REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

IORGUŞ şi MURAD îşi dau mâna pentru RENAŞTEREA Mangaliei!

IORGUŞ şi MURAD îşi dau mâna pentru RENAŞTEREA Mangaliei!

Replica API 19 septembrie 2020 | 00:42 3546

Mohammad Murad, candidat independent la Primăria Mangalia, a organizat o dezbatere la care au fost invitați toți contracandidații săi, la hotelul Panoramic, din stațiunea Olimp. Prezent au răspuns doar Zanfir Iorguș, candidatul alianței PSD-ALDE-PNȚCD și Mihai Petre Crăciun, candidatul PMP. Cristian Radu, actualul primar al Mangaliei, nu a răspuns pozitiv invitației lansate de Mohammad Murad cu o seară în urmă, telefonic.

Provocarea lansată de Zanfir Iorguş

Primarul Mangaliei nu s-a rezumat doar în a refuza invitația la dezbateri, ci a intervenit și pentru a împiedica organizarea ei, potrivit lui Mohammad Murad. Ce-i drept, inițial, presa a fost informată că va avea loc o dezbatere la hotelul Doina, din stațiunea Olimp. Ulterior, organizatorul dezbaterii a revenit cu un alt mesaj prin care preciza că întâlnirea va avea loc la hotelul Panoramic, deținut de omul de afaceri.

"Am dorit să organizez această dezbatere într-un alt loc și am primit acordul să o facem la hotel Doina și m-am bucurat că se poate organiza acolo. După 30 de minute, patronul de acolo a fost sunat de la cel mai înalt nivel liberal pentru că s-a supărat Cristian Radu. De aceea am organizat dezbaterea aici, la hotelul Panoramic“, a declarat Murad.

Provocare lansată de Zanfir Iorguș pentru Mohamamd Murad

Principalii favoriți pentru a-l înlătura pe Cristian Radu de la conducerea Mangaliei au semnat un contract moral, propus de Zanfir Iorguș, pentru a veni în sprijinul lui Mohammad Murad. Inițial, Zanfir Iorguș i-a lansat candidatului independent provocarea să se alăture echipei sale.

"Prin intrarea domnului Murad în campania electorală s-a creat un culoar favorabil pentru înlăturarea actualei administrații. Degeaba suntem șapte forțe, când de fapt trebuie să fim o singură forță. Nu vreau să vă laud, dar indirect v-am apreciat calitatea de investitor, de negociator și de om care poate veni mai departe, cu proiecte serioase și consolidate. Știu că puteți face aceste proiecte. Dacă acceptați această provocare, să mărim echipa de specialiști.", a precizat Zanfir Iorguș.

"Nu voi reprezenta partide, ci pe toți cetățenii din Mangalia"

Invitația a fost refuzată de Mohamamd Murad, care a motivat cifrele din sondaje. La rândul său, omul de afaceri i-a lansat lui Zanfir Iorguș provocarea de a-l sprijini în lupta pentru Primăria Constanța.

"Eu sunt independent, dar accept din partea tuturor candidaților acest sprijin. Este doar o persoană cu care nu pot să am o chimie, Cristian Radu. Aștept sprijin inclusiv din partea PNL, PSD, PNȚCD. Îmi asum acest lucru cu o viziune foarte clară. Politic, sunt de acord să fac parte din echipă, dar din sondajele pe care le am, cu toată modestia, o să fiu independentul care îi reprezintă pe toți care nu au lucruri de ascuns. Eu nu voi reprezenta doar partide, ci pe toți cetățenii din Mangalia.", a răspuns Murad.

"Eu nu țin să fiu candidatul primăriei"

Provocarea reîntoarsă de Mohammad Murad a fost acceptată de Zanfir Iorguș, cu condiția de a semna un contract moral prin care omul de afaceri este obligat să realizeze mai multe obiective în interesul orașului Mangalia.

"Sondajele noastre arată un echilibru, într-adevăr, mă voi consulta cu echipa mea și cred că cel mai important este un contract care să aibă la bază problemele cetățenilor cu care plecăm la drum. Pentru a lua această decizie, ca noi toți ceilalți să susținem un candidat independent, pentru că nu poți aduna la aceiași masă toate partidele, că PMP pleacă că nu poate fi cu PSD, PSD cu USR, și așa mai departe. Suntem de acord, cu mențiunea să semnați un contract moral că angajamentele luate în fața cetățenilor din Mangalia că se regăsesc în viitor ca realizări ale orașului. Toate aceste probleme ale cetățenilor în acest plic, nu sunt bani, pe care trebuie să le rezolvăm cu prioritate. Eu nu țin să fiu candidatul la primărie.", a mai spus Iorguș.

"Contract moral" între Zanfir Iorguș și Mohammad Murad

În "contractul moral" prevede ca principale obiective: reconstrucția mediului economic local, palat al copiilor și complex sportiv pentru sănătate și sport de masă, parcări supraetajate, program social și de asistență medicală pentru pensionari, cât și despăgubirea celor cărora le-au fost dărâmate garajele în mod abuziv. Condițiile au fost acceptate de Mohammad Murad, mai ales că majoritatea se regăseau în programul său pe care dorește să-l implementeze în Mangalia.

"Dacă citiți programul pe care-l am, regăsiți peste 90% dintre cele spuse de dumneavoastră. Nu vă ascund faptul că din postura de om de afaceri, o parte dintre cele subliniate de dumneavoastră sunt în lucru. În ce formă le voi implementa, nu spun mai multe pentru că se consideră mită electorală. M-am angajat ca până în data de 8 ianuarie să găsesc o modalitate legală pentru a renova și schimba tot ceea ce înseamnă mobilier în școli. Programul pentru pensionari îl am de doi ani, iar la Mangalia va fi o prioritate. Pensionarii vor primi în fiecare an, de ziua lor, suma de 1.000 de lei, fondurile fiind asigurate din fondul special creat din donații și sponsorizări.", a explicat Mohammad Murad.

Cele două părți, Mohammad Murad și Zanfir Iorguș, candidatul Alianței PSD-ALDE-PNȚCD, au convenit să rămână împreună la finalul dezbaterii pentru a pune la punct toate detaliile "contractului moral".

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dizgratios de-a dreptul!Un circ de doi bani
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102