REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ionuţ Moşteanu (USR): Îi cerem lui George Simion să îl dea afară din partid pe Dumitru Focşa

Ionuţ Moşteanu (USR): Îi cerem lui George Simion să îl dea afară din partid pe Dumitru Focşa

Andreea VREJOIU 6 ianuarie 2023 | 13:49 763

Purtătorul de cuvânt al USR, liderul deputaÅ£ilor Uniunii, IonuÅ£ MoÅŸteanu, a făcut un apel, vineri, către liderul AUR, George Simion, să-l excludă din partid pe deputatul Dumitru FocÅŸa, în caz contrar însemnând că "tolerează violenÅ£a în familie".

"Este inadmisibil ca un agresor care îÅŸi bate soÅ£ia în faÅ£a copilului să rămână deputat în Parlamentul României. Îi cerem lui George Simion să îl dea afară din partid pe deputatul Dumitru FocÅŸa. Dacă nu o va face, înseamnă că tolerează violenÅ£a în familie", a spus MoÅŸteanu.

El a amintit că, la finalul anului trecut, a votat în Parlament o declaraÅ£ie de susÅ£inere a egalităţii de ÅŸanse în România.

"Un singur partid nu a votat: AUR. USR condamnă violenÅ£a împotriva femeilor. Nu putem accepta să avem în Parlamentul României reprezentanÅ£i care au un astfel de comportament", a adăugat MoÅŸteanu.

ReprezentanÅ£ii AlianÅ£ei pentru Unirea Românilor au confirmat, joi, că un deputat AUR de ConstanÅ£a este cercetat de poliÅ£iÅŸti după ce ÅŸi-ar fi agresat soÅ£ia, menÅ£ionând că a fost demarată ÅŸi o anchetă internă în cadrul formaÅ£iunii politice.

"Referitor la incidentul în care ar fi fost implicat un deputat de ConstanÅ£a al AlianÅ£ei pentru Unirea Românilor, vă transmitem următoarea poziÅ£ie oficială a partidului: Suntem ferm împotriva oricărei forme de violenţă fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autorităţile sunt obligate să cerceteze ÅŸi să soluÅ£ioneze neîntârziat acest gen de incident. Juriul de Onoare al AlianÅ£ei pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă ÅŸi va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului. În funcÅ£ie de gravitatea faptelor, sancÅ£iunile pot merge până la pierderea tuturor funcÅ£iilor în cadrul partidului", se arată într-un comunicat de presă transmis de AUR.

Potrivit Inspectoratului de PoliÅ£ie JudeÅ£ean (IPJ) ConstanÅ£a, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 2,00, poliÅ£iÅŸti din cadrul Postului de PoliÅ£ie Lumina au fost sesizaÅ£i, prin apel 112, de către o femeie, că ar fi fost agresată fizic de soÅ£ul său, la domiciliul comun din localitatea Lumina.

"DeplasaÅ£i la faÅ£a locului, poliÅ£iÅŸtii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar ÅŸi persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violenţă. PoliÅ£iÅŸtii au solicitat o ambulanţă, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital. PoliÅ£iÅŸtii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieÅŸind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecÅ£ie provizoriu", a informat IPJ, printr-un comunicat de presă.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârÅŸirii infracÅ£iunii de violenţă în familie.

Totodată, întrucât s-a constatat faptul că la incident a asistat ÅŸi o minoră, a fost solicitată intervenÅ£ia unei echipe din cadrul DirecÅ£iei Generale de Asistenţă Socială ÅŸi ProtecÅ£ia Copilului ConstanÅ£a, în vederea dispunerii măsurilor legale, conform competenÅ£elor, conform agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar pe Simion cine-l da afara din partid? Dar pe Dan Tanasa, alt ins violent, cine-l matura? NIMENI. PESTELE DE LA CAP SE-MPUTE...
1
0
Cine sunt USR? Că de AUR cu 4 piloni importanti printre care familia lui Focsa este baza am mai auzit. Focsa, mai ia o tuica si la lupta
1
0
uite ca a gasit un subiect sa se bage in seama! asta nu inseamna ca sint de acord cu violenta familiala!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212