rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 14 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

ÎPS Teodosie: Am botezat mii de bebeluși și nu am întâmpinat sincope

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a întrunit, joi, la Palatul Patriarhiei, în prima ședință din acest an. După ce au ales episcopii vicari pentru Arhiepiscopia Iașilor și pentru Episcopia Devei și Hunedoarei, ierarhii au discutat și despre una dintre cele mai importante teme: reînființarea Mitropoliei Tomisului. ÎPS a vorbit despre importanța acestui proiect, în cadrul unei conferințe de presă. Totodată, ÎPS Teodosie a făcut precizări și cu privire la taina botezului, în jurul căreia s-a iscat un scandal, după e un bebeluș a murit, la scurt timp după ce a fost botezat.

În cursul zilei de vineri, 26 februarie, Înaltpreasfințitul Teodoie, a oferit o declarație de presă cu privire la dorința de reînființare a Mitropoliei Tomisului. Acesta a depus săptămâna trecută o solicitate în acest sens la Patriarhia Română. Acesta spune că reînființarea Mitropoliei Tomisului este o reprație morală întrucât la Tomis a existat mitropolie încă din secolul V și a dispărut odată cu intrarea teritoriului sub stăpânire otomană.

Acesta spune că existe dovezi și argumente destule pentru reînființarea Mitropoliei Tomisului. IPS Teodosie a amintit de multitudinea de izvoare recuperate în cursul anului trecut, din arhive și biblioteci, chiar și de la Vatican, care dovedesc existența unei mitropolii pe teritoriul Dobrogei. De asemenea, acesta a menționat și care este diferența dintre o arhiepiscopie și o mitropolie, dar a răspuns și întrebărilor legale de noile reguli ale Sfintei Taine a Botezului.

,,Mitropolie a fost și așa trebuie să fie. Am avut inițiativa aceasta încă din 2002, am venit în 2001 aici și în 2002 am făcut aceste prime demersuri. A existat un comitet de inițiative, inițiat chiar de Petre Diaconul, marele arheolog, care le-a vorbit atât de frumos despre descoperirile Mitropoliei Vicine, care s-au dovedit a fi adevărate. La Dervent, acolo unde a vrut dânsul să fie înmormântat, au fost peste 10.000 de oameni care au venit să-mi propună acest lucru. Acest demers a fost făcut și de profesorul Răducu a fost în 1990 primul rector al Universității Ovidius. S-a dezbătut până în 2005 și s-au spus că nu sunt destul agumente, acum fiind argumentele, mulțimea de izvoare recuperate chiar anul trecut pe baza cărora noi am înființat Academia Tomitană.”

IPS Teodosie: reînființarea Mitropoliei este o reparație morală

Acesta a precizat că reînființarea Mitropoliei este văzută ca fiind o reparație morală întrucât la Tomis a existat una încă din secolul V, dar care a dispărut odată cu intrarea teritoriului sub stăpânire otomană.

,,S-a pierdut acest statut pentru că teriotoriul a fost ocupat, nu a mai fost stăpânire creștină, ci stăpânire islamică. Revenind stăpânirea creștină, acum avem libertate deplină să facem acest lucru.

Comuniștii au desființat episcopii. Singura Episcopie ce a fost ridicată la rangul de Arhiepiscopie, în 1975, de statul română, datorită istoriei acestui ținut, a fost Arhiepiscopia Tomisului și a Dunării de Jos. Pentru istorie chiar și comuniștii au reactivat și au dat titlu de Arhiepiscopie. Aici a fost Mitropolie din secolul V, înainte de a fi Arhiepiscopie Autocefală, mitropolia avea 14 episcopii.” a declarat acesta.

Reînființarea Mitropoliei Tomisului este una dintre marile dorințe ale Înaltpreasfințitului Teodosie.

