rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

ÎPS Teodosie: Am botezat mii de bebeluși și nu am întâmpinat sincope

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a întrunit, joi, la Palatul Patriarhiei, în prima ședință din acest an. După ce au ales episcopii vicari pentru Arhiepiscopia Iașilor și pentru Episcopia Devei și Hunedoarei, ierarhii au discutat și despre una dintre cele mai importante teme: reînființarea Mitropoliei Tomisului. ÎPS a vorbit despre importanța acestui proiect, în cadrul unei conferințe de presă. Totodată, ÎPS Teodosie a făcut precizări și cu privire la taina botezului, în jurul căreia s-a iscat un scandal, după e un bebeluș a murit, la scurt timp după ce a fost botezat.

În cursul zilei de vineri, 26 februarie, Înaltpreasfințitul Teodoie, a oferit o declarație de presă cu privire la dorința de reînființare a Mitropoliei Tomisului. Acesta a depus săptămâna trecută o solicitate în acest sens la Patriarhia Română. Acesta spune că reînființarea Mitropoliei Tomisului este o reprație morală întrucât la Tomis a existat mitropolie încă din secolul V și a dispărut odată cu intrarea teritoriului sub stăpânire otomană.

Acesta spune că existe dovezi și argumente destule pentru reînființarea Mitropoliei Tomisului. IPS Teodosie a amintit de multitudinea de izvoare recuperate în cursul anului trecut, din arhive și biblioteci, chiar și de la Vatican, care dovedesc existența unei mitropolii pe teritoriul Dobrogei. De asemenea, acesta a menționat și care este diferența dintre o arhiepiscopie și o mitropolie, dar a răspuns și întrebărilor legale de noile reguli ale Sfintei Taine a Botezului.

,,Mitropolie a fost și așa trebuie să fie. Am avut inițiativa aceasta încă din 2002, am venit în 2001 aici și în 2002 am făcut aceste prime demersuri. A existat un comitet de inițiative, inițiat chiar de Petre Diaconul, marele arheolog, care le-a vorbit atât de frumos despre descoperirile Mitropoliei Vicine, care s-au dovedit a fi adevărate. La Dervent, acolo unde a vrut dânsul să fie înmormântat, au fost peste 10.000 de oameni care au venit să-mi propună acest lucru. Acest demers a fost făcut și de profesorul Răducu a fost în 1990 primul rector al Universității Ovidius. S-a dezbătut până în 2005 și s-au spus că nu sunt destul agumente, acum fiind argumentele, mulțimea de izvoare recuperate chiar anul trecut pe baza cărora noi am înființat Academia Tomitană.”

IPS Teodosie: reînființarea Mitropoliei este o reparație morală

Acesta a precizat că reînființarea Mitropoliei este văzută ca fiind o reparație morală întrucât la Tomis a existat una încă din secolul V, dar care a dispărut odată cu intrarea teritoriului sub stăpânire otomană.

,,S-a pierdut acest statut pentru că teriotoriul a fost ocupat, nu a mai fost stăpânire creștină, ci stăpânire islamică. Revenind stăpânirea creștină, acum avem libertate deplină să facem acest lucru.

Comuniștii au desființat episcopii. Singura Episcopie ce a fost ridicată la rangul de Arhiepiscopie, în 1975, de statul română, datorită istoriei acestui ținut, a fost Arhiepiscopia Tomisului și a Dunării de Jos. Pentru istorie chiar și comuniștii au reactivat și au dat titlu de Arhiepiscopie. Aici a fost Mitropolie din secolul V, înainte de a fi Arhiepiscopie Autocefală, mitropolia avea 14 episcopii.” a declarat acesta.

Reînființarea Mitropoliei Tomisului este una dintre marile dorințe ale Înaltpreasfințitului Teodosie.

