REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ÎPS Teodosie, despre banii tăiaţi de la culte: 'Sunt ispitele celor care vor să braveze, că îngenunchează ei Biserica'

ÎPS Teodosie, despre banii tăiaţi de la culte: 'Sunt ispitele celor care vor să braveze, că îngenunchează ei Biserica'

Replica API 19 februarie 2021 | 00:08 3190

Dacian Cioloș, președintele PLUS, a declarat că își dorește impozitarea tuturor veniturilor cultelor, după ce, în mandatul său de premier, în 2016, nu a acordat niciun leu pentru cele 18 culte oficial recunoscute în România.

ÎPS Teodosie

Florin Cîțu a decis să aloce, de la buget, 28 de milioane de lei, față de cele aproape 250 de milioane de lei primite în tot anul 2020, după mai multe rectificări. ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a declarat, la Radio Dobrogea, că este nefiresc să se taie bani de la culte și a punctat ce se urmărește, de fapt, printr-o subfinanțare a cultelor religioase.

”Nu știm, deocamdată sunt zvonuri. Orice e posibil! Ce să vedem? Un lucru nefiresc, asta pot să spun, pentru că Biserica are o misiune foarte importantă. Cum să tai pe cei care fac această misiune, ca să țină poporul în demnitate, cu conștiință trează, cum tocmai aceasta? Noi avem și o explicație foarte limpede. Biserica a cedat averile pentru stat, pe vremea lui Cuza. Sunt țările din Apus care dau din impozitul lor pentru culte, mult mai consistent decât dau creștinii ortodocși la noi în țară. Noi ne legăm de asta. Sunt ispitele celor care vor să braveze, că îngenunchează ei Biserica. Foarte rău, acelea (n.r. reparații la clădirile cultelor) nu trebuie întreținute?”, a spus ierarhul tomitan.

Înaltpreasfințitul Teodosie a abordat și subiectul întâlnirii de la Palatul Patriarhiei dintre Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și președintele Klaus Iohannis.

