REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Dum., 12 Mai 2024
Anul XX Nr. 6727
13.3° Constanța Duminică, 12 Mai 2024 Anul XX Nr. 6727
 

IPJ Constanța, precizări cu privire la slujba religioasă din biserica Sf Ecaterina

IPJ Constanța, precizări cu privire la slujba religioasă din biserica Sf Ecaterina

Replica API 27 noiembrie 2020 | 21:22 2369

Reprezentanții IPJ Constanța susțin o conferință de presă în contextul evenimentului produs în cursul zilei de miercuri, 25 noiembrie, la o biserică din municipiul Constanța, privind organizarea unei slujbe religioase la care nu se respectau normele legale.

La activitate au participat subinspector de poliție Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al I.P.J. Constanța și locotenent colonel Răzvan Ivan, purtător de cuvânt al I.J.J. Constanța.

„Traversăm o perioadă dificilă. O perioadă în care, cu toții, forțe de ordine și cetățeni, trebuie, mai mult ca niciodată, să formăm o singură echipă, în lupta împotriva acestui nou virus. Toate activitățile desfășurate de Poliția Română, Jandarmeria Română, precum și de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au rolul de a proteja cetățenii, de a ne proteja pe noi, de a ne proteja părinții, bunicii, copiii și...pe toți cei dragi nouă. Din păcate, așa cum bine știți, cu toate eforturile depuse de autorități și de medici, nu toți au câștigat această luptă cu noul Coronavirus, această luptă pentru viață. Aceste măsuri luate pentru protejarea sănătății oamenilor sunt măsuri dispuse la nivel european și internațional, implicit și în țara noastră. Este, așa cum spuneam, o perioadă dificilă, peste care putem trece, doar împreună”, a declarat subinspector de poliție Andreea Iliescu. ”L ora 9.30, polițiștii Secției 2 Constanța au fost sesizați, prin Tel Verde, cu privire la faptul că, la o biserică din cartierul Tomis Plus, se desfășoară o slujbă religioasă, cu participarea persoanelor în interiorul bisericii și cu nerespectarea măsurilor de protecție individuală. La fața locului a fost direcționată o patrulă de Poliție de la Secția 2, iar ulterior, având în vedere numărul mare de participanți la slujba religioasă, au fost solicitate echipaje suplimentare, în sprijin. O patrulă de la Secția 1 (mixtă, formată din polițist și jandarm Gruparea de Jandarmi Mobilă), o patrulă de Poliție de la Secția 2 și un echipaj de intervenție din cadrul I.J.J. Constanța. De asemenea, pentru gestionarea și coordonarea activităților, la fața locului s-au deplasat șeful Secției 2 Poliție și ofițerul de ordine publică din cadrul Secției 2. Având în vedere sesizarea Telverde, de nerespectare a normelor legale referitoare la prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, polițiștii și jandarmii au pătruns în interiorul bisericii, pentru a evalua situația, constatând faptul că, în incinta acesteia, formată din două încăperi care comunică prin intermediul altarului, se aflau aproximativ 60 de persoane, printre care și minori”, a continuat purtătorul de cuvânt al IPJ.

Oameni buni, protejați-vă sănătatea!

„Așa cum a spus și colega mea, nu suntem în tabere diferite: cetățeni versus forțe de ordine. Suntem în aceeași echipă, în lupta cu noul Coronavirus. Scopul activităților noastre nu este acela de a aplica sancțiuni, ci avem un rol preventiv. Lucru întărit și de maniera de abordare a sesizării prin Tel Verde, de ieri. Vreau să subliniez, din nou, faptul că, din totalul de 60 de persoane prezente în biserică, au fost aplicate 30 de avertismente scrise, ..și doar 9 sancțiuni contravenționale, cu amenda minimă, de 500 de lei. Pe această cale, facem un apel către toți cetățenii, să respecte aceste norme de protecție sanitară, facem apel la înțelegere și la rațiune. Aceste măsuri au rolul de a ne ajuta să câștigăm lupta cu noul Coronavirus. Oameni buni! Vă rugăm să vă protejați sănătatea! Sănătatea dumneavoastră și a celor dragi dumneavoastră. Doar împreună putem trece cu bine și peste asta!”, a declarat locotenent colonel Răzvan Ivan

Reamintim că zeci de credincioși au participat la slujba de la biserica Sfânta Ecaterina din Constanța. Mulți dintre ei au fost amendați de polițiști pentru că nu aveau măști. Toți enoriașii au fost scoși, rând pe rând, din lăcașul sfânt de către jandarmi și polițiști, care fuseseră anunțați că un eveniment religios are loc fără răspectarea măsurilor sanitare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iohanis sugi pola .se aude ca iti place.
2
0
Cine-i scarba tradatoare care a sunat la telverde? Las ca te gasim noi jigodie! Astia care suna la telverde trebuie masacrati! Si pe urma familiile militienilor! Ati auzit kktilor de la Sectia2 ? Sunteti primii pe LISTA! Si da SUNTEM CETATENI CONTRA FORTELOR DE REPRESIUNE ! MOARTE TRADATORILOR ! MOARTE COMUNISTILOR! MOARTE JANDARMILOR! MOARTE POLITISTILOR! Auzi la ei cica sa ne protejam. Da bineinteles ca o sa ne protejam! Cand voua gatul vi-l luam!
2
0
Armata trebuie sa Apere Biserica si Natiunea de bestiile satanice ale Statului Politienesc
1
1
la cta enoriasi nici afara nu pot sta la slujbe la bucuresti stau in biserica si duminica sa vazut si oamenii care erau inauntru in biserica , de ce la bucale se poate si la noi la cta nu?? asa de slab e primaru nostru ? nou...
1
1
Pe cand o descindere in forta la Vivo sau Cora? Ia sa incerc un Telverde diseara.
6
0
Ha Ha v-am turnat pacatosi negationisti . Pai ce pula mea......voi nu va supuneti ordinelor comandatului actiunii si ale Comandantului Suprem?
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389