Copilul sănătos trebuie botezat după canoane

IPS Teodosie a discutat și despre noile reguli ale sfintei taine a botezului. ,,Ceea ce spuneam și în comunicat, nimic nu se va schimba. Eu niciodată nu mă bazez pe păreri personale și nici nu mă grăbesc să spun ceva. Dacă este o rânduială de 2000 de ani, aceea rămâne valabilă.”

Acesta a mai precizat că excepțiile de la taina botezului se fac doar pentru acei copii care au rugențe. Astfel de situații sunt prezentate și specificate în cărțile de cult.

,,Nu poți să pui în cristelniță un copil de la incubator, atunci mergi la incubator și botezi copilul cu nevoi, dar copilul sănătos trebuie botezat după canoane pentru a respecta și învățăturile liturgice. Copilul poate fi botezat și la o zi dacă este o necesitate. Există și botezul de urgență, noi avem specificate în cărțile de cult toate situațiile urgente sau normale.

Vor fi discuții, vom face practică cu studenții, toate să fie puse într-o lumină favorabilă, să știe orice preot să boteze și să nu-i fie frică.

Pentru mine este cel mai frumos moment, am botezat mii bebeluși și nu am întâmpinat sincope.

M-au mai rugat și am făcut tot cum este rânduiala și apoi mi-au mulțumit. De emoție, părinții te roagă ceea ce nu e normal. Noi avem rânduiala noastră care are 2000 de ani și o ținem mai departe. Nu am făcut nici măcar o excepție și dacă nu se impune, nu voi face, doar dacă merg la spital și stropesc un copil de la incubator care e în pericol să moară.”

Video:

A.V.

sâmbătă, 27 februarie 20213988
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