Copilul sănătos trebuie botezat după canoane

IPS Teodosie a discutat și despre noile reguli ale sfintei taine a botezului. ,,Ceea ce spuneam și în comunicat, nimic nu se va schimba. Eu niciodată nu mă bazez pe păreri personale și nici nu mă grăbesc să spun ceva. Dacă este o rânduială de 2000 de ani, aceea rămâne valabilă.”

Acesta a mai precizat că excepțiile de la taina botezului se fac doar pentru acei copii care au rugențe. Astfel de situații sunt prezentate și specificate în cărțile de cult.

,,Nu poți să pui în cristelniță un copil de la incubator, atunci mergi la incubator și botezi copilul cu nevoi, dar copilul sănătos trebuie botezat după canoane pentru a respecta și învățăturile liturgice. Copilul poate fi botezat și la o zi dacă este o necesitate. Există și botezul de urgență, noi avem specificate în cărțile de cult toate situațiile urgente sau normale.

Vor fi discuții, vom face practică cu studenții, toate să fie puse într-o lumină favorabilă, să știe orice preot să boteze și să nu-i fie frică.

Pentru mine este cel mai frumos moment, am botezat mii bebeluși și nu am întâmpinat sincope.

M-au mai rugat și am făcut tot cum este rânduiala și apoi mi-au mulțumit. De emoție, părinții te roagă ceea ce nu e normal. Noi avem rânduiala noastră care are 2000 de ani și o ținem mai departe. Nu am făcut nici măcar o excepție și dacă nu se impune, nu voi face, doar dacă merg la spital și stropesc un copil de la incubator care e în pericol să moară.”

Video:

A.V.

sâmbătă, 27 februarie 20213975
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

