REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

IPS Teodosie: „Cei care s-au iritat, nu știu Sfânta Scriptură. Să-l dea pe Dumnezeu în judecată”

IPS Teodosie: „Cei care s-au iritat, nu știu Sfânta Scriptură. Să-l dea pe Dumnezeu în judecată”

Replica API 10 mai 2021 | 23:48 2125

ÎPS Teodosie, arhiepiescopul Tomisului, răspunde celor care au sesizat CNCD în cazul său și le transmite că nu cunosc Scriptura.

ÎPS Teodosie

Recent, arhiepiescopul Tomisului a făcut recent o declarație controversată, în care a afirmat că motivul pentru care femeia nu are roluri importante în biserică ține de „condiția slăbiciunilor sale”.

Acum, ÎPS Teodosie susține că nu a făcut decât să repete învățătura teologică a Bisericii Ortodoxe Române, citând din Sfânta Scriptură.

ÎPS Teodosie: sunt specialist în Sfânta Scriptură și asta și predau la studenți

”Cei care s-au scandalizat nu cunosc textul Sfintei Scripturi, eu doar am dat un răspuns la o întrebare, nu am spus din mintea mea, ci am citat precis, pentru că sunt specialist în Sfânta Scriptură și asta și predau la studenți.

Dacă Sfânta Scriptură aduce discriminări, cei care au această părere, trebuie să-l dea pe Dumnezeu în judecată.

Ca să lărgesc răspunsul, femeia văzând fructul că este frumos la vedere, a luat și a gustat. Și apoi i-a dat și bărbatului său, iar Sf Apostol Pavel lămurește. Nu Adam a fost amăgit, ci femeia, ea s-a făcut călcătoare de poruncă. Eu nu am spus nimic în plus, doar am citat.

Cei care au dat în judecată o să afle și ei cu ocazia asta ce conține Sfânta Scriptură, care conține cuvintele lui Dumnezeu.

Teodosie: Eu prețuiesc femeile

Eu prețuiesc femeile, ele suportă mai multe greutăți”, a spus ÎPS Teodosie, duminică, la Antena 3.

Astfel, susține preotul, ce a spus nu reprezintă părerea sa, opinia sa, ci se referea la Cartea Sfântă.

Cât despre femei, el spune că le prețuiește și au un rol deosebit în educație.

”Rolul femeii e copleșitor, eu prețuiesc femeia și ele pot să dea mărturie.

Femeile sunt sensibile, pline de gusturi frumoase și pot să suporte mai multe dureri și greutăți decât bărbatul, întrec pe bărbați în jertfă.

Femeile au cel mai mare rol în educație.

Eu nu vorbesc de la mine, niciodată nu am paăeri personale privitor la Sfânta Scriptură, toate sunt de acolo și din teologia autentică.

Mie nu îmi aparține nimic, dacă cei de la CNCD vor să lupte cu Dumnezeu, rămâne să se lupte, eu propovăduiesc Sfânta Scriptură așa cum este ea scrisă”, a adăugat ÎPS Teodosie, duminică, la Antena 3.

Asociația VeDem Just a anunțat, sâmbătă, că a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în urma declarațiilor făcute de ÎPS Teodosie Petrescu cu privire la femei.

Organizația afirmă că este foarte important ca declarațiile și informațiile emise de reprezentanții instituțiilor și entităților publice să conțină informații corecte, neutre, de susținere a acestor drepturi, iar comunicările în spațiul public să nu se transforme în incitare la discriminare de orice fel.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a avut o remarcă mai puțin obișnuită, joi, când a încercat să explice de ce nu e discriminatoriu faptul că o femeie nu poate avea roluri importante în biserică: „Ea a început păcatul”, a motivat ierarhul.

„Nicio femeie nu poate fi preot. Aceasta e condiția ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune pentru că are condiția slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia.

Ea a început păcatul și iată că se află cu această neputință, pentru că - ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur - dacă nu ar fi fost păcatul nu s-ar fi înmulțit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeiești care le-a zis înainte de păcat ”, a spus ÎPS Teodosie, joi seara.

Înaltul ierarh a continuat spunând că din cauza păcatului primordial, femeia „naște fii în dureri”.

„Femeii i s-a spus: «în dureri vei naște fii». Dacă nu păcătuia n-ar fi născut în fii în dureri. Toate acestea lămuresc diferența dintre bărbat și femeie și iată, ca să arate că nu este discriminare, Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat ca bărbat. Și Sfântul Sfinților este bărbat”, a mai spus ÎPS Teodosie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SA MA PUPI IN .ULA AAAAAPASAT TU SI SLUGILE TALE PIRLITE
1
0
ce faci Spagoveanu-le cand ti se ridica teava ? Bati toba cu ea?
2
1
No amu' scote-te, scote-te! Mai spal-o odati!
1
1
Ar trebui sa se izoleze la o manastire, sa nu mai auzim de el. Un idiot!
5
1
Iar ai facut-o de oaie.Las-o asa cum a cazut. Nu mai baga la inaintare scriptura.Ce ai spus,nu a fost din scriptura.Ai spus cum ti-a venit la gura in acel moment.Nu mai incerca sa dregi busuiocul.Mai bine te-ai apuca de plantat la Poarta Alba livezile arse.Da-ne livezile si viile inapoi.
7
3
Vrednic este! AMIN!
3
5
e un hot notoriu mai are si tupeu de drac. Incornoratul spagoveanu.
6
5
Deci masa-i corva, nu-i asa
8
5
Sa dea in judecata.Pai sa dati socoteala cum terorizati vecini spalind .orti in acel garaj.Nu de alta dar cu bani vostri sa pus batista pe tambal.Sau poate ca nu.
5
2
Nu Eu am scris sf. scriptura, voi ati scris-o dupa bunul plac
11
4
Sa-l impuste cineva pe imbecilul asta!!!
12
5
Asa va ajunge violul , SEDUCTIE. Nici nu mai e penal.
11
1
Ba baieti vad ca continuati cu cenzura. Va plac doar injuraturile ??? Trist
7
2
Esti doar un numar care comenteaza teleportat direct de la Turnul Babel care aduci in discutie doar trairile si senzatiile rudimentar animalice care sunt doar mintea ta .
8
14
Sa va dau cremvrustiul prin gura
8
9
Gura bate popoul domniei sale, sau altfel spus, daca tacea, filozof ramanea. L-a mancat undeva sa deschida gura, acum suporta consecintele. Daca ne luam numai dupa scriptura, ramanem in perioada in care a fost scrisa.
19
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108