01Dan(18 mar 16:27)
Sint parinte de copii.Zic asa sa ma slobozesc pa tine si sa i mi iei sincopa in gura pa toata asa nu doar capul.
02IPS Teodosie(5 mar 08:44)
CE SA VA FAC DRAGILOR DACA A TI AJUNS LA O COTA A INOCENTEI MAXIMA.TRE SA PROSPER SI EU AM FIRMA DE FUNERARE AM INTINS RECLAME PE TOATE GARDURILE BISERICILOR TRE SA INCASEZ.LUMINARI SI ALTE ACARETE VAD CA NU MAI CUMPARATI DE LA MINE.II ADEVARAT SPAL MORTI PE UNDE APUC.PRESA SI A BAGAT NASU PT UN TIMP.ACUM II OK MERGEEEE TREABA.
02Fane(3 mar 09:26)
Sint aici cu cinsprazece prieteni si am hotarit sa ne iei sincopele in gura lepra.
02Maria(1 mar 10:06)
Asa ok ok mii,si asta oare sa aiba vr o relevanta pt ca ingerasul acela de copil a murit.Esti un nemernic si asa ai sa ramii.Sluga a banului tu si sleafta ta
12Fanel(28 feb 17:26)
SAMORIINCHINURILEPRSINCOPANUMESTIMOARTEAUNUI INGERAS.DUUUTECRAPAOAMENIVORCHIUIGARANTEZ
01corect(28 feb 11:20)
dar cu alt mitropolit.Canilic canilic bine-ti mai sede mitropolit,
03catolicul(28 feb 10:46)
ala care semneaza "ionut" e tanasescu sluga infractorului
03mari(28 feb 10:40)
Numai aberatii are in cap !----se joaca cu viata oamenilor
02Geo(28 feb 10:22)
Ma mai intreaba nepota-miu clasa a 4-a de unde stim cum era pe vremea lui Stefan cel mare Mihai Viteazu etc, cum stim cum erau oamenii atunci? si ii spun ca toti popii erau ca Spagoveanu tomitanul , fatarnici ipocriti mincinosi aroganti corupti iubitori de arginti
20ceva mai place placinta cu(28 feb 08:22)
...c...rahat, proaspat ... ingerat, de toti de mai jos ce poate va ti ...botezat, frustati si vinovat !
02rade(28 feb 08:21)
ca pyzda la kkt
06hai lasa-ne(28 feb 03:23)
1000 euro botezul.
29Pemtru Paioga(27 feb 19:44)
Daca tu si alti cu copiii de botezat nu gasesti un preot ortodox intelegator si te duci la Catolici sa vezi cum se da pe brazda Spagoveanu,uita de toate dogmele daca pierde banuti de la cotizanti mai ales ca la Catolici nu exista nici o gramada de slujbe pentru un mort,ai dus omu la groapa dai o masa pentru aia care au fost la cimitir si gata pentru ca nu popi cu slujbele lor ii iarta mortului pacatele ci doar faptele omului cat a fost in viata conteaza in fata lui Dumnezeu.
08Dana(27 feb 18:32)
Pai daca exista prosti suficienti carora sa li se adreseze, daca-i pupa poalele si ii ling mainile!!!
28Make(27 feb 15:50)
Hai siktir!
47Poponaria salveaza Romania(27 feb 15:45)
Ai botezat mii de puli cu gura, Teo
18............(27 feb 11:00)
asa e daca i-ati dat puteri sporite, face ce vrea
012Dana(27 feb 10:41)
Sincopa numesti dumneata moartea unui ingeras.Esti chiar execrabil si jegos.Numa banu te intereseaza pe tine si gasca ta.
512Mizerabilule(27 feb 07:25)
Pentru tine un copil mort nu inseamna nimic
613Paioga(27 feb 06:50)
Mars, in PLM, ca dovada maxima de dragoste! In regula? Eu, cand imi voi boteza urmatorul copil, am deja cativa, ii cer clar preotului sa ii toarne apa in cap. Sa nu il scufunde in apa. Nu vrea preotul? Ma fut! Gasesc un al doilea preot. Nu vrea nici al doilea? Ma fut! Il caut pe numarul 3. Daca nici atunci nu se poate, las copiliul nebotezat! Si raman si cu bani in buzunar! Il declar la Primarie si atat! Ma fut pe voi si pe harul vostru, mari preoti si crestini, merg mai departe fara a fi jefuit de voi, jivinelor!
105IPS TEODOSIE(27 feb 06:47)
Puteti sa ma pupati in pooola fara sa va aplecati
715tomitanul(26 feb 20:29)
Pentru marele infractor Preacurvitul Mache Porcul...o puscarie de maxima siguranta, trebuie construita urgent...puscarie pe viata
614Olga(26 feb 19:32)
ia uite la Mache ce visuri mai are . Prim turnator la securitate a fost , spagar este si astazi , a facut biserici si a instalat contracost popi , un gunoi de om , la puscarie cu asemenea individ. Desi sfideaza legile tarii , nu poarta masca , dar amenda nu-i da nici un politist , se tem de el . Oare numeni nu-i poate pune friu ?
166,.,.,.,.,.(26 feb 19:19)
nu ai loc de IPS satanista spurcata ziarista de kkt
319george(26 feb 17:41)
Mai intai TAXE si IMPOZITE si dupa vorbim si de mitropolie !
1118divoc(26 feb 16:01)
Fir-ai al dracu de Spagovean cu ma-ta si religia ta!
520Dada(26 feb 15:57)
Satana ShPAGOVEANUL te visezi aku si mitropolit hai??? DARAR DRACII IN BARBA TA SA TE IA PA SUS DE LEPADATURA!!! Nu te mai satura ala cu koarne de BANI!!! POCITANIE CU BARBA LUATEAR GAIA SA TE IA!!!
618Patriarh(26 feb 15:23)
Dc nu esri mitropolit nu poti deveni patriarh. Cam asta e combinatia
413Gheorghe(26 feb 14:46)
,,MARILE DORINE"!? Nici titlul articolului nu sunteti in stare sa-l scrieti corect!