Este firească întâlnirea, nu ni s-a comunicat ce au vorbit. O să aflăm mai în amănunt”, a adăugat ÎPS Teodosie, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu vb de ispite vai si vai.Spune mai degraba cum slugile tale spalau morti in acel garaj.Ispita sa fie oare aceia ca vrei bani musai cu orce pret incalcind legea si exasperind vecini cu mirosuri.Nu ma contrazice ca ii decalotata situatia.Am foto cu angajati si morti.
1
0
ALUPIGUS TU MAMATA SI TOATE SLUGILE TALE PIRLITE
2
0
Exeact ispite sint la fel ca cele pe care le ai dumneta cu sc ul funerar unde faceai slugile faceau binenteles diverse servici in garajul acela.Asa ca mai lasa harneala ca nu va mai fi mult si ai sa ajungi la colivie unde i ti e locul.
2
0
Oaaau sa vb oare de ispite.Nu cred sa te avantajeze deloc.Cum este cu societatea funerara pe care o deti si unde se spala morti in garaj.Cum cu.Nu de alta dat cunosc un lucrator care spune ca a facut diverse in acel garaj.
4
0
Acest eunuc cu barba este o bomba atomica pentru religie.
6
0
Da ce nevoie ai bre de atatia bani cand zeci de mii de oameni mor in spitale din cauza lipsei de echipamente?S au aici e spilu?Mai multe inmormantari e mai bine pt. voi nu?Lumanari,oficieri ,ingropaciuni e bine nu?In iad cu voi fariseilor .
10
1
Daca tot vor sa continue aceasta afacere sa emita facturi, sa emita chitante pentru sumele incasate si sa plateasca impozite si taxe pe venituri, imobile, etc., sa depuna declaratii fiscale precum noi toti muritori de rand! Spun ca este afacere pentru ca in biblie nu scrie, nicaieri ca Domnul a vrut sa se construiasca biserici, mai mult ca Isus a fost impotriva lucrurilor platite in arginti sau alte bunuri de valoare.
10
1
vreau sa-mo donez salariul bisericii! asa se cuvine. amin!
1
4
Poporu nu mai vrea sa primiti banbi de la bugetul de stat . Poporul s-a cam saturat de lepre . Sugeti capuselor si de la stat si de la oameni . Nici un leu ar trebui sa nu mai primiti . Cu 28 de milioane se pot construi spitale , gradinite , scoli . Cu 250 de milioane se puteau face o groaza pentru populatie nu biserici . Pe unde te uiti nuai biserici . Ati inebunit lumea cu atatea biserici . Candva in localitatea mea era o singura biserica si un popa la o populatie cu mult mai mare . Astazi sunt 3 biserici si cate 2 popi la fiecare biserica . Este normal asa ceva ? Plus bisericile ne ortodoxe
10
1
BOR trebuie sa plateasca taxe si impozite ca toti romanii! schimbati legea, BOR nu trebuie sa mai primeasca NIMIC de la stat, din buget, gen salarii si altele, ei primesc donatii de la enoriasi, au moteluri, zeci de mii hectare paduri, samd... ajunge cu furtul din bugetul statului!
12
2
Chiar are voie un astfel de specimen sa umble printre noi? Ce cinstiinta tin ei treaza? Cinstiinta "donati" pentru biserica. Intrebare: cati dintre voi si-ar da jobul pentru a-l sluji pe cumnatul lui Adrian Nastase, alias Teodosie Snagoveanu? Traim intr-un stat laic sau bisericesc? Zi buna Sa aveti.
12
3
Chiar si 28 milioane este foarte mult . Nu exista popa sa nu aiba vila si suv in fata portii . Din ce bani ? Sa se taie toate sporurile de la toti , de acord .
18
2
Pe pre inaltul i-l doare in pulica de voi comentatori necredinciosi !
6
15
Foarte bine nea Catu , acum astept sa taiati subventia nesimtita care se acorda partidelor parlamentare si sumele forfetare alocate parlamentarilor.
20
4
toti astia care comentati mai jos stati linistiti ca prosti, pardon enoriasi mai sunt o gramada care sa cotizeze la Mertzanurile si domeniile mele. Si dk vreun parlamentar sau senator mai face gat si nu imi mai da bani de la stat o sa deschid gura si automat jumatate din ei vor ajunge la puscarie ! De aceea trebuie sa le fie frica de mine. Stiu prea multe !!!
5
12
PreaCurvitul mananca acelasi rahat si mai este si un mincinos ordinar. Intr-un stat laic biserica se supune legilor statului. In Franta este interzis prin lege sa finantezi cu bani de la buget cultele religioase. Dar pana la urma tot curvele de politicieni sunt vinovate pentru aparitia acestor derbedei in sutana care isi permit sa vorbeasca in numele lui Dumnezeu.
22
3
Care ispite dnl e draga care.Vorbesti cumva aici si de societatea dumitale de funerare unde se spala morti in garaj.Nu nu cred asta.
12
2
El Diablo de Constanta
23
1
toata shleahta care il insotzeshte pe papagalul asta, miroase numai a parfumuri scumpe, totzi sunt grashi si frumosi, papagalul ala mare se lafaie in Range Rover nou si ff scump, ailalti numai in Audi-uri limos negre ...poate de la prea mult post si pocainta
24
2
Fara excese, dude.
7
1
Iti trebuie bani pentru plimbatul cu caleasca si ptr vesminte scumpe de firma ?----atunci da impozite statului nu baga toti banii in buzunar !----milioane de romini n-au ce minca si preotii se lafaie in bogatie !-----n-am vazut donatii catre saraci facute de Teodosie si alti preoti din tara ---decit cu mici axceptii iar voi nu stiti ce sa mai faceti cu banii
29
2
nenorocitule tu nu esti credinta . sper sa citesti asta
27
2
Nu, ma cacatule, pe vremea lui Cuza nu le-ati cedat, ci v-au fost luate. In rest, sa ti iau barba-n pula
25
3
Cat tupeu poate sa aiba omul asta sa spuna ca popimea tine poporul in demnitate si cu constiinta treaza cand ei sunt contra progresului si stiintei,adica demnitate insemna tinerea poporului departe de cunostere sa asculte prostimea nimai ce le predica popi pentru ca stiinta vine de la dracu.Lasa Mache ca taxeaza popi destul:botezuri,nunti,inmormantari si alte evenimente nu au fost si nici nu sunt celebrate de preoti gratis pentru BOR primeste bani de la bugetul Romaniei.
36
3
Sa va dau salamul prin gura dejectiilor umane de mai jos.
6
30
Daca nu vreti sa contribuiti cu taxe si impozite la formarea bugetului cum aveti tupeul sa cereti alocare de fonduri ?
34
2
Bai Spagovean prost, biserica si religia in forma pe care vreti voi s-o impuneti dobitocilor sunt invechite si depasite! Trebuie sa veniti cu ceva palpabil ca sa va mai creada lumea fiindca cei mai multi s-au saturat de ''prietenii'' vostri imaginari din cer!
25
5
PIEI SATANA, PREACORDITUL TEODOSIE ESTE UN DRAC.
29
4
mai vindeti din mertane , din vile si spa-uri parinte spagoveanu cat despre securistul pidosnic daniel sa mai aiba rabdare cu cazemata aia a lui si cu visul de mare voievod ctitor cu numele scris cu litere de aur,cand toata lumea stie ca banii sunt de la buget,uite acuma ar putea depasii impasul redand inapoi o parte din banii furati tot de la stat
33
4
Felicitari guvernantilor. Personaje ca Teodosie arata ca sunt unii care au un scos clar marcat in viata: tinerea Romaniei in prostie si indobitocire.
30
3
as vrea cu tot dinadinsul sa ma auda cel de sus si sa-l afuriseasca pe hotul asta jegos. Si personal i-as baga cu lingurita aia a lui cacatul in gura !!!
29
6
Mars acasa bosorogule!
33
8
Lasa parinte ,ca banii sunt ochii Dracului .Hai cu impozitarea Bisericilor
49
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614