REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ion Iliescu, interviu pentru agenția oficială a Rusiei: 'PSD a devenit instrument pentru deţinerea puterii, trebuie să revină la ideologie'

Ion Iliescu, interviu pentru agenția oficială a Rusiei: 'PSD a devenit instrument pentru deţinerea puterii, trebuie să revină la ideologie'

Replica API 9 decembrie 2019 | 00:00 249

Partidul Social Democrat a ajuns să funcţioneze doar ca "instrument" pentru deţinerea puterii, afirmă Ion Iliescu, fost preşedinte al României şi preşedinte de onoare al PSD, îndemnând formaţiunea politică să revină la ideologie pentru a-şi recâştiga electoratul. Fostul preşedinte a purtat un dialog cu legendarul corespondent al agenției TASS la București, Nikolai Morozov, cel care în zilele lui decembrie 1989 transmitea chiar din Piața Universității.

Reporter Tass: Sunteţi preşedinte de onoare al Partidului Social-Democrat. PSD este cel mai mare partid din România, reprezentând interesele celor mai mulţi români. În ultima perioadă, situaţia din interiorul PSD a lăsat mult de dorit. Cum vedeţi viitorul partidului?

"Nu este niciun secret că relaţiile mele cu partidul s-au răcit în ultimii ani. Motivul se referă la valori, la principii". Din păcate, nici măcar partidul nu înțelege de ce România a lăsat comunismul la stânga în loc să meargă la dreapta, ca și alte țări foste socialiste. Doar politicienii de dreapta, de exemplu, în Ungaria sau Polonia, au avut accente sociale puternice, care nu numai că nu au dispărut, dar s-au intensificat. În România, politica socială s-a stins, iar liberalismul economic adoptă forme cu adevărat extremiste.

Încercând să „reformeze” și să devină „Partidul de Stânga Europeană”, PSD s-a mutat în centru, iar alte partide mari și mici s-au mutat în dreapta și chiar în flancul extrem dreapta. După aderarea României la UE, mulți foști votanți PSD au plecat în Occident și votează acum pentru partidele de dreapta.

Cel mai rău lucru este însă că Partidul Social Democrat funcționează acum nu ideologic, ci doar ca instrument de putere. Cred că viața va face Partidul Social Democrat să revină la ideologie, va consolida democrația internă și își va restabili electoratul, pe baza structurilor sociale actuale. România, la fel ca țările din Europa de Est în general, nu își poate permite să abandoneze politica de stânga.”, a precizat Iliescu.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnule PUTIN nu aveti nevoie de Iliescu Ion?,chiar asa batran cum este a studiat la Moscova poate va e de folos.
0
0
asta daca o mai duce mult ajunge la puscarie unde o sa scrie o ... carte! despre secretul longevitatii
3
1
Nemernicul asta a facut, cu ranjetul pe buze, enorm de mult rau tarii.Comunist notoriu, a manipulat si a facut tara de ras. El ia chemat pe mineri si apoi le-a multumit lepra pt bataile date studentilor de brute, el le-a permis lui Mitrea, Cozmanca,Hrebenciuc,Nastase si intregii cohorte de infractori psdisti sa jupoaie tara. Daca nu i-ar fi fost frica de popor, ne-ar fi tinut in comunism si acum. El a permis ca legile sa fie ambigue, ca imunitatea jigodiilor sa fie totala nu doar pt declaratiile politice-adica..furati baieti linistiti! Un nenorocit care trebuie sa intre in puscarie
9
0
poate reusesti sa poposesti si la puscarie, acolo unde iti este locul
9
1
Mori javra, ai distrus Romania.
11
3
grijania matii , un nenorocit ,o javra ordinara si infecta esti nu ti-ar mai murii nimeni inainte ordinarule
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920