01Dan(18 mar 16:27)
Sint parinte de copii.Zic asa sa ma slobozesc pa tine si sa i mi iei sincopa in gura pa toata asa nu doar capul.
02IPS Teodosie(5 mar 08:44)
CE SA VA FAC DRAGILOR DACA A TI AJUNS LA O COTA A INOCENTEI MAXIMA.TRE SA PROSPER SI EU AM FIRMA DE FUNERARE AM INTINS RECLAME PE TOATE GARDURILE BISERICILOR TRE SA INCASEZ.LUMINARI SI ALTE ACARETE VAD CA NU MAI CUMPARATI DE LA MINE.II ADEVARAT SPAL MORTI PE UNDE APUC.PRESA SI A BAGAT NASU PT UN TIMP.ACUM II OK MERGEEEE TREABA.
02Fane(3 mar 09:26)
Sint aici cu cinsprazece prieteni si am hotarit sa ne iei sincopele in gura lepra.
02Maria(1 mar 10:06)
Asa ok ok mii,si asta oare sa aiba vr o relevanta pt ca ingerasul acela de copil a murit.Esti un nemernic si asa ai sa ramii.Sluga a banului tu si sleafta ta
12Fanel(28 feb 17:26)
SAMORIINCHINURILEPRSINCOPANUMESTIMOARTEAUNUI INGERAS.DUUUTECRAPAOAMENIVORCHIUIGARANTEZ
01corect(28 feb 11:20)
dar cu alt mitropolit.Canilic canilic bine-ti mai sede mitropolit,
03catolicul(28 feb 10:46)
ala care semneaza "ionut" e tanasescu sluga infractorului
03mari(28 feb 10:40)
Numai aberatii are in cap !----se joaca cu viata oamenilor
02Geo(28 feb 10:22)
Ma mai intreaba nepota-miu clasa a 4-a de unde stim cum era pe vremea lui Stefan cel mare Mihai Viteazu etc, cum stim cum erau oamenii atunci? si ii spun ca toti popii erau ca Spagoveanu tomitanul , fatarnici ipocriti mincinosi aroganti corupti iubitori de arginti
20ceva mai place placinta cu(28 feb 08:22)
...c...rahat, proaspat ... ingerat, de toti de mai jos ce poate va ti ...botezat, frustati si vinovat !
02rade(28 feb 08:21)
ca pyzda la kkt
06hai lasa-ne(28 feb 03:23)
1000 euro botezul.
29Pemtru Paioga(27 feb 19:44)
Daca tu si alti cu copiii de botezat nu gasesti un preot ortodox intelegator si te duci la Catolici sa vezi cum se da pe brazda Spagoveanu,uita de toate dogmele daca pierde banuti de la cotizanti mai ales ca la Catolici nu exista nici o gramada de slujbe pentru un mort,ai dus omu la groapa dai o masa pentru aia care au fost la cimitir si gata pentru ca nu popi cu slujbele lor ii iarta mortului pacatele ci doar faptele omului cat a fost in viata conteaza in fata lui Dumnezeu.
08Dana(27 feb 18:32)
Pai daca exista prosti suficienti carora sa li se adreseze, daca-i pupa poalele si ii ling mainile!!!
28Make(27 feb 15:50)
Hai siktir!
47Poponaria salveaza Romania(27 feb 15:45)
Ai botezat mii de puli cu gura, Teo
18............(27 feb 11:00)
asa e daca i-ati dat puteri sporite, face ce vrea
012Dana(27 feb 10:41)
Sincopa numesti dumneata moartea unui ingeras.Esti chiar execrabil si jegos.Numa banu te intereseaza pe tine si gasca ta.
512Mizerabilule(27 feb 07:25)
Pentru tine un copil mort nu inseamna nimic
613Paioga(27 feb 06:50)
Mars, in PLM, ca dovada maxima de dragoste! In regula? Eu, cand imi voi boteza urmatorul copil, am deja cativa, ii cer clar preotului sa ii toarne apa in cap. Sa nu il scufunde in apa. Nu vrea preotul? Ma fut! Gasesc un al doilea preot. Nu vrea nici al doilea? Ma fut! Il caut pe numarul 3. Daca nici atunci nu se poate, las copiliul nebotezat! Si raman si cu bani in buzunar! Il declar la Primarie si atat! Ma fut pe voi si pe harul vostru, mari preoti si crestini, merg mai departe fara a fi jefuit de voi, jivinelor!
105IPS TEODOSIE(27 feb 06:47)
Puteti sa ma pupati in pooola fara sa va aplecati
715tomitanul(26 feb 20:29)
Pentru marele infractor Preacurvitul Mache Porcul...o puscarie de maxima siguranta, trebuie construita urgent...puscarie pe viata
614Olga(26 feb 19:32)
ia uite la Mache ce visuri mai are . Prim turnator la securitate a fost , spagar este si astazi , a facut biserici si a instalat contracost popi , un gunoi de om , la puscarie cu asemenea individ. Desi sfideaza legile tarii , nu poarta masca , dar amenda nu-i da nici un politist , se tem de el . Oare numeni nu-i poate pune friu ?
166,.,.,.,.,.(26 feb 19:19)
nu ai loc de IPS satanista spurcata ziarista de kkt
319george(26 feb 17:41)
Mai intai TAXE si IMPOZITE si dupa vorbim si de mitropolie !
1118divoc(26 feb 16:01)
Fir-ai al dracu de Spagovean cu ma-ta si religia ta!
520Dada(26 feb 15:57)
Satana ShPAGOVEANUL te visezi aku si mitropolit hai??? DARAR DRACII IN BARBA TA SA TE IA PA SUS DE LEPADATURA!!! Nu te mai satura ala cu koarne de BANI!!! POCITANIE CU BARBA LUATEAR GAIA SA TE IA!!!
618Patriarh(26 feb 15:23)
Dc nu esri mitropolit nu poti deveni patriarh. Cam asta e combinatia
413Gheorghe(26 feb 14:46)