619Cta(26 feb 14:41)
Escrocul asta atinge culmile nesimtirii, tupeul imputitului asta trebuie curmat de autoritati. Politicienii, in loc sa ia atitudine impotriva jigodiei de Teodosie, se fac ca nu vad.
732credincios(26 feb 14:36)
Daca se face mitropolie sa fie mitropolit un preot nascut in Dobrogea nu poponar din moldova
421@ Ionut(26 feb 14:33)
Baiete, inocenta ta e de aplaudat, dar esti in eroare. El spune niste adevaruri - ca din 2002 se chinuie - dar nu spune motivele. La momentul respectiv am fost solicitat sa intervin pentru a se gasi in arhiva Constantinopole dovezi ca locul fusese mitropolie. Nu s-au gasit asemenea documente. Acum invoca niste plasmuiri ale lui Virgil Coman si Vaticanul. Ca si cum ortodoxia s-a raportat acolo, nu la Constantinopole. De ce ii trebuiau in 2002? Pentru ca Teoctist era pe moarte si pentru a-i lua locul, el nu putea decat daca era mitropolit. Care e miza acum? Afla si singur
616Fereasca dumnezeu(26 feb 14:16)
Satana cu sutana
515Fox(26 feb 13:59)
Un escroc la mitropolie !Numai daracu a avazut asa ceva ! Pentru sugatoriii ...ulii porcu macedon!
712@ionut 11:31(26 feb 13:50)
mediocrule ia linge-i tu cacatul infractorului spagoveanu si pe urma mai vorbim de mediocritate. La curul spagoveanului este obscur tare manca-mi-ai cacatul de mana cu diavolul spagoveanu !!!
523nea vasile(26 feb 12:40)
daca la fiecare doua judete facem o mitropolie ne-am scos, sunt fraieri care poate nu stiu ca sunt bugetari toti membrii clerului...
724Escu(26 feb 12:32)
A hotarat sfantul sinod pe dracu,i-a amintit Mache"preafericiri sale"ca el este un secirist mai mare in grad decat Daniel si seful B.O.R.pentru ca sa scape de tiganul asta moldovean i-a facut pe plac,asa ca preacredinciosilor de azi inainte trebuie sa cotizati mai mult pt ca rochiile pe care o sa le poarte de acum Spagoveanu vor fi mai mari si cu mai multe cusaturi cu fir de aur.
924Poponel Theo Spagoveanu(26 feb 12:31)
Prietenul lui Mazare,Porcu si Strutu se viseaza mare mare mare.Stricaciunea si pederastia distruge ortodoxia.
1122contribuabil(26 feb 12:15)
de ce sa platim noi toti parazitii societatii.bor ul trebuie desfintat din temelii ,lumea s a schimbat numai traim in evul mediu
1226Gigi(26 feb 11:50)
Ptr Ionut: Ce mi-e Salam, ce mi-e Spagoveanu' asta, tot haine poleite cu aur, tot ia bani pentru cantari, tot de dusmani canta, la nunti-botezuri face cantari, tot DRACU' ala e!
2916Ilie(26 feb 11:33)
Este evident ca va fi urmatorul patriarh al Romaniei.
3915Ionut(26 feb 11:31)
Ma minunez ce de comentaci care habar n-au de capul lor. Mai usor loazelor ca va crapa vreo vena la cap nefericitilor. Obscurantismul cu mediocritatea si rautatea naste monstrii. Asta sunteti. Niste morti vii pe care nu ii intereseaza vreun adevar istoric sau canonic, de fapt cultura va agaseaza daca nu e reprezentata de Salam si te miri ce printesa. Bravo InaltPreaSfintia Voastra. Va multumim ca ati readus Dobrogea la demnitatea la care a lasat-o Sf Ap Andrei. Va multumim pt ravna si rugaciune. Amin.
3917mit(26 feb 11:08)
Pacat ca nu vedeti si partea plina a paharului.Poate fi o decizie f.buna pentru cresterea importantei Dobrogei si a orasului Constanta pe plan national si international.Bravo !
733gica(26 feb 11:05)
altfel suna mitropolitul spagoveanu,de altfel o sa fie si patriarhie adica fiecare judet o sa aiba episcop,mitropolit si patriarh,fiecare cu leafa lui desigur
924Relu(26 feb 11:01)
Pre labagiul.
527Coloana vertebrala(26 feb 10:55)
Prea fericitule...esti baiat destept...mai bine sa fi omul din umbra. Viitorul mitropolot va conduce cele crestinesti si tu vei conduce banii,pt ca asta te intereseaza mai mult....exp.sunt destule...bill,liviu,s.a.m.d.,care castiga sau au castigat mai mult stand in umbra...tu vrei sa creezi empatie printre enoriasii care or sa spuna ca vezi Doamne nu esti tu la butoane...oricum tu vei fi miezul banilor acolo...Doamne ajuta pentru ceilalti ....si pt tinesa-ti vina mintea la cap sa nu crezi ca ne prostesti pe toti.....
1340...........(26 feb 10:47)
deci asta inseamna mai multa putere si o prezenta mai puternica a precurvitului Teodosie, nu avea destula putere, acum are sa aiba o putere sporita, mai multa influenta, si fonduri mai mari, ............ mai are putin si ajunge sa mute Patriarhia la Tomis, si se inscauneaza el ca preafericit
mai mult...Local
19 apr 23:51LocalPregătiri de război în Marea Neagră: Artileriștii au declanșat o ploaie de foc asupra unor ținte navale

