REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ionuţ Galani n-ar vinde barca lui Jean Constantin pentru nimic în lume!

Ionuţ Galani n-ar vinde barca lui Jean Constantin pentru nimic în lume!

Replica API 9 mai 2020 | 00:00 36644

După trecerea în neființă a marelui actor, Jean Constantin, locuința unde acesta a trăit până la ultima suflare a fost vândută de către soția sa. Pe lângă moștenirea culturală lăsată nouă, tuturor, marele actor i-a predat, prin testament, lui Ionuț Galani, bunul său prieten, obiectul pe care l-a prețuit cel mai mult: barca botezată după mama sa, Caliopi. Aceasta a fost recondiționată de către artist și o păstrează cu sfințenie.

Iubitul actor, Jean Constantin, pe numele său complet Jean Constantin Cornel, şi-a lăsat amprenta în sufletele multora şi ne-a îmbogăţit cultura cu talentul şi cu munca sa. Chiar dacă se împlinesc 10 ani de la decesul acestuia, oamenii nu l-au uitat niciodată pe acesta și nici nu ar avea cum. Cu toate acestea, soția îndrăgitului actor, Nina, i-a vândut casa în care acesta locuia, doi ani mai târziu. Faptele au fost confirmate chiar de bunul prieten al lui Jean Constantin, Ionuț Galani. „Apartamentul în care acesta a trăit a fost vândut de mult. La doi ani de la moartea acestuia, soția sa, Nina l-a vândut. Aceasta s-a mutat definitiv la București” a declarat artistul, Ionuț Galani.

Din spusele unora, femeia nu ar mai fi venit nici la mormântul soțului, acesta fiind vizitat doar de bunii săi prieteni care nu l-au uitat nicio secundă.

Barca de suflet a lui Jean Constantin păstrată cu sfințenie de Ionuț Galani

Chiar dacă apartamentul în care acesta a trăit a fost vândut, un lucru a rămas să dăinuie peste ani, barca de suflet a actorului. Ambarcațiunea al cărui nume este îl purta mama lui, “Caliopi”. Acesta i-a predat-o prin testament lui Ionuţ Galani, fiul unuia dintre cei mai buni prieteni ai actorului, cel pe care l-a ţinut aproape, l-a îndrăgit şi l-a susţinut în cariera sa muzicală.

Aceasta nu a sfârșit fiind vândută, ci din contra! A fost recondiționată de artist și va fi păstrată în familie şi predată din generaţie în generaţie “Barca are o valoare sentimentală pentru mine. Îmi aduce aminte de multe şi nu va pleca din familie niciodată. Poate să vină oricine cu orice sumă ca să-mi propună să i-o vând, răspunsul meu va fi tot timpul nu. Îi va rămâne fiului meu şi el o va da mai departe împreună cu poveştile frumoase trăite alături de actor”, mai relatează Ionuţ Galani.

Cine a fost Jean Constantin?

Jean Constantin s-a născut la 21 august 1928 la Techirghiol, în judeţul Constanţa. În ciuda faptului că nu avea studii de specialitate, Jean Constantin a devenit un adevărat simbol al teatrului românesc.

Acesta a lucrat ca normator într-o fabrică din Constanța, unde a pus bazele unei brigăzi artistice. A debutat ca artist la Casa de Cultură din localitate. La sfârșitul anului 1957, a fost primit în nou-înființata secție de estradă din cadrul Teatrului de Stat ”Fantasio”. Actorul a rămas angajat al acestui teatru până la pensionare.

În 2009 și 2010, actorul a fost internat în mai multe rânduri din cauza problemelor cardiace. A murit miercuri, 26 mai 2010, în apartamentul său din Constanța. Din păcate, acesta a fost descoperit de către Ionuţ Galiani, un şoc pentru o prietenie atât de puternică, iar vestea morții a fost făcută publică de către actorul Alexandru Arșinel. Jean Constantin a fost înmormântat în Cimitirul Central din Constanța în ziua de 28 mai, 2010.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi astia, care sunteti invidiosi,incercati si voi sa faceti un lucru frumos in viata voastra mizera care o aveti.Restul e can can
4
0
plateste Galanu taxe din ce munceste?
4
5
Sunteti toti frustrati! In viata voastra nu o sa egalati pe Galani, incepand cu sufletul bun pe care il are si terminand cu partea artistica si cate a realizat el. Asta pentru ca sunteti invidiosi si nu Dumnezeu o sa va ajute asa cum meritati voi....
8
8
dust to dust
17
9
Galani este un jeg. Si-a deschis si fabrica. De Fitze. Si el dar mai ales piticul ala alcoolic de tacsu au profitat maxim de pe urma lui Jean. Jean este cel ce l-a scos in lume pe mache al batran de i se pare ca o fi vreo vedeta. Sunteti 2 frustrati si tu si fiitu. Apropo craiule, esti sigur ca e fii-tu?
12
10
Toata stima pt Galani!
19
17
eu zic sa ne ridicam palaria in fata acestui om, makidon su nu, in primul rand este un om care a dovedit un mare respect fata de o personalitate a Constantei. Nimeni nu spune niciun cuvant despre stoarfa care a vandut repede si s-a carat la Bucuresti?
16
7
un interpret mediocru a ajuns mare artist....canta si el ce au compus altii ..adica repeta ca un papagal ...intrebati l..... ce scoala de muzica are.....zero
17
13
Ca suntem frustrati, ca suntem invidiosi pe oricine si orice, ca vrem si noi ca altii chiar daca nu putem fi !
10
6
Dc al faceti lepra? invidiosilor
6
13
A avut un har artistic neegalat decat de inima si sufletul sau generos. Nu a avut copii, dar a ajutat intotdeauna neconditionat pe cei ce aveau nevoie de sustinere. Bineinteles, nu de putine ori multi au profitat de asta...
15
0
ca ditamai personalitatea sa se imprieteneasca cu lepra asta de galani?cred ca devenise senil, altfel nu imi explic.
23
13

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272