,,MARILE DORINE"!? Nici titlul articolului nu sunteti in stare sa-l scrieti corect!
619Cta(26 feb 14:41)
Escrocul asta atinge culmile nesimtirii, tupeul imputitului asta trebuie curmat de autoritati. Politicienii, in loc sa ia atitudine impotriva jigodiei de Teodosie, se fac ca nu vad.
732credincios(26 feb 14:36)
Daca se face mitropolie sa fie mitropolit un preot nascut in Dobrogea nu poponar din moldova
421@ Ionut(26 feb 14:33)
Baiete, inocenta ta e de aplaudat, dar esti in eroare. El spune niste adevaruri - ca din 2002 se chinuie - dar nu spune motivele. La momentul respectiv am fost solicitat sa intervin pentru a se gasi in arhiva Constantinopole dovezi ca locul fusese mitropolie. Nu s-au gasit asemenea documente. Acum invoca niste plasmuiri ale lui Virgil Coman si Vaticanul. Ca si cum ortodoxia s-a raportat acolo, nu la Constantinopole. De ce ii trebuiau in 2002? Pentru ca Teoctist era pe moarte si pentru a-i lua locul, el nu putea decat daca era mitropolit. Care e miza acum? Afla si singur
616Fereasca dumnezeu(26 feb 14:16)
Satana cu sutana
515Fox(26 feb 13:59)
Un escroc la mitropolie !Numai daracu a avazut asa ceva ! Pentru sugatoriii ...ulii porcu macedon!
712@ionut 11:31(26 feb 13:50)
mediocrule ia linge-i tu cacatul infractorului spagoveanu si pe urma mai vorbim de mediocritate. La curul spagoveanului este obscur tare manca-mi-ai cacatul de mana cu diavolul spagoveanu !!!
523nea vasile(26 feb 12:40)
daca la fiecare doua judete facem o mitropolie ne-am scos, sunt fraieri care poate nu stiu ca sunt bugetari toti membrii clerului...
724Escu(26 feb 12:32)
A hotarat sfantul sinod pe dracu,i-a amintit Mache"preafericiri sale"ca el este un secirist mai mare in grad decat Daniel si seful B.O.R.pentru ca sa scape de tiganul asta moldovean i-a facut pe plac,asa ca preacredinciosilor de azi inainte trebuie sa cotizati mai mult pt ca rochiile pe care o sa le poarte de acum Spagoveanu vor fi mai mari si cu mai multe cusaturi cu fir de aur.
924Poponel Theo Spagoveanu(26 feb 12:31)
Prietenul lui Mazare,Porcu si Strutu se viseaza mare mare mare.Stricaciunea si pederastia distruge ortodoxia.
1122contribuabil(26 feb 12:15)
de ce sa platim noi toti parazitii societatii.bor ul trebuie desfintat din temelii ,lumea s a schimbat numai traim in evul mediu
1226Gigi(26 feb 11:50)
Ptr Ionut: Ce mi-e Salam, ce mi-e Spagoveanu' asta, tot haine poleite cu aur, tot ia bani pentru cantari, tot de dusmani canta, la nunti-botezuri face cantari, tot DRACU' ala e!
2916Ilie(26 feb 11:33)
Este evident ca va fi urmatorul patriarh al Romaniei.
3915Ionut(26 feb 11:31)
Ma minunez ce de comentaci care habar n-au de capul lor. Mai usor loazelor ca va crapa vreo vena la cap nefericitilor. Obscurantismul cu mediocritatea si rautatea naste monstrii. Asta sunteti. Niste morti vii pe care nu ii intereseaza vreun adevar istoric sau canonic, de fapt cultura va agaseaza daca nu e reprezentata de Salam si te miri ce printesa. Bravo InaltPreaSfintia Voastra. Va multumim ca ati readus Dobrogea la demnitatea la care a lasat-o Sf Ap Andrei. Va multumim pt ravna si rugaciune. Amin.
3917mit(26 feb 11:08)
Pacat ca nu vedeti si partea plina a paharului.Poate fi o decizie f.buna pentru cresterea importantei Dobrogei si a orasului Constanta pe plan national si international.Bravo !
733gica(26 feb 11:05)
altfel suna mitropolitul spagoveanu,de altfel o sa fie si patriarhie adica fiecare judet o sa aiba episcop,mitropolit si patriarh,fiecare cu leafa lui desigur
924Relu(26 feb 11:01)
Pre labagiul.
527Coloana vertebrala(26 feb 10:55)
Prea fericitule...esti baiat destept...mai bine sa fi omul din umbra. Viitorul mitropolot va conduce cele crestinesti si tu vei conduce banii,pt ca asta te intereseaza mai mult....exp.sunt destule...bill,liviu,s.a.m.d.,care castiga sau au castigat mai mult stand in umbra...tu vrei sa creezi empatie printre enoriasii care or sa spuna ca vezi Doamne nu esti tu la butoane...oricum tu vei fi miezul banilor acolo...Doamne ajuta pentru ceilalti ....si pt tinesa-ti vina mintea la cap sa nu crezi ca ne prostesti pe toti.....
1340...........(26 feb 10:47)
deci asta inseamna mai multa putere si o prezenta mai puternica a precurvitului Teodosie, nu avea destula putere, acum are sa aiba o putere sporita, mai multa influenta, si fonduri mai mari, ............ mai are putin si ajunge sa mute Patriarhia la Tomis, si se inscauneaza el ca preafericit
mai mult...Local
14 apr 15:58LocalPOLIȚIA LOCALĂ Constanța va fi DOTATĂ cu MAȘINI ELECTRICE, din 2022