Un amplu exercițiu militar s-a desfășurat la Marea Neagră. Artileriștii de pe uscat au tras asupra unor ținte din...320

19 apr 23:54LocalCoronavirus: TREI NOI DECESE la CONSTANȚA540
19 apr 23:54LocalCovid-19 la Constanța: 444 TESTE efectuate în ultimele 24 de ore340
19 apr 23:54LocalNumerele câștigătoare la Loto 6/49: Rezultatele LOTO la extragerea de duminică, 18 aprilie 2021

Duminică, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la tragerile...406

19 apr 23:55LocalAlertă la Poarta 1: COPIL LOVIT de MAȘINĂ565
19 apr 23:55LocalVrei să știi dacă ai fost infectat cu virusul SARS-CoV-2? Află ce test să alegi!686
19 apr 23:55LocalÎnghesuială mare la hainele second-hand, în plină pandemie COVID

Zeci de persoane au ignorat complet regulile de distanţare şi s-au înghesuit în faţa unui magazin second hand de...1108

19 apr 23:56LocalCOVID-19: 67 de NOI CAZURI de INFECTARE la Constanța, 2265 la nivelul țării726
19 apr 23:56LocalPiața Grivița, închisă pentru igienizare395
19 apr 23:56Local41 de migranți descoperiți de polițiștii de frontieră la graniță

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș și Nădlac au descoperit 41 de cetățeni...341

19 apr 23:57LocalACCIDENT RUTIER cu o VICTIMĂ, la ieșire din Constanța768
19 apr 23:57LocalO mașină s-a făcut SCRUM! Focul ar fi fost pus INTENȚIONAT676
Vremea
7.6°6.9° - 7.6° luni, 19 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 82%
Vânt: 2.13 m/s
Presiune: 1016 milibari

Loto
6/4912223662337
5/4023223141920
joker211025143
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 apr 22:38SportSimona Halep direct în turul doi la Stuttgart. O veste bună și una rea pentru româncă

Simona Halep, locul 3 WTA şi favorită 2, va juca direct în turul doi la turneul de la Stuttgart, iar vestea proastă...182

19 apr 00:00SportCupa României la spadă a fost câștigată de Bianca Benea (CSM Oradea)

Bianca Benea (CSM Oradea) a câştigat Cupa României la spadă, duminică, în Sala de Scrimă ''Ana Pascu'' din...131

19 apr 00:00SportAtac ironic al echipei lui Ianis dupa victoria cu Celtic din Cupa: "Cea mai buna echipa din tara!" Ce au postat

Dupa victoria categorica din campionat, Rangers a eliminat-o pe rivala Celtic si din Cupa Scotiei. Echipa lui Gerrard...152

19 apr 22:29SportAlertă pentru starurile lui Clinceni! Poenaru, furios la finalul meciului cu CFR Cluj: "Nu accept! Daca nu joacă, iau măsuri și văd ei!"

