REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ionel Minea, secretarul de stat la Transporturi, în vizită la Spitalul CF Constanța. Medicii acuză: 'Am rămas la stadiul de vorbe!'

Ionel Minea, secretarul de stat la Transporturi, în vizită la Spitalul CF Constanța. Medicii acuză: 'Am rămas la stadiul de vorbe!'

Replica API 1 ianuarie 2019 | 20:32 649

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Ionel Minea, s-a aflat într-o vizită fulger la Spitalul CF Constanța, unde a discutat despre situația critică în care se află unitatea sanitară. Potrivit unor surse spitalicești, oficialul nu a prezentat siguranța unei rezolvări a crizei financiare. ”Am rămas la stadiul de vorbe”, spun medicii.

Reprezentanții Spitalului CF Constanța au mers, la sfârșitul lunii noiembrie, la ședința ministerului Transporturilor și s-a adus în discuția situația dezastruoasă a spitalului. Au primit promisiunea că secretarul de stat va veni la Constanța pe 20 decembrie și că va rezolva problema. Ei bine, Ionel Minea s-a ținut de promisiune și s-a aflat, zilele trecute, la Constanța. A vizitat policlinica CF, cât și spitalul, și a fost pus în temă cu situația critică cu care se confruntă unitatea. S-a mai discutat, pentru a ”n” oară, și despre posibilitatea ca spitalul să fie preluat de Administrația Porturilor Maritime, dar asta este o chestiune veche, promisă de toți miniștrii care au trecut pe la Ministerul Transporturilor. Despre datorii ori popriri...nimic. ”Se preconizează să ne preia APC, dar asta e discuție veche. N-a spus nimic concret. Am rămas tot la stadiul de vorbe. Nimic despre datorii, popriri încă nu. Au vizitat spitalul și policlinica CFR”, au declarat, pentru Replica, surse din cadrul spitalului.

Reamintim că Spitalului CF urmează să-i fie blocate conturile, în baza unei hotărâri definitive, până la recuperarea debitului în valoare de 138.452,25 lei, reprezentând facturi neachitate în perioada septembrie-decembrie 2017. În afară de această sumă, instanța a mai obligat spitalul, într-un alt dosar, pe 14 decembrie a.c., la plata sumei de 362.448,43 lei, reprezentând facturi neachitate către CNAPM, perioada ianuarie-septembrie 2017. După ce va rămâne definitivă, se va pune poprire și pe această sumă. Ministerul nu a mai făcut plăți la Spitalul CF din anul 2014. Atunci, în urma unei rectificări bugetare, au fost șterse câteva arierare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
HAI CA II PACALIM PE MEDICI SA LUCREZE PE BANI PUTINI SI PE GARZI MULTE
2
0
Partidele au interese ascunse cu terenurile spitalului CF. Vor sa le vanda pe bani frumosi. Gasca de golani care s-au tot perindat prin Ministere dar si golanii locali, de ex Felix si Nicusor care vrea musamalizarea ilegala a unui teren de pe 1 Mai care a fost tot a spitalului. Sunt interese ascunse daca inchid spitalul astupa si ilegalitatile facute. Nu suntem un popor de prosti! Trebuie sa oprim astfel de lucruri. Cum sa sabotezi un spital? Renoveaza-l, constuieste dar nu distruge!
4
0
Spitalul cf produce, policlinica edte cea care o duce in jos. Au afost ani la rand in consiliul de admninistratie toate partidele, nimeni nu face nimic, vor doar bani,,,,,si pacientii stau in conditii din 80
2
2
ne plangem ca nu avem medici si pe cei pe care ii avem ii bagam in faliment, brava si la mai mare
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614