Poliţia Locală din Craiova va achiziţiona cinci vehicule electrice și cinci autoturisme dotate cu sisteme de...961

14 apr 16:42LocalEmil Mereuță, fostul șef al DGAS Constanţa, a câștigat procesul cu Primăria2623
14 apr 11:33LocalPrimăria VALU lui Traian CONTINUĂ să rezolve nevoile cetățenilor, privind accesele auto și pietonale841
14 apr 21:58LocalŞoferiță BEATĂ, oprită în trafic de poliţiştii locali constănţeni

O șoferiță din Constanța a fost oprită în trafic, marţi, 13 aprilie a.c., de polițiștii locali de la Serviciul...1868

14 apr 21:56LocalPrefectul COȘA: Sunt un promotor al mișcării, al unui stil de viață sănătos630
14 apr 21:57LocalSECRETARUL de STAT al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului VINE la Constanța999
14 apr 21:57LocalBEAT și FĂRĂ permis, a FURAT un Tico și a BUȘIT 3 MAȘINI!

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, la data de 11.04.2021, a formulat...826

14 apr 21:56LocalŢigări de contrabandă, depistate la bordul unei nave în Portul Constanța804
14 apr 21:55LocalÎncă un CONTAINER încărcat cu deșeuri, depistat în Portul Constanţa Sud Agigea772
14 apr 21:55LocalRECIDIVISTĂ, ÎNCARCERATĂ pentru FURT CALIFICAT

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, la data de 12 aprilie a.c., au identificat o femeie, de...916

14 apr 21:55LocalPrins, la VOLAN, BEAT şi fără PERMIS735
14 apr 21:55LocalMINOR, CERCETAT după ce a FURAT DOUĂ TELEVIZOARE627
Vremea
8.9°8.8° - 8.9° miercuri, 14 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 89%
Vânt: 8.17 m/s
Presiune: 1011 milibari

Loto
6/4912174441127
5/4034383531165
joker642445338
Horoscop
mai mult...SPSportRT
14 apr 00:00SportChampions League: Bayern Munchen și Porto câștigă, dar PSG și Chelsea merg în semifinale

Victoria obținută de Bayern Munchen la Paris (1-0) nu a fost suficientă. PSG a eliminat deținătoarea trofeului și...504