Ilie Poenaru a declarat ca echipa sa tinteste la locul 4. Acest lucrul s-a vazut si in declaratia sa dupa esecul cu CFR...170

Local
19 apr 23:55LocalÎnghesuială mare la hainele second-hand, în plină pandemie COVID

Zeci de persoane au ignorat complet regulile de distanţare şi s-au înghesuit în faţa unui magazin second hand de...1108

19 apr 23:56LocalCOVID-19: 67 de NOI CAZURI de INFECTARE la Constanța, 2265 la nivelul țării

Pe teritoriul României, până duminică, 18 aprilie, au fost confirmate 1.029.304 cazuri de persoane infectate cu noul...726

19 apr 23:56LocalPiața Grivița, închisă pentru igienizare

395

19 apr 23:56Local41 de migranți descoperiți de polițiștii de frontieră la graniță

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș și Nădlac au descoperit 41 de cetățeni...341

19 apr 23:57LocalACCIDENT RUTIER cu o VICTIMĂ, la ieșire din Constanța

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică, 18 aprilie, la ieșire din constanța...768

19 apr 23:57LocalO mașină s-a făcut SCRUM! Focul ar fi fost pus INTENȚIONAT

676

Politică
19 apr 21:52PoliticăDirector DSP, mesaj pentru Vlad Voiculescu: Îi doresc odihnă plăcută!

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, liberalul Flavius Cionca, i-a transmis, ironic, fostului ministru...678

19 apr 21:31PoliticăUtilizarea plasmei convalescente contra COVID-19 a redus cu 40% numărul internărilor în spital, în SUA

În timp ce la noi în țară locurile de la ATI sunt complet ocupate și sunt tot mai mulți pacienți internați în...261

19 apr 19:19PoliticăFlorin Cîțu a solicitat explicații de la STS, după acuzațiile lui Vlad Voiculescu

513

19 apr 19:23PoliticăVlad Voiculescu: Am primit mai multe amenințări cu moartea

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat într-un interviu acordat actorului Marius Manole în...461

19 apr 19:20PoliticăVlad Voiculescu, acuzații FĂRĂ PRECEDENT: Nicușor Dan și PNL nu și-au ținut cuvântul

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a vorbit, duminică, despre candidatura la funcţia de viceprimar al...479

19 apr 19:21PoliticăPreședintele Senatului: Nu mai avem încredere în premierul Florin Cîțu

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că în USR PLUS nu există disensiuni, iar Ministerul Sănătăţii...604

19 apr 19:16PoliticăALDE își alege noua conducere a partidului: Călin Popescu Tăriceanu nu mai candidează

ALDE, partidul condus până anul trecut de Călin Popescu Tăriceanu, își alege sâmbătă, 17 aprilie a.c., noua...499

19 apr 19:16PoliticăMinistrul Educației: După ce se va încheia pandemia vom continua cu predarea online unde e potrivit

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că școala online nu a fost eficientă pentru că profesorii nu au...534

19 apr 19:14PoliticăCristian Tudor Popescu: Mă înfioară cei de la USR-PLUS. Mestecă talaș de partid fără să clipească

680

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2822

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2916

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3917

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3915

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7333

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8254

Monden
19 apr 19:22MondenRegina Elisabeta a II-a, scrisoare de adio lăsată pe sicriul soțului ei

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a lăsat o scrisoare emoționantă pe sicriul soțului ei, Prințului Philip....545

19 apr 19:20MondenAmanta lui Ciprian Marica, transformare totală

Transformarea incredibilă a amantei lui Ciprian Marica! Cum arată acum celebra roșcată cu care a fost prins...2479

