REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

IPJ Constanța are la dispoziție 8 milioane de lei pentru reparația mașinilor

IPJ Constanța are la dispoziție 8 milioane de lei pentru reparația mașinilor

Andreea VLAICU 26 aprilie 2024 | 00:00 737

Sezonul estival se apropie cu pași repezi, iar Inspectoratul Județean de Poliție Constanța se pregătește. De aceea, desfășoară o procedură de licitație pentru servicii de reparații la cele 460 de autospeciale din dotare. Firma care va realiza reparațiile va efectua, printre altele, revizii tehnice, servicii de mecanică, de tinichigerie/vopsitorie și de gestiune electrică. Contractul va fi atribuit pentru o perioadă de 2 ani, iar valoarea totală poate ajunge până la 8.184.000 lei. Pe lângă aceasta, s-au lansat licitații și pentru costume de protecție pentru motocicliști, echipamente pentru Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS) și tocuri pentru pistoale.

IPJ Constanta are la dispozitie 8 milioane de lei pentru reparatia masinilor mașini poliție Constanța

Siguranța cetățenilor nu poate fi asigurată din mașini care abia funcționează. Așa că Inspectoratul de Poliție Județean Constanța are de gând să repare și să întrețină 460 de autospeciale, alcătuite din mașini marca Dacia Logan, Dacia Sandero și Dacia Dokker, Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Mercedes, Opel, Ford, Renault, Kia, Suzuki dar și motociclete marca BMW.

44 de autovehicule au vechime mai mare de 10 ani

Chiar dacă sunt mașini noi achiziționate recent pentru misiunile speciale ale poliției, iată că nu există pădure fără uscături. IPJ Constanța nu se poate lăuda în totalitate cu autovehiculele din dotare. Aproape 10% din acestea sunt fabricate înainte de 2014, având mașini chiar și cu anul de fabricație 2001, reprezentând un Ford Focus, un Volkswagen Transporter și un Volkswagen Passat.

IPJ Constanta are la dispozitie 8 milioane de lei pentru reparatia masinilor lista mașinilor IPJ Constanța

Ce reparații vor suferi mașinile

Firma care va câștiga licitația și va obține contractul va efectua revizii tehnice, reparații accidentale, servicii de mecanică (înlocuiri pivoţi, planetare, antigel, radiator, reparaţii motor, cutie de viteze, curăţat injectoare, reglare geometrie direcție, reglaj optic, reglare sistem climatizare, diagnoză computerizată etc.), reparații la motor și instalațiile anexe, dar și la transmisie (cutie de viteze mecanică/automată, ambreiaj, cardan, grup/ grupuri, arbori planetari, etc.). Alte lucrări ar fi la sistemul de rulare, sistemul de direcţie, sistemul de frânare şi sistemul de uşi/portiere. Pe lângă acestea se vor efectua reparații și la instalația electrică.

IPJ Constanta are la dispozitie 8 milioane de lei pentru reparatia masinilor lista mașinilor IPJ Constanța

Pregătiri pentru sezonul estival

De asemenea, IPJ Constanța a lansat licitații și pentru diferite echipamente vitale pentru agenții de poliție constănțeni. Printre acestea se enumeră costumele de protecție pentru motocicliști compusă din cască, jachetă, pantalon de vară și ghete. Valoarea acestora este estimată la aproximativ 28.000 lei. IPJ Constanța mai caută și echipament pentru agenții din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, respectiv pantaloni tactici, bluzoane simple și bluzoane termice, dar și pantaloni termici. Valoarea licitației este de 5.300 lei. Polițiștii constănțeni mai au nevoie și de 50 de tocuri pentru pistoale Bereta cu prindere pe picior, prețul acestora este de 21.000 de lei. 

IPJ Constanta are la dispozitie 8 milioane de lei pentru reparatia masinilor lista mașinilor IPJ Constanța

Așadar, polițiștii constănțeni încep să se pregătească pentru perioada aglomerată ce are loc în fiecare an pe litoral.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212