REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ion Dumitrache: Horia Constantinescu, posibil candidat PSD la Primăria Constanța! Video

Ion Dumitrache: Horia Constantinescu, posibil candidat PSD la Primăria Constanța! Video

Mirela PASCAL 4 octombrie 2022 | 00:00 10119

De aproape doi ani, Ion Dumitrache conduce Organizația Municipală a PSD Constanța. În toată această perioadă, nu a acordat niciodată un interviu presei, și nici nu a ieșit în față cu declarații, despre ce a găsit când a preluat interimatul, despre alegerile interne sau despre alte subiecte de interes. Iată că Dumitrache a acordat un interviu, în exclusivitate, pentru Replica, atunci când a fost surprins pe la inaugurarea celui de-al patrulea sediu al organizației municipal. Dumitrache a fost destul de rezervat în declarații, însă a făcut câteva dezvăluiri interesante. Cum ar fi, de exemplu, probabilitatea ca Marilena Dragnea să preia postul de prefect al Constanței, după ce se va face rocada la Guvern, în luna mai a anului viitor. Sau cum ar fi ca Răsăuțeanu, fostul viceprimar în mandatul lui Făgădău, să fie candidatul PSD pentru Primăria Constanța.

Ion Dumitrache

Întrebat când vor avea loc alegerile interne în PSD, Ion Dumitrache a declarat că nu s-a stabilit nicio dată, până la acest moment și că așteaptă ca PSD, organizația centrală, să ia o decizie în acest sens. ”Vor fi alegeri când ordonă Bucureștiul…. Nimic nou, e valabil pentru toată țara”, a spus Dumitrache, precizând, totodată, că va candida pentru funcția de președinte al Organizației Municipale, alături de Daniel Georgescu, directorul ACN, și deputatul Lucian Lungoci. Întrebat dacă a mai vorbit cu Decebal Făgădău, Dumitrache a precizat că ”Făgădău și-a dat demisia și din partid și din toate grupurile, dacă ar dori să vină în partid e bine primit”.

În timp ce îl intervievam pe Ion Dumitrache, și-a făcut apariția și liderul Organizației Județene, Felix Stroe, vizibil supărat că unii membri atacă partidul. ”Acest partid e viu și există împotriva unor foști care spun că PSD Constanța nu există și se exprimă în cotidiane de mare circulație din Constanța”, a spus Stroe.

Felix Stroe

După ce Stroe și-a exprimat supărarea, am revenit asupra lui Dumitrache, pe care l-am întrebat cum comentează faptul că Stroe le interzice parlamentarilor constănțeni participarea la ședințe și că acesta din urmă trage sfori prin județ, pentru a fi sigur că-și va păstra, și după alegeri, funcția de președinte al PSD constanța. ”Fiecare candidat sau cei care intenționează să candideze își fac campanii, campania se face în interiorul partidului, nu în afara pentru că votul îl dau membrii de partid.  Nu cred în povești de genul acesta, fiecare ar trebui să ne asumăm ce vorbim pe dovezi. Eu îmi asum și vreau să vorbească mai mult faptele. Am găsit 180 de adeziuni și acum avem 4.400, sunt 600 de oameni care sunt din afara Constanței, și din Brașov au venit, lucrează în Constanța sunt înscriși la Organizația Municipală Constanța. Organizația este deschisă pentru toată lumea”, a precizat Dumitrache.

Dumitrache: Candidatul la Primăria Constanța, Costin Răsăuțeanu sau Horia Constantinescu

Întrebat dacă s-au stabilit potențialii candidați la Primăria Constanța, Ion Dumitrache a declarat: ”Avem lider de grup la Consiliul Municipal, Costin Răsăuțeanu… își face treaba pentru primărie. Dar este  Horia Constantinescu care s-a anunțat ca doritor, Dan Georgescu. Vedem ce spun sondajele”, a precizat liderul organizației municipale.  Dar la Consiliul Județean… e posibil să candideze tot Felix Stroe? ”La Consiliu Județean nu s-a luat nici măcar în discuție posibilitatea de a fi tot Stroe. Eșecul nu știu dacă a fost al lui Stroe sau al lui Făgădău… e un cumul de factori, nu sunt dovezi și nu voi ieși niciodată să-mi dau cu părerea, fără să am dovezi.

Funcția de Prefect al județului Constanța i-ar putea reveni Marilenei Dragnea

În 2023, va fi rocadă guvernamentală, atunci când PNL va pleca de la Guvern și va lăsa locul unui PSD-ist, așa cum a fost înțelegerea. Întrebat la ce deconcentrate vor fi schimbări, dar și cine este luat în calcul pentru postul de prefect, Dumitrache ”Se face schimbare, vor fi comisii care vor discuta, vor negocia. Avem foarte mulți oameni pregătiți pentru prefect. E o decizie care trebuie luată împreună cu Bucureștiul și e prematur să vorbim. Ar fi mulți oameni potriviți pe această funcție”, a spus Dumitrache. ”De ce să nu se ia în calcul Marilena Dragnea?! Bastonul de mare șagă e la fiecare dintre soldații partidului! Primarii au o părere foarte bună și se înțeleg foarte bine cu subprefectul nostru”, a adăugat Ion Dumitrache.

Dumitrache: La Constanța nu e coaliție PNL-PSD

Cum comentează Dumitrache relația PNL-PSD la Constanța? ”La Constanța nu este o Coaliție. A declarat domnul Huțucă că menține coaliția de guvernare locală cu USR. Noi, la municipiu, avem câteva principii: să nu blocăm orașul, nu ne interesează PUZ-ul pentru cine e… cum fac alții. E nevoie de bani, ca bugetul să crească trebuie să găsești surse noi de venituri, una din surse sunt impozitele pe clădiri”, a spus șeful de partid. Ion Dumitrache a comentat și declarațiile șefului CJ, Mihai Lupu, referitor la Felix Stroe, care a precizat că nu e om de cuvânt și că una zice și alta face. ”Domnul Lupu a mai încercat și cu Donțu, și cu alții să facă politica PSD-ului. Politica PSD-ului o face PSD, nu Constanța. Iar un partid, dacă are ceva de discutat, discută cu președintele de organizație județene sau municipale”.

Dumitrache: Dacă PSD nu va câștiga alegerile în 2024 înseamnă că nu va mai câștiga încă 8 ani

Întrebat dacă PSD va recâștiga Primăria Constanța, îns2024, Ion Dumitrache a fost scurt și la obiect. ”Dacă PSD nu va câștiga alegerile în 2024 înseamnă că nu va mai câștiga încă 8 ani după 2024. Sunt convins că vom câștiga toate cele alegerile în 2024. (n. red.: locale, generale, europarlamentare, prezidențiale)”.

Vezi VIDEO integral în material de mai jos:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102