14 apr 00:00SportOFICIAL Dușan Uhrin Jr, noul antrenor al echipei Dinamo

Duşan Uhrin Jr. este noul antrenor al echipei FC Dinamo, începând de marţi seară, în locul lui Gheorghe Mulţescu,...381

14 apr 00:00SportStefanos Tsitsipas, Grigor Dimitrov și Fabio Fognini merg mai departe (Rezultatele zilei)

Grecul Stefanos Tsitsipas, al patrulea favorit, a obținut calificarea în optimile de finală ale turneului de...293

14 apr 00:00SportGigi Mulțescu și-a anunțat demisia de la Dinamo: "Mă opresc aici"

Dinamo a fost învinsă de Astra Giurgiu, scor 1-0, în turul semifinalelor Cupei României, iar la finalul partidei...353

Local
14 apr 21:57LocalBEAT și FĂRĂ permis, a FURAT un Tico și a BUȘIT 3 MAȘINI!

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, la data de 11.04.2021, a formulat...826

14 apr 21:56LocalŢigări de contrabandă, depistate la bordul unei nave în Portul Constanța

Polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit mai multe pachete cu țigarete de contrabandă la...804

14 apr 21:55LocalÎncă un CONTAINER încărcat cu deșeuri, depistat în Portul Constanţa Sud Agigea

772

14 apr 21:55LocalRECIDIVISTĂ, ÎNCARCERATĂ pentru FURT CALIFICAT

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, la data de 12 aprilie a.c., au identificat o femeie, de...916

14 apr 21:55LocalPrins, la VOLAN, BEAT şi fără PERMIS

Mai multe infracțiuni la regimul rutier au fost constatate de polițiștii constănţeni în ultimele 24 de ore....735

14 apr 21:55LocalMINOR, CERCETAT după ce a FURAT DOUĂ TELEVIZOARE

627

Politică
14 apr 23:21PoliticăProfesorii nevaccinați ar putea preda doar online. Explicațiile ministrului Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți la Digi24 că există o „presiune din ce în ce mai mare din...632

14 apr 00:06PoliticăCIRC în PARLAMENT. Dianei Șoșoacă i s-a INTERZIS să intre în SALĂ cu masca transparentă

Senatoarea Diana Șoșoacă s-a certat cu șefa Comisiei Juridice din Senat, Iulia Scânteie. Șoșoacă a venit la...3179

14 apr 00:10PoliticăFlorin Cîțu: Capacitatea de vaccinare anti-COVID a ajuns la 115.000 de persoane pe zi

528

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2518

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2712

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3741

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3716

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7056

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8051

Monden
14 apr 00:00Monden„Dynamite“, piesa grupului de K-pop BTS, a depăşit 1 miliard de vizualizări pe YouTube

''Dynamite'', piesa grupului de K-pop BTS, a depăşit 1 miliard de vizualizări pe YouTube, la câteva luni după ce...297

14 apr 00:00MondenGala Met va avea loc în septembrie 2021 şi mai 2022

Gala Met, unul dintre cele mai importante evenimente mondene ale anului organizate la New York, va avea loc în doi...289

14 apr 00:00MondenOSCAR 2021: Ceremonie cu prezenţa fizică a vedetelor, nu prin Zoom

264

14 apr 00:00MondenAndreea Bălan și George Burcea au îngropat securea războiului: „Nu regret nimic. Nici pe el“

Andreea Bălan (36) a fost invitată să participe la podcast-ul moderat de către Cătălin Măruță. Vedeta a...387

14 apr 00:00MondenMacaulay Culkin și Brenda Song au devenit părinți. Ce nume va purta micuțul

Macaulay Culkin, devenit cunoscut datorită personajului Kevin din pelicula "Singur acasă", și iubita lui au devenit...466

14 apr 00:00MondenArnold Schwarzenegger vrea iar pătrăţele, la 73 de ani!