19 apr 19:17MondenŢiriac: „Dacă ai puţină minte în cap, nu ai cum să nu te vaccinezi anti-COVID. Eu am vrut să-l fac pe cel rusesc“

1012

19 apr 19:17MondenImagini de la funeraliile Prinţului Philip. VIDEO

Au apărut primele imagini de la înmormântarea Prinţului Philip. La ceremonie vor participa membrii familiei regale,...578

19 apr 19:18MondenLovitură pentru Mirela Vaida! A fost clasată acuzaţia de tentativă de omor din dosar. „Mă simt în pericol“

O nouă lovitură pentru Mirela Vaida, în dosarul deschis după ce a fost atacată cu bolovani chiar în timpul...635

19 apr 19:19MondenGina Pistol și Smiley, ceartă aprinsă după publicarea unei poze în care prezentatoarea apare topless

1977

Mapamond
19 apr 00:00MapamondRusia îl expulzează pe consulul Ucrainei de la Sankt Petersburg, pentru obţinerea unor informaţii clasificate

Rusia a decis sâmbătă expulzarea unui diplomat ucrainean aflat la post la Sankt Petersburg, a anunţat Ministerul de...147

19 apr 00:00MapamondMigranţi: Fostul ministru de interne italian Matteo Salvini, trimis în judecată

Fostul ministru de interne italian Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga, a fost trimis în...150

19 apr 00:00MapamondMinistrul apărării german: Rusia generează o ameninţare concretă şi imediată pentru securitatea Europei

146

19 apr 21:32MapamondRusia trimite nave de război pentru manevre în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor din estul Ucrainei

Pe fondul tensiunilor reînnoite din estul Ucrainei, Rusia a trimis 15 nave de război în Marea Neagră pentru manevre,...389

19 apr 21:33MapamondJohnson & Johnson crede că și alte vaccinuri provoacă cheaguri de sânge

Compania americană Johnson & Johnson a cerut producătorilor rivali de vaccinuri anti-COVID-19 să i se alăture în...523

19 apr 21:34MapamondCoronavirus: EMA va anunţa marţi recomandările sale în privinţa vaccinului Johnson&Johnson

502

Sănătate
19 apr 00:00SănătateSindromul impostorului - ce este și cum știi dacă îl ai?

Sindromul impostorului afectează, potrivit cercetătorilor, mai bine de 70% din populația adultă. Află în cele ce...138

19 apr 00:00SănătateSmochine - 5 beneficii pentru organism

Smochinele și frunzele de smochin sunt pline de substanțe nutritive care oferă o varietate de beneficii potențiale...147

19 apr 00:00SănătateMituri și adevăruri despre alimentele congelate

141

19 apr 00:00SănătateScăderea temperaturii corporale ar putea ajuta creierul în caz producerii unui stop cardio-respirator

Scăderea temperaturii corporale ar putea reduce riscul de leziuni cerebrale în cazul pacienților comatoși care au...151

19 apr 00:00SănătateRezistența la antibiotice se dezvoltă mai repede decât se credea

Bacteriile patogene dezvoltă rezistență la antibiotice mult mai repede decât se aștepta comunitatea științifică....149

19 apr 00:00SănătateTeamă de întuneric, la copii și la adulți. Ce este de făcut și când apelezi la un specialist

Frică de întuneric este o fobie întâlnită atât la copii, cât și la adulți. În cazul micuților, fie că vorbim...143

19 apr 01:41SănătateStudiu: Prăjelile cresc riscul de boli cardiovasculare

Consumul de alimente prăjite este legat de un risc crescut de boli cardiace majore și accident vascular cerebral,...140

19 apr 00:00SănătateCel mai bun regim alimentar pentru cei cu anemie

Anemia are loc atunci când corpul tău nu are suficiente eritrocite (globule roșii în sânge). Afecțiunea este, în...139

19 apr 01:38SănătateHelicobacter Pylori - Cauze, simptome și tratament

152

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT