveştii: “Am citit câteva articole care răspundeau la întrebarea mea. Acum știu exact: la covid, nasul este uscat, dar uneori curge. La gripă, nasul curge, dar uneori este înfundat. În toate cazurile virușii au probleme cu nasul. La covid se instalează febră, pe când la gripă nu întotdeauna avem febră (temperatură). La covid pierdem mirosul și gustul. Gata, sunt salvat, am și gust și miros. Dar mai încolo, alt articol mă atenționa: Nu acum, mai târziu. Asta e! Știam eu că dacă ajung acolo, nu mai am nici gust nici miros. Mai ziceau că poate să te doară capul. La care dintre ele? Și la covid și la gripă. Am luat o hotărâre: să fac testul. Costă 400 de lei și-ți dă răspunsul într-o oră două”, a mai povestit Ion Ciucur.

Soluţii ingenioase în situaţii de criză

Se ştie că din totdeauna românii au fost inventivi şi au apelat la “leacurile băbeşti” pentru a se trata de orice boală. La o astfel de soluţie a apelat şi Ion Ciucur. “Și acum vine invenția cu care mă înscriu la vreun premiu internațional pentru salvarea omenirii. Iei un ibric cu gura mică, pui în el 25 ml. de țuică de 40 -50 grade, îl așezi pe o flacără mică doar câteva secunde, îl iei pe masă, bagi nasul si gura și inspiri vaporii, adânc până simți că au ajuns în plămâni. Nu-i ușor. Vaporii de la început sunt de alcool la 80 – 90 de grade și te îneacă, dar dacă perseverezi reușești. Mai pui de două trei ori ibricul la foc, tot așa scurt, fără să aștepți să fiarbă”. Operaţiunea trebuie repetată de câteva ori pentru a avea efect, mai spune Ciucur.

Şi, totuşi, nu este de glumă

Cu toate că poveste poate părea una inventată, iată că nu este aşa. Totul este cât se poate de serios şi de adevărat. “Acum când scriu, la circa 40 de ore de când au apărut simptomele de răceală, care s-au amplificat trecând la usturimi și dureri în gât și tuse seacă, am rămas doar cu puțină tuse care nu mai este seacă. Nu m-am mai dus la testare și sper să fie bine.Nu știu cât de ortodox este modelul meu cu care vreau să iau premiul Nobel, dar dacă-l aplicați o faceți pe răspunderea voastră pentru că eu nu sunt medic să știu ce consecințe pot avea acei vapori de alcool. La mine a funcționat. Sper să nu regret că n-am făcut testul”, a transmis Ion Ciucur, atrăgând atenţia asupra faptului că nu este de glumit în această perioadă şi că situaţia este una cât se poate de serioasă.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stima si respect.
1
2
la varsta lui e normal ce zice
0
1
Ciucurel da' nu ne spui si cat scrie pe cuponul de pensie?Sa stim daca te compatimim daca te infectezi!
5
1
Asta s-a tratat preventiv de vreo 40 de ani ,presimtea ca o sa vina Covitu
5
1
Domnilor, nu mai aveti subiecte de abordat?
7
1
cand nu ai ce scrie te legi de elefantzi
5
1
cu tzuica de....Bihor...asta-i solutia...
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102