Gata, s-a terminat cu îndoparea: Arnold Schwarzenegger intră la regim de slăbit! El vrea să redevină un pachet de...365

14 apr 00:00MondenActorul Joseph Siravo, cunoscut pentru rolul din serialul „The Sopranos“, a murit la vârsta de 66 de ani

Actorul Joseph Siravo, cunoscut pentru interpretarea tatălui mafiot al lui Tony Soprano în serialul de succes ''The...323

14 apr 00:00MondenJ-Lo, H.E.R. şi Foo Fighters, prezente la un concert de promovare a campaniei de vaccinare anti-COVID-19

Selena Gomez, Jennifer Lopez, J Balvin sau trupa Foo Fighters se numără printre vedetele care vor participa la "VAX...287

14 apr 00:00MondenDisney+ pregăteşte un serial despre David Beckham ca mentor al unor tineri fotbalişti

250

Mapamond
14 apr 00:00MapamondSUA: Minneapolis sub tensiune în creştere după moartea unui tânăr de culoare ucis de poliţie

Minneapolis a cunoscut marţi a doua seară de demonstraţii, în pofida intrării în vigoare a unei interdicţii de...285

14 apr 00:00MapamondCel puţin 20 de morţi într-un accident de autobuz în Peru

Cel puţin 20 de oameni şi-au pierdut viaţa într-un accident de autobuz în Peru, informează marţi dpa şi Xinhua,...269

14 apr 00:00MapamondCoronavirus: India aprobă vaccinul rusesc Sputnik V

257

14 apr 00:00MapamondOMS cere suspendarea la nivel mondial a vânzării de mamifere sălbatice vii pe pieţele alimentare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut marţi suspendarea la nivel mondial a vânzării de mamifere...284

14 apr 00:00MapamondIsraelul revine, de duminică, la clasele cu efectiv complet de elevi

Cancelaria prim-ministrului Benjamin Netanyahu a anunţat marţi că guvernul a decis redeschiderea pe scară largă a...296

14 apr 16:38MapamondCoronavirus: Aproximativ 7,7 milioane de doze de vaccin, administrate în Polonia

256

Sănătate
14 apr 00:00SănătateBeneficiile usturoiului: te ajută să combați răceala și să crești imunitatea

Tu cât de des mănânci usturoi? Știm că fugi de el din cauza mirosului neplăcut, însă știm la fel de bine și...332

14 apr 00:00SănătateDe ce apare starea de somnolență după masă?

Cu siguranță te-ai întrebat măcar o dată de ce te ia somnul după masă de seară sau de prânz, oricât ai fi fost...394

14 apr 12:04SănătateEști vegetarian sau vegan? Aceste alimente care conțin fier sunt excelente pentru ține

302

14 apr 00:00SănătateObezitatea și boala Alzheimer: cum sunt conectate?

Un studiu al Departamentului de Neuroștiințe de la Universitatea Sheffield din Regatul Unit a analizat relația dintre...286

14 apr 00:00SănătateCe impact are îngrijorarea excesivă asupra organismului?

Te îngrijorezi des? Poate că, în sinea ta, ai impresia că prin îngrijorare poți preveni ca anumite lucruri...318

14 apr 00:00SănătateTot ce trebuie să știi despre borș, un leac tipic românesc

Ca și conținut, un borș de casă realizat după o rețeta corectă este bogat în vitamine, minerale, carbohidrați,...342

14 apr 00:00SănătateBrânza tofu: contrandicaţii, conținut nutriţional și cum o poți consuma

Tofu este o brânză făcută din laptele obținut din boabe de soia. Bineînțeles, această nu conține gluten și...304

14 apr 00:00SănătateCum recunoști o lampa cu sare de Himalaya contrafăcută

Sarea de Himalaya are o mulțime de beneficii pentru sănătate, de aceea lămpile cu sare de Himalaya sunt la modă...376

14 apr 00:00Sănătate8 moduri prin care poți reduce stresul din viața ta

307

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT