REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Joi, 13 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6759
26.4° Constanța Joi, 13 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6759
 

iPhone renunță la actualele cabluri și vine cu un nou încărcător

iPhone renunță la actualele cabluri și vine cu un nou încărcător

Victor ROTARU 27 octombrie 2022 | 08:00 807

Apple va renunța la încărcătorul Lightning de la iPhone-urile sale pentru varianta USB-C. Astfel, compania se va conforma deciziei Uniunii Europene potrivit căreia, pe întregul continent va exista un încărcător unic pentru toate telefoanele mobile.

Reprezentanții companiei au confirmat faptul că Apple va renunța la încărcătorul Lightning de la iPhone-urile sale pentru varianta USB-C, dar numai pentru că ”trebuie”.

Greg Joswiak, directorul executiv al Apple, a spus în cadrul unui interviu acordat în California, că gigantul nu au altă soluție decât să se conformeze noilor norme ale UE.

Astfel, până în 2024 iPhone-urile care vor fi puse la vânzare în țările Uniunii Europene vor fi dotate cu porturi USB-C, care sunt deja folosite la dispozitivele Android.

“Evident, va trebui să ne conformăm; nu avem de ales, la fel cum facem în întreaga lume pentru a ne conforma legilor locale.

Dar credem că abordarea ar fi fost mai bună din punct de vedere ecologic și mai bună pentru clienții noștri să nu avem un guvern care să fie atât de prescriptiv”, a spus directorul companiei, potrivit Daily Mail.

Greg Joswiak a criticat directiva UE privind necesitatea de a înlocui toate cablurile pentru telefoanele mobile iPhone. Acesta a spus că o abordare mai puțin „prescriptivă” ar fi fost mai convenabilă atât pentru clienți cât și din punct de vedere ecologic.

‘Nu mă deranjează ca guvernele să ne spună ce vor să realizeze, dar de obicei avem ingineri destul de inteligenți care să descopere cele mai bune modalități de a le realiza din punct de vedere tehnic’, a mai spus directorul executiv al Apple.

Acesta nu a spus care va fi primul iPhone care va respecta noile norme UE, dar surse din interiorul Apple spun că gigantul plănuiește ca iPhone 15, care se va lansa în toamna anului viitor, să fie primul iPhone cu cablu USB-C, potrivit romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
384941263327
5/49
2412375216
